09 / 05 / 2024

Özel okul sayısı 2018

Özel okul sayısı 2018

Eğitim sektöründe büyük hareketlilik devam ediyor.  Özel okul sayısı hızla artıyor. Bazı firmalar franchising sistemiyle yatırım atağına kalktı.

600 bin TL’lik özel okul ücreti şaşırttı, vatandaşa ne yapmalı diye sordu?  

Özel okul ücretleri yasal düzenlemelere rağmen her yıl katlanarak artıyor. Gazeteci Barış Esen, birinci sınıfı için 600 bin TL istenen özel okul ücretiyle bir bakkal hesabı yapıp takipçileriyle paylaştı. Esen “Ne yapmalı” diye sordu.

Beş soruda özel okul ücretlerinin detayları! Peki yasal zam oranı ne kadar olacak?

Özel okulların her sene ocak-mayıs dönemi arasında yeni sene ücretleri belli oluyor. Uygulanacak olan yeni ücretlerin açıklanmaya başlaması ile  veliler tarafından özel okul ücretlerine yapılabilecek yasal zam oranları da bekleniyor.

Özel okul öğretmenlerine uyarı: Yargıtay'dan önemli fazla mesai hükmü!

Özel eğitim sektöründe görev yapan birçok öğretmen için Yargıtay'dan beklenmedik bir karar çıktı. Yüksek Mahkeme, özel okul öğretmenlerinin mesai saatlerinin, okulda geçirilen zaman yerine verilen ders sayısına göre hesaplanması gerektiğini belirtti. İşte konu ile ilgili detaylar...

Özel okul ücretleri ikiye katlandı! Zamlar peş peşe geldi...

Özel okul ücretleri ikiye katlandı. Zamda sınır tanımayan kurumlarda yeni kayıt döneminde fahiş fiyatlar dikkat çekti. İşte detaylar...

Samsung Galaxy A04s özel fiyatıyla sınırlı sayıda satışta! İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Samsung’un sevilen modeli Galaxy A04s, şimdi özel fiyatıyla sınırlı sayıda Vatan Bilgisayar’da satışa sunuldu. Peki, Samsung Galaxy A04s satış fiyatı ne kadar? İşte 16 Ekim 2022 fiyat listesi…

Sahibinden satılık özel okul sayısında rekor artış!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği alanlar arasında yer alan özel okullar birer birer satışa çıkıyor...

Pandemide özel okul satışları arttı!

Tüm dünyayı olumsuz etkileyen koronavirüs salgını en çok eğitim sektörünü etkiledi. Bu dönemde özel okul satışları patlama yaşadı. 

Kovid-19'la satılık özel okul sayısı patladı!

Kovid-19 salgınında ekonomik kriz yaşayan özel okul sahipleri çözümü binalarını öğrencileriyle birlikte satmakta buldu. Son bir yıl içinde yaklaşık bin özel okul kapandı, 27 bin öğretmen ve personel işini kaybetti.

Türkiye Maarif Vakfı'nın yurt dışındaki okul sayısı artıyor!

Türkiye Maarif Vakfı Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün yaptığı açıklamada "2023'e kadar Birleşmiş Milletlere üye ülkelerin yarısında okul açmak için yoğun bir çalışma içerisindeyiz." diye konuştu.. 

Son 18 yılda OSB sayısı 334’e çıktı!

2002 yılından bu yana devlet-özel sektör iş birliğince Türkiye'de yüzlerce fabrika açıldı. 140 olan OSB sayısı 334’e ulaştı. Fabrikalar ile dışa bağımlılık büyük oranda düşerken, yatırımlarda aynı oranda hızlandı.

Kentsel dönüşümün eğitim üzerindeki etkisi!

Kentsel dönüşüm ve inşa edilen toplu konut sitelerinin eğitim üzerindeki etkisi değerlendirildi. Yapılan incelemeler sonucunda Kadıköy’deki özel okul sayısının arttığı belirlendi.

Özel okul sayısı hızla artıyor!

Eğitim sektöründe büyük hareketlilik devam ediyor.  Özel okul sayısı hızla artıyor. Bazı firmalar franchising sistemiyle yatırım atağına kalktı.

Deprem riski bulunan okul sayısı mecliste!

CHP Bursa Milletvekili Ceyhun İrgil, deprem riski bulunan okul sayısı hakkında Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'e yönelik soru önergesi hazırladı..

Özel okul sayısı 2018 Haberi

Özel okul sayısı 2018

Eğitim sektöründe yaşanan büyük değişimler sayesinde artık soru sorabilen, analitik ve inovatif düşünme yeteneğine sahip, mevcut yollar dışında yeni yollar arayabilen, arge ve inovasyon alanlarında çalışacak donanıma sahip öğrenciler yetiştiriliyor. Arzu edilen teknolojik gelişmeleri sağlayacak insan kaynağı oluşturma meselesi tabii ki eğitimle doğrudan ilişkili. Para Dergisi'nden Ersan Çıplak'ın haberine göre, sanayinin ve diğer sektörlerin ihtiyaçlanna yanıt verebilecek nitelikte kişilerin yetiştirilmesi Türkiye’nin en önemli problemlerinden birisi olarak kabul ediliyor. İşte, bu somnlara son verebilmek amacıyla eğitim sektöründe büyük bir dönüşüm yaşanıyor.

Kaliteli eğitimi vermek için öğretmen başına düşen öğrenci sayısı elbette son derece önemli. Türkiye’de öğretmen başına düşen öğrenci sayısında ilerlemeler yaşandı. Örneğin 2002’de öğretmen başına düşen öğrenci sayısı 28 iken bugün bu rakam 16’ya düştü. Orta öğretimde ise bu rakam 18’den...