02 / 05 / 2024

özel orman tesisi

özel orman tesisi

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor. Peki yönetmeliğe göre ormanlar nasıl tesis edilir?

Dilasa Orman'da Şubat ayına özel yüzde 14 indirim fırsatı!

Sahiplerine 18 ay sonra teslim edilecek olan Dilasa Orman projesinde Şubat ayına özel yüzde 14 indirim imkanı sağlanıyor. Örnek dairelerin tamamlandığı projeden 0 faiz imkanıyla konut sahibi olunabiliyor. 

İl Özel İdare'den Düzce'de satılık arsa!

Bolu Özel İdaresi Turizm Madencilik, İnşaat, Orman Ürün. San. ve Tic. A.Ş., Düzce Akçakoca'da yer alan 3 bin metrekarelik arsayı satışa çıkardı. Söz konusu satış ihalesi 28 Kasım'da yapılacak.

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiralanacak!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya vermek için ihale düzenliyor. İşte ihale detayları...

Atatürk Orman Çiftliği'ndeki spor tesisi 10 yıllığına kiraya verilecek!

Atatürk Orman Çiftliği Müdürlüğü, mülkiyeti Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olan atlı spor tesisini 10 yıllığına kiraya verecek. İşte detaylar...

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Ortaylı İnşaat Metal Hafriyat Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde ÖZcan Özel tarafından kuruldu.

Validebağ Korusu orman ve sit alanı mı?

Validebağ Korusu’nda torpil attığı sırada yangına neden olduğu belirtilen Göker U. isimli kişinin 3 sene 6 aya kadar hapis cezası talebiyle yargılandığı davada, Validebağ Korusu’nun orman alanı, özel mülk veya doğal tarihi sit alan olup olmadığıyla ilgili bilgi alınacak...

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nda inşaat yapılamayacak!

Özel Orman Hissedarı Hüseyin Cihangir Dönmez, Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nındaki inşaat yasağını kaleme aldı. 

Tokat'taki RESÜT tesisi 12 bin 500 TL bedelle 15 yıllığına kiraya verildi!

Tokat'ın Reşadiye ilçesinin AKP'li Belediye Başkanı Mustafa Yılmaz, Özel İdare Müdürlüğü yaptığı sırada kaymakamlık tarafından yaptırılan tesisi, bedavaya 15 yıllığına kiraya verdi. Yılmaz, belediye başkanı olunca da aynı tesisin bir bölümünü aylık 12 bin 500 liraya kiraladığı ortaya çıktı.

Özel mülkiyette olan orman vasfına sokulan bazı alanlar meclis gündeminde!

Özel mülkiyette olan ve kadastro işlemiyle orman vasfına sokulan bazı alanlar nedeniyle yaşanan hak kayıpları meclis gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'na inşaat yapılamayacak!

Bursa Nabi Ergin Özel Ormanı'nın 460 dönümlük kısmında inşaat yapılamayacak. Peki bu karar nasıl alındı? Özel Orman Mesul Müdürü Hüseyin Cihangir Dönmez, anlattı...

Kağıthane'deki 7.5 dönümlük arazi özel sağlık tesisi oldu!

Kağıthane Belediyesi kendi mülkiyetindeki 7.5 dönümlük arazinin 'sağlık tesisi' olan imar durumunu 'özel sağlık tesisi' yaptı. İl Sağlık Müdürlüğü, İBB Meclisi’nde oy çokluğuyla onaylanan plan değişikliğine, 'aile sağlığı merkezi' yapılmasını isteyerek karşı çıktı ama karar değişmedi.

Silivri'de golf tesisi ve hizmet binaları 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü, Silivri İlçesi, Seymen Mahallesi'nde bulunan golf tesisi, hizmet binaları ve müştemilatının 20 yıllığına kiraya verilmesi işini ihale ediyor.

Hatay Arsuz'da 7.6 milyon TL'ye kiralama işi ihalesi!

Hatay Vakıflar Bölge Müdürlüğü, Arsuz ilçesinde özel spor tesisi yapılmak üzere kiralama işi ihalesi yapacak. İşin bedeli  7 milyon 666 bin 823 TL olarak belirlendi. 

özel orman tesisi Haberi

özel orman tesisi

Hususi ormanlar ile hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tüm iş ve işlemlerinin yürütülmesi ile ilgili usul ve esaslar yönetmelik kapsamında düzenleniyor.


Yönetmelik gereğince hususi ormanlar ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanlar üç şekilde tesis edilir.


Bakanlık Oluru ile: 

İşletme heyetince düzenlenen ve bölge müdürlüğünce onaylanan inceleme ve değerlendirme raporu doğrultusunda Bakanlık Makamından alınacak Özellik Oluru ile tesis edilir. Tesis edilen bu ormanlar Kanun hükümlerine tabidir.


Mahkeme kararı ile: 

Hususi ormanların ve hükmi şahsiyeti haiz amme müesseselerine ait ormanların tesisine dayanak alınacak mahkeme kararının, dava konusu ormanlık alanın vasıf, sahiplilik ve tâbi olması gereken statüsü konuları bakımından irdelenmiş ve Yargıtayca onaylanmış olması, davaya orman idaresinin taraf olması gerekmektedir.


Orman kadastro komisyonlarının çalışması ile:

1) 9/7/1945 tarihli ve 4785 sayılı Orman Kanununa Bazı Hükümler...