04 / 07 / 2024

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte yönetmelikte yapılan düzenlemeler..

Evini kiraya verecekler dikkat!

LYS'nin açıklanmasıyla öğrencilerin kiralık ev bulma yarışı konut sektörünü hareketlendirdi. Evini kiraya verecek ev sahiplerinin ise dikkat etmesi gereken hususlar var.

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği TBMM'de konu oldu!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği'nin çeşitli hükümlerini meclis gündemine taşıdı. Yılmaz sorularını Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'a sordu..

Öğrenci yurtlarına ruhsat düzenlemesi!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği için yönerge hazırlandı. Yönergeye göre, özel öğrenci yurdu, pansiyonu, öğrenci apartı ve öğrenci stüdyo dairesinin ruhsat alabilmesi için binalara yeni standartlar getirildi.

Özel öğrenci yurtlarına yeni düzenleme!

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelik, öğrenci yurtlarının yanı sıra öğrenci apartlarını, öğrenci pansiyonları ve öğrenci stüdyo dairelerini de ilgilendiren düzenlemeleri içeriyor..

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği tam metni!

Öğrenci yurdu, öğrenci pansiyonu, öğrenci apartları ve öğrenci stüdyo dairelerine ilişkin Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi..

Mert Başaran evini satmak isteyenleri uyardı: Barınma krizi var sakın satmayın!

Ekonomist Mert Başaran, ev fiyatlarındaki hareketliliği değerlendirerek evini satmak isteyenlere seslendi. Başaran 'barınma krizi var' diyerek ev sahiplerini uyardı.

2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi Meclis gündeminde!

CHP Balıkesir Milletvekili Serkan Sarı, 2 asgari ücretin altında hane geliri olan ailelere barınma yardımı verilmesi gerektiğini söyledi. İşte detaylar...

'Barınma en büyük sorun' diyen Özgür Özel: Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım!

Yaptığı açıklamada 'Barınma en büyük sorun' diyen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, depremzedeler için bu ay son defa kira yardımı yapıldığını dile getirerek, "Büyük bir belirsizlik ve haksızlık var. Türkiye'nin en büyük direnişini kira yardımı için başlatacağım" diye konuştu.

Yunanistan'a yerleşen Caner Özyurtlu'dan kira çıkışı! En büyük sorunum barınma endişesiymiş...

Türkiye'yi terk edip Yunanistan'a yerleşen ünlü oyuncu ve yönetmen Caner Özyurtlu, barınma endişesinin hayatını etkilediğini açıkladı.

Barınma krizine parmak basan CHP'li Bekir Başevirgen: Kiracıların taşınma maliyeti bile 100 bin TL'yi buluyor!

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen yaptığı açıklamada bir kiracının başka bir kiralık eve taşınma maliyetinin 100 bin Türk Lirası'nı bulduğunu söyledi.

Neden barınma krizi yaşıyoruz? Deva Partili Cem Avşar: Dar ve orta gelirliler değil, lüks konutlar öncelik oluyor!

Barınma krizi Türkiye genelinde gün geçtikçe büyüyor. Kira bedelleri neredeyse asgari ücrete denk duruma gelirken, ev alabilmek de imkansızlaştı. Deva Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, konuyu Meclis'te değerlendirdi ve 'Neden barınma krizi yaşıyoruz?' sorusunun yanı

CHP’li Sevda Erdan Kılıç barınma krizine parmak bastı: Memurlar ya toplu ev tutuyor ya da baba evine dönüyor!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç yaptığı açıklamada yaşanan barına krizine değinerek,  memurların ya toplu ev tuttuklarını ya da tayin isteyerek baba evine döndüklerini söyledi.

İstanbul'da ortalama kira bedeli 23 bin TL! Çalışanlar ortalama kiradan yüzde 20 düşük maaş alıyor! 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, barınma sorununa değinerek İstanbul'da ortalama kira bedelinin 23 bin TL olduğuna dikkat çekti. İşte Özel'in o açıklamaları...

Barınma sorununa yeni öneri: Konutu kiralamak için yap, geliştir!

Kiralık ve satılık konut fiyatlarında yaşanan fiyat artışları barınma sorununu gündeme getirdi. Konut sorunu için yeni bir öneri gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Konut ve barınma krizi küresel boyutlara ulaştı: Haftalığı 6 bin TL olan çadır pes dedirtti!

Giderek büyüyen konut ve barınma krizi kamuoyunun gündeminden düşmezken haftalığı 6 bin TL olan çadır adeta pes dedirtti. 

Barınma krizi derinleşiyor! Maliyetler konut arzını etkiliyor!

Türkiye’de satılık ve kiralık konut fiyatlarında yaşanan fahiş yükselişle barınma krizi derinleşirken, yükselen maliyetler ile beraber arz sorunu da yaşanıyor. Buna göre, inşaatçılar maliyetler nedeni ile önünü göremiyor. 

Belediye başkan adaylarına çağrı: Halkın sorunu barınma! Kiralık sosyal konutlar için çalışın!

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, barınma sorununu işaret etti ve belediye başkan adaylarına çağrıda bulundu. Mustafa Sarıgül, kiralık sosyal konutlar yapmaları tavsiyesini verdi. İşte o açıklama...

Hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı! Hanelerin yüzde 19,5’u ısınma ihtiyacını karşılayamıyor!

TÜİK tarafından açıklanana göre hem barınma masrafları hem de kiracılık arttı. İşte o rakamlar...

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği Haberi

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliği

Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik kapsamında yapılan düzenlemeler şu şekilde sıralanıyor:

ÖZEL ÖĞRENCİ BARINMA HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİNDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR YÖNETMELİK


MADDE I- 20/2/2017 tarihli ve 2017/10090 sayılı Bakanlar Kurulu Karan ile .. yürürlüğe konulan Özel Öğrenci Barınma Hizmetleri Yönetmeliğinin 3 üncü maddesinin birinci fıkrasının (d) bendinde yer alan “e-Yurt” ibaresi “e-Barınma” şeklinde değiştirilmiş ve aynı fıkraya aşağıdaki bent eklenmiştir.

“ö) Kanun: 24/3/1950 tarihli ve 5661 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurtlan ve Aşevleri Hakkındaki Kanuna Ek Kanunu,”

- MADDE 2- Aynı Yönetmeliğin 4 üncü maddesinin birinci ve üçüncü fıkraları aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

‘XI) Kurumlann, kurum açma izni, ile işyeri açma ve çalışma ruhsatlan Bakanlık tarafından verilir. Kamu tüzel kişileri tarafından açılan kanunlara kurum...