13 / 05 / 2024

Özelleştirme kararları cunhurbaşkanı

Özelleştirme kararları cunhurbaşkanı

Yüksek Planlama Kurulu’na (YPK) verilen yetkilerin büyük bir bölümü artık Cumhurbaşkanı’nda toplanacak. Özelleştirmelerde ilk ve son karar da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’da olacak.

Özelleştirme İdaresi 5 ildeki 6 taşınmazı satıyor! İstanbul ve Ankara da aralarında: Resmi Gazete'de yayımlandı!

3 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete yayımlandı ve Özelleştirme kararları yer aldı. İşte 3 Nisan 2024 tarihli Resmi Gazete'de yer alan özelleştirme kararları! 

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Hazine’ye ait 14 ilde 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla 14 ilde mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne ait olan 99 taşınmaz özelleştirme kapsamına alındı. Bunun dışında Ankara'nın Polatlı, Ağrı'nın Eleşkirt ve Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçelerindeki taşınmazlara ilişkin de imar planı değişikliği onaylandı.

Özelleştirme kapsamında şeker fabrikalarına ait taşınmazlarda imar değişikliği!

Özelleştirme kapsamında yer alan bazı taşınmazların imar planı değişikliklerine onay verildi. Konuyla ilgili olarak Cumhurbaşkanı kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılılar...

5 ildeki bazı taşınmazlar özelleştirme kapsamına alındı!

Kamuya ait değerli arazilerin özelleştirilmeleri sürüyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, beş özelleştirme kararını daha imzaladı. 

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası'ndan özelleştirme kararları için dava!

Geçtiğimiz günlerde TCDD Fenerbahçe Eğitim ve Dinlenme Tesisleri için özelleştirme kararı çıkmıştı. Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası, kararın iptali için dava açıyor.

Veli Ağbaba'dan özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan fabrikalarla ilgili açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, özelleştirme kapsamı dışına çıkarılan toplam 15 şeker fabrikası ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Şeker fabrikaları özelleştirme kapsamından çıkartılmalı!

Şeker-İş Genel Başkanı İsa Gök yaptığı açıklamada şeker fabrikalarının tamamının özelleştirme kapsamından çıkarılması gerektiğini söyledi.

ÖİB'den Ankara Gölbaşı'nda 7 özelleştirme kararı!

ÖİB, Ankara Gölbaşı'nda bulunan 7 gayrimenkulü özelleştiriyor. İhale bilgilerinin yer aldığı özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de..

Ankara Gölbaşı'nda 2 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara İli Gölbaşı İlçesi Oyaca Mahallesi'ndeki 2 ayrı parseli özelleştirdi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı..

Varlık Fonu yeni özelleştirme uygulamasına dönüşmemeli!

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (TÜRK-İŞ) Genel Başkanı Ergün Atalay "Türkiye'de ulusal tasarruf oranının yükseltilmesi için çaba gösterilmesi olumludur. Ancak bu yaklaşım 'yeni bir özelleştirme' uygulamasına dönüşmemeli." değerlendirmesini yaptı.

ÖİB'den 9 ilde 16 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından, Tokat, Sinop, Samsun, Erzurum, Bilecik , Bayburt, Balıkesir, Aksaray ve Ankara'da 16 özelleştirme kararı verildi. Kararlar bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

ÖİB'den Nevşehir ve Kütahya'da 6 özelleştirme kararı!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Kütahya ve Nevşehir'de bulunan 6 gayrimenkulü özelleştiriyor. Özelleştirme kararları bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Özelleştirme kararları cunhurbaşkanı Haberi

Özelleştirme kararları cunhurbaşkanı

Özelleştirmelerde artık ilk ve son kararı Cumhurbaşkanı verecek. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanlığı genelgesine göre, özelleştirme yasasıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu’na (ÖYK) verilen yetki ve görevleri Cumhurbaşkanı kullanacak. Hürriyet gazetesinde yer alan habere göre, bu yetki ve görevler arasında, kuruluşların özelleştirme programına alınması ve yapılan ihalelerde verilen nihai kararları onaylamak da yer alıyor. Genelgeye göre, Yüksek Planlama Kurulu’na verilen “ülkenin yurtiçi ve yurtdışı ekonomik hayatıyla ilgili konularda yüksek düzeyde kararlar almak”, “yatırım ve ihracatın teşvikine ilişkin esasları tespit etmek” ve “toplu konut idaresi bütçesini onaylama” görevleri de Cumhurbaşkanına veriliyor.

Yap-işlet-devret (YİD) kapsamında ve sağlıkta kamu-özel ortaklığı mevzuatı kapsamında Yüksek Planlama Kurulu’nun yetkileri de Cumhurbaşkanı tarafından kullanılacak. Yüksek Planlama Kurulu’nun “iktisadi sosyal ve kültürel kalkınmayı planlamada ve politika hedeflerinin tayininde Cumhurbaşkanına yardımcı olmaya”...