04 / 05 / 2024

Papaz okulu tarihi İmaret Camii

Papaz okulu tarihi İmaret Camii

Tarihî İmaret Camii'nin temelleri üzerine şimdi de papaz okulu inşa ediliyor. Makedon Hükümeti bu defa Ohri Kalesi yanındaki tarihi İmaret Camii Şerifi temelleri üzerine Papaz Okulu kuruyor.

Tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı!

Birçok ünlü isimin eski okulu olan ve deprem riski bulunan tarihi Erenköy Kız Lisesi için yıkım kararı verildi.

Fenerbahçe Üniversitesi'ne 1.5 asırlık tarihi kampüs!

TBMM'den onay alan Fenerbahçe Üniversitesi, Abdülmecit döneminin başhekimi Arhiyeni'nin yaptırdığı Rum Okulu'nun 159 yıllık tarihi binalarında eğitim verecek.

Niğde Uluağaç Köyü'ndeki Rum Okulu restorasyonu mecliste konu oldu!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Niğde Uluağaç Köyü'nde bulunan tarihi Rum Okulu'nun restorasyonuna ilişkin soru önergesi hazırladı..

Tarihi Nevşehir Gazi Okulu yıkılıyor!

Tarihi yıllar öncesine dayanan ve binlerce öğrenci mezun veren Gazi Ortaokulu'nun büyük bir bölümü bu günlerde kepçe darbeleri ile yerle bir olmuş durumda.

Kayseri'deki tarihi General Emir İlköğretim Okulu restore ediliyor!

KOCASİNAN Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, restorasyon sonrası Gençlik Merkezi olarak faaliyet gösterecek olan Erkilet Mahallesi’ndeki General Emir İlköğretim Okulu’nda incelemelerde bulundu.

Hatay İngiliz Okulu restore edilecek!

Hatay İngiliz Okulu restore edilecek. Başkan Savaş, tarihi yapı olan İngiliz okuluna ziyaret sebebinin Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde olan tarihi yapının korunarak, restore edilip değerlendirilmesi olduğunu belirtti.

1999 yılında tarihi İspirtohane, müzik okulu olacakmış!

Osmanlı Ordusu'nun barut gereksinimini karşılamak için 1700'lerde inşa edilen ve adı satanist ayinleriyle anılan Ataköy'deki Baruthane içinde yer alan İspirtohane, 1999 yılında, restorasyon sonrasında bir müzik okulu olacakmış.

Tarihi İmaret Camii'nin yerine papaz okulu yapılacak!

Tarihî İmaret Camii'nin temelleri üzerine şimdi de papaz okulu inşa ediliyor. Makedon Hükümeti bu defa Ohri Kalesi yanındaki tarihi İmaret Camii Şerifi temelleri üzerine Papaz Okulu kuruyor.

Papazın Konağı'nda restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Karabük Safranbolu' da 'Papazın Konağı' olarak bilinen 151 yıllık binadaki restorasyon çalışmaları tamamlandı. Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak Papazın Konağı ilçemizdeki önemli tarihi yapılardan biri dedi...

Nidapark Seyrantepe teslim tarihi!

A bloğunda 205 daire, B bloğunda 112 dairenin bulundupu Nidapark Seyrantepe teslim tarihi Aralık 2016 olarak belirlendi. Proje, Türk Telekom Arena Stadı'na 650 metre, Celalettin Buluğ İlköğretim Okulu'na 200 metre mesafede yükseliyor...

Faruk Saraç Ahırkapı'da Moda Tasarım Yüksek Okulu açtı!

Radikal Gazetesi muhabiri Müge Akyüz'ün haberine göre; Modacı Faruk Saraç metruk haldeki tarihi bir binayı eğitim kurumuna dönüştürdü. Saraç ile Ahırkapı Feneri'nin yanı başında açtığı Moda Tasarım Yüksek Okulu'nda buluştuk...

Zafer Çağlayan Libya'da türk inşaatçıların restore ettiği Tajura Merkez Okulu'nu gezdi!

Ekonomi Bakanı Çağlayan, başkent Trablus'ta bulunan, onarımı Türk inşaat firması tarafından yapılan tarihi Tajura Merkez Okulu'nu ziyaret etti

Mustafa Noyan İlköğretim Okulu yıkılarak yenilendi!

Mustafa Noyan İlköğretim Okulu deprem riski taşıdığı gerekçesiyle İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (ISMEP) kapsamında yıkılarak tarihi dokuyla uyumlu olarak yenilendi

Papaz okulu tarihi İmaret Camii Haberi

Papaz okulu tarihi İmaret Camii

Makedon Hükümeti bu defa Ohri Kalesi yanındaki tarihi İmaret Camii Şerifi temelleri üzerine Papaz Okulu kuruyor.Yapıldığı yıllarda (1491) Hünkar ya da Fatih Sultan Mehmed adıyla anılan külliyeyi Evliya Çelebi de ziyaret ediyor. Ünlü Seyyahımız zikrolunan caminin etrafında zaviye, mektep, medrese, aş evi, depo, tımarhane bulunduğunu açıklıyor. “Ol mahalde Türkler meskundur, namazlarını kalabalık bir cemaatle kılarlar” diyor.



Tito Yugoslavyası sosyalist görünse de her kesime aynı mesafede durmuyor, 1945 yılında Türk aileler mahalleden çıkartılıyor. Ne bir özür dileniyor, ne de malların iadesi gündeme geliyor.

İmaret Camisinin metruk kalması kendi kendine harap olması bekleniyor. Ancak mübarek mescid ayakta kalıyor. 2000 yılında “UNESCO koruması altında olmasına rağmen” VMRO iktidarı tarafından ortadan kaldırılıyor. Güya altında Klement devrinden kalma meçhul bir kilise aranıyor. 2007 yılında bu tarihi...