02 / 05 / 2024

Pakistanda Moğol Türk Sanatı ve Mimarı

Pakistanda Moğol Türk Sanatı ve Mimarı

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

Bilge Tonyukuk Anıt alanı çalışması başladı!

Bilge Tonyukuk Anıtı Moğol-Türk ortak arkeolojik kazı çalışması projesinin 2016 sezonu açılış töreni gerçekleştirildi. Moğolistan genelinde önemli projelere imza atan TİKA, projelerine yenilerini ekleyerek faaliyetlerini sürdürüyor.

Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı resim yarışması düzenledi!

Pakistan Büyükelçiliği ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile “Pakistan’da Moğol/Türk Sanatı ve Mimarı” konulu resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödül ve eserlerin sergi töreni Konya İl Halk Kütüphanesi Salonunda gerçekleşti.

Moğolistan'da Çevre Dostu Yatırımcı Ödülü'nü Türk şirketi kazandı!

Moğolistan'da inşaat ve altyapı alanında faaliyet gösteren bir Türk firması, "En İyi Çevre Dostu Yatırımcı" ödülüne layık görüldü. Moğolistan Milli Ticaret ve Sanayi Odası'nın iki yılda bir verdiği "İpek Yolu" ödüllerinin sahipleri belli oldu.

Çilek Mobilya Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk markası oldu!

Çilek Mobilya, bebek, çocuk ve genç kategorisinde Moğolistan'da mağaza açan ilk Türk mobilya markası oldu.Çilek Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Talha Çilek açıklama yaptı.

Damdin Tsogbaatar: Türk müteahhitlerini Moğolistan'da görmek istiyoruz!

Moğolistan nüfusunun yüzde 67'sini 2021 yılına kadar nitelikli konutlara yerleştirmek istediklerini söyleyen Moğolistan İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Damdin Tsogbaatar, "Türk müteahhitlik sektörünü Moğolistan'da görmek istiyoruz" dedi.

'Türk müteahhitleri Moğolistan'a bekliyoruz'

Moğolistan nüfusunun yüzde 67'sini 2021'e kadar nitelikli konutlara yerleştirmek istediklerini söyleyen İnşaat ve Kentsel Kalkınma Bakanı Damdin Tsogbaatar, "Türk müteahhitlik sektörünü Moğolistan'da görmek istiyoruz" dedi.

Moğolistan'daki inşaat sektörü Türk yatırımcıları bekliyor!

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu yaptığı açıklamada, Moğolistan'daki inşaatların da dönüşüm halinde olduğunu ve bu dönüşümde Türk yatırımcılarına da ihtiyaç duyulduğunu belirtti..

Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı Pakistan'a Türk okulu yapacak!

Pakistanda eğitim alanında 16 yıldır faaliyet gösteren Pak-Türk Çağ Eğitim Vakfı tarafından başkent İslamabadda bin 200 öğrencinin eğitim alacağı Türk okulunun temelleri atıldı

Türk firmaları, Moğolistan'da enerjiye ilgi gösteriyor!

Moğolistan Madenler ve Enerji Bakanı  Dashdorj Zorigt, Moğolistan 'da enerji, madencilik, su kaynakları alanlarına Türk  firmalarının ilgi gösterdiğini, bu alanlarda işbirliğinin geliştirilebileceğini  söyledi

Türk Telekom Arena'yı Erensan ısıtacak!

Erensan firması, Galatasaray'ın Seyrantepe'de inşa edilen yeni stadı Türk Telekom Arena'nın ısıtma kazanları için anlaşma imzaladı

Türk Telekom Arena, 29 Ekim'de tamamlanacak!

29 Ekim 2010 tarihinde tamamlanması öngörülen Türk Telekom Arena'nın inşaatında önemli aşama kaydedildi

Türk Telekom Arena'nın son durumu yarın konuşulacak

Yapımı devam eden Galatasaray'ın yeni stadı Türk Telekom Arena'nın son durumu hakkında yarın basın toplantısı düzenlenecek

Hadassa Üniversite Hastanesi, Türk inşaatçıları övdü

Hadassa Üniversite Hastanesinin yönetimi, yaklaşık 1,5 yıldır Kardiyoloji bölümü ek binalarının inşaatında çalışan Türk işçileri övdü

Pakistanda Moğol Türk Sanatı ve Mimarı Haberi

Pakistanda Moğol Türk Sanatı ve Mimarı

Programın açılış konuşmasını Konya İl Milli Eğitim Müdürü Mukadder Gürsoy yaptı. Konya’da geçtiğimiz yıl “Pakistan’ın Sanatı ve Mimarı” konusuyla yapılan yarışmanın bu yıl “Pakistan’da Moğol / Türk Sanatı ve Mimarisi” konusuyla yapıldığını söyleyen Gürsoy, yarışmaya 27 eserin katıldığını ifade etti. İlk 3’e girenlerin yanı sıra daha sonraki 3 öğrenciye “Yetişen Sanatçı Ödülü”, onlardan sonraki 3 öğrenciye de “Mansiyon Ödülü” olmak üzere toplam 9 öğrencinin ödüllendirileceğini kaydetti.



PAKİSTAN VE TÜRKİYE DOST ÜLKE


Türkiye ve Pakistan’ın iki dost ülke olduğuna dikkat çeken Gürsoy, Konya ve Pakistan’ın Multan şehrinin kardeş şehirler ilan edildiğini de söyledi. Pakistan’ın Milli Şairi Muhammed İkbal’in Hz. Mevlana’ya duyduğu sevgi ve hürmete binaen Mevlana Türbesi’nin bahçesinde, Muhammed İkbal’e bir makam verildiğini de ifade etti. Daha sonra kürsüye Pakistan Büyükelçisi Sohail...