30 / 04 / 2024

Özel sektör ne kadar elektrik üretti

Özel sektör ne kadar elektrik üretti

Türkiye'de enerji üretimi için özel sektörün 2,5 yılda katkısı 14 bin megavatı buldu. Bu dönemde 260 hidroelektrik santral elektrik üretimine başladı. Özel sektör eliyle 107 yeni rüzgar santrali de devreye alındı...

Özel sektörün gözü zamlı maaşlarda! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? 

Milyonlarca çalışanın gözü ocak ayında yapılacak olan zamlarda. Asgari ücrete dair tahminler peş peşe gelirken özel sektör çalışanları ne kadar maaş alacağını merak ediyor. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam gelecek? İşte kulislerde konuşulan o rakamlar...

Özel sektör çalışanlarına yüzde 30 zam! Özel sektörde yeni maaşlar ne kadar olacak? Çalışanlar hemen bakın!

Asgari ücret net 11 bin 402 TL, en düşük memur maaşı da 22 bin TL oldu. Bu rakamların açıklanmasının ardından, özel sektör zamları merak konusu oldu. Peki özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapılacak?

Özel sektör çalışanlarının zam oranı ne kadar olacak? Uzman isim resmen rakam verdi! Maaşlar tam bu kadar artacak! 

Yeminli Mali Müşavir Ahmet Kurtuluş, özel sektör çalışanlarının zam oranı ile ilgili konuştu. İşte ayrıntılar...

Yeni asgari ücret belli oldu! Şimdi sıra özel sektör ara zamlarında! Özel sektör çalışanlarına ne kadar zam yapacak?

Asgari ücret artışının ardından şimdi sıra özel sektör zamlarına geldi. Asgari ücretteki yüzde 34 oranındaki zam oranı özel sektör çalışanlarına hangi oranlarda yansıyacak? Özel sektör çalışanlarına yüzde kaç zam yapılacak? Detayları haberimizde…

9 günlük Kurban Bayramı tatili ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Kurban Bayramı'na sayılı günler kaldı. Vatandaşlar 9 günlük kurban bayramının ne zaman başladığını sorguluyor. Özel sektör çalışanları ise ne kadar bayram tatili yapacağını araştırıyor. Peki,  9 günlük tatil ne zaman başlıyor? Özel sektör bayram tatili kaç gün?

Özel sektör sahiplerinin yurtdışı borçlarında azalma var! Borçlar 1,2 milyon azaldı!

Özel sektör sahibi olan vatandaşların kredi kart borçlarına azalma geldi. Yurt dışı borçlarında yaşanan azalmalar sayesinde elleri rahat edecek. Peki azalmada son durum ne oldu? 

Özel sektör çalışanlarının maaşı ne olacak? Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkileyecek? 

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2023 yılı ücret gelirlerinde uygulanacak gelir vergisi tarifesini resmen duyurdu. Özel sektör çalışanlarına maaş şoku! Maaşlarda gelir vergisi depremi! Kimin maaşı nasıl etkilecek? 

Özel sektörün dış borcu ne kadar oldu? Kritik rakam açıklandı

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, mayıs sonu itibariyle 5,4 milyar dolar azalarak 163,6 milyar dolara gerilemiş durumda.

Kamu özel sektör iş birliğinde 242 proje hayata geçirildi!

Kamu özel sektör iş birliği kapsamında bugüne kadar toplam yatırım tutarı 63,8 milyar dolar olan 242 proje hayata geçirildi. Bu projelerin toplam sözleşme değeri yaklaşık 140 milyar doları buldu.

Garanti'den inşaat sektörüne özel paket!

Garanti, inşaat sektörüne özel paketler hazırlıyor. Garanti Leasing Genel Müdürü Ünal Gökmen, 2017’de önceliklerinin yeni müşteri kazanmak olduğunu belirtti.

Kahramanmaraş'taki iç mimarlar inşaat sektörüne can suyu oluyor!

Özel tasarımlar ile hayatın her alanına yeniden hayat veren iç mimarlar, gelişen inşaat sektörüne de can suyu oluyor. Sihirli dokunuşlar ile yaşanır alanları kişisel tercihlere göre değiştiren mimarlar, Kahramanmaraş’ta da aranır konumda.

Güneydoğu'daki 7 bölge için yapılacak dönüşüme özel sektör davet edildi!

Fatma Güldemet Sarı, yeniden inşa edilecek Güneydoğu’daki 7 bölge için özel sektöre çağrıda bulundu. İstanbul’daki inşaat şirketlerini davet eden Sarı, “Özel sektörü özellikle davet ediyorum. Taş üstüne bir taş da siz koyun” dedi.

Pala İnşaat eğitim sektörüne girdi!

Köseli hemşehrimiz Pala İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Pala, Bahçelievler'de hizmete sundukları temel lise ile özel eğitim sektörüne girdiklerini açıkladı.

Özel sektör ne kadar elektrik üretti Haberi

Özel sektör ne kadar elektrik üretti

Türkiye'de enerji üretimi için özel sektörün 2,5 yılda katkısı 14 bin megavatı buldu. Bu dönemde 260 hidroelektrik santral elektrik üretimine başladı. Özel sektör eliyle 107 yeni rüzgar santrali de devreye alındı.


Yatırımcıların enerji sektörüne ilgisi sürüyor. Özel sektör tarafından yapılan yatırımlarla 2,5 yılda 548 elektrik üretim santrali devreye alındı. Söz konusu dönemde özel sektörün Türkiye'nin kurulu gücüne katkısı yaklaşık 14 bin megavatı buldu. İşletmeye giren özel sektör yatırımları içerisinde hidroelektrik santralleri (HES) önemli bir yer tutuyor. 2012'de işletmeye açılan 2 bin 482,2 megavatlık 95 hidro kaynaklı santrale, geçen yıl 2 bin 613,4 megavatlık 112, bu yılın ilk yarısında da 957,3 megavatlık 53 santral eklendi. Özel sektör tarafından söz konusu dönemde devreye alınan 260 HES'in kurulu güce katkısı yaklaşık 6 bin...