14 / 05 / 2024

pandemi göç

pandemi göç

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) pandemisiyle gündeme gelen ve pek çok sektörde uygulanan evden çalışma modeliyle çalışanlar büyük şehirleri terk etmeye başladı.

İnşaat sektörü zor günlerden geçiyor!

Pandemi sonrası artan enflasyonla birlikte konut fiyatlarındaki yükselişin devam ettiğini belirten Seaside Alanya Real Estate’in kurucusu Abdullah Tuncer inşaat sektörünün zor günlerden geçtiğini söyledi.

İş makinelerine olan talep yüzde 45 oranında artış gösterdi

Salgın, pandemi ve deprem döneminde ileri tarihlere ertelenen planlarında etkisi ile, bu sene iş makineleri sektöründe yüzde 45’lere varan talep artışı görülmekte. İşte konu ile ilgili haberin ayrıntıları...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi: Araçlar gerçek değerlerine ulaşacak

İkinci el araçlarla ilgili yeni düzenlemelerin gelmesi hem satıcıları hem de vatandaşların yüzünü güldürdü. İkinci el araç satışlarındaki yeni düzenleme ile pandemi öncesi beklentisi oluşurken, fiyatların gerçek değerlerine ulaşması bekleniyor.

En kolay dijital göçebe vizesi veren 12 ülke

Pandemi sonrasında artan uzaktan çalışanlar için oluşturulan dijital göçebe vizesinin popülerliği giderek artıyor. İspanya yeni bir düzenleme yaparken bazı ülkeler de farklı imkanlar sunarak dijital göçebeleri çekmeye çalışıyor.

Büyük şehirlerden kira göçü başladı! İstanbul ve Ankara’dan kaçanlar en çok hangi şehirlere gidiyor?

Hem dünya hem de Türkiye’de önce pandemi ardından da patlama yapan yüksek enflasyon nedeniyle astronomik şekilde yükselen kiralar nedeniyle özellikle büyük şehirlerden zorunlu göç başladı. Fahiş kiraları ödeyemeyen insanlar İstanbul ve Ankara'dan en çok hangi şehirlere göçüyor?

Küresel gıda fiyatları 2022 yılında tarihi bir rekora imza attı! En çok hangi ürünlerin fiyatı yükseldi?

Önce pandemi ve kuraklık, ardından da Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle yaşanan gıda krizi, geçtiğimiz yıl fiyatların tarihi seviyelere yükselmesine neden oldu.

Fiat Egea otomobil fiyatlarını güncelledi! İşte yeni liste

Türkiye'de artan döviz kuru, küresel pandemi ve savaş araba fiyatlarını ciddi anlamda etkiliyor. Buna göre Fiat Egea Ağustos 2022 fiyat listesi güncelledi. İşte yeni liste fiyatları...

Kamp karavan sektörü 600 milyon doları gördü! İşte 5 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Pandemi ile beraber tatilin yeni gözdesi olan kamp karavan sektörü kütlesi, 100 milyon dolarlardan Türkiye’de 300 milyon doları aştı. Peki, karavan fiyatları ne kadar? İşte 5 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Havada görülmemiş kriz uyarısı: Binlerce işçi alınacak

Pandemi ve Rusya Ukrayna savaşı nedeniyle hava yollarında şimdiye kadar görülmemiş bir kriz yaşanıyor. Avrupa'da pek çok havalimanında uçuşlar zamanında yapılamıyor. Hava yolları yetkilileri ve işletmeciler ise çözümün kısa vadede gelmeyeceğini ifade ediyor.

'Gümüş stoklayın' diyen İslam Memiş'ten gümüş fiyatları için ağızları açık bırakan açıklama geldi! İşte gümüş fiyatları

Gümüş son üç yıldır yatırımcıların ilgisini üzerine çekmeye başardı. Pandemi ile birlikte zirve yapan gümüş, yatırımcılarına kazandıran kıymetli metaller arasında yer alıyor. İslam Memiş ise gümüş fiyatları ile ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı. Gümüş fiyatları ne olur? Bugün gümüş ne kadar?

Havalimanında tüyler ürperten görüntüler! Her yerden istilacı karınca, akrep ve yılanlar ortaya çıktı

Dünyada son birkaç yıldır insanlık birbiri ardına problemlerle boğuşuyor. Çin'de başlayıp insanlığa kök söktüren pandemi bitiyor derken, Rusya Ukrayna savaşı, gıda ve enerji krizi patladı. Tüm bu yetmezmiş gibi dünyanın farklı bölgelerinden sıradışı haberler geliyor..

İstanbul'dan kaçan halkın yeni adresi bu şehir oldu! Pandemi sonrası 3+1 daire neredeyse kalmadı

İstanbul'da tarihinde ilk kez pandemi döneminde Anadolu'ya göç verdi. Sayının pandemi döneminde 50 bin olduğu öğrenildi. İstanbul'dan farklı bir şehre göç etmeyi tercih edenlerin ilk durağı ise Tekirdağ oldu. Tekirdağ'da şu anda 3+1 daireler neredeyse kalmadı.

pandemi göç Haberi

pandemi göç

Pandemiyle geçtiğimiz sene yaygınlaşan uzaktan çalışma modeli pek çok sektör için kalıcı duruma gelirken, çalışma koşulları hem işveren hem de kamu tarafından yeniden oluşturuluyor.

NTV'den Arife Selin Gürer'in haberine göre bu tablo, bugüne kadar işi gereği büyük şehirlerde yaşamak zorunda kalan çalışanları da daha az nüfuslu kentlere yöneltiyor. TÜİK verilerine göre, 2020'de en çok göç veren kentlerin başında İstanbul gelirken, İstanbul’un en çok göç verdiği şehirler arasında İzmir, Ankara, Antalya ve Bursa’dan sonra Tekirdağ, Samsun, Sakarya, Muğla, Ordu, Balıkesir, Diyarbakır ve Giresun ön plana çıkıyor.

Mega kent İstanbul'da pandemiyle birlikte bazı işyerlerinin kapanması, uzaktan çalışma imkanı ve seyahat kısıtlamaları insanların memleketlerine geri dönüşlerinde etkili oldu. Emeklilerde de yaşam maliyetinin daha düşük olduğu şehirlere veya köylere gitme eğilimi oluştu. 

'Parsiyel taşınmalar gündemde'

65 yaş üstü...