12 / 05 / 2024

paris 2020

paris 2020

Fransa'nın başkenti Paris'in birçok kısmı 2020 yılına kadar yeniden inşa edilecek. Hidalgo, "Bu tarihi bir an. 2020'de sonlanacak. Dünyada başka hiçbir şehir bugüne dek böyle bir projeyi gerçekleştirmeye cesaret edemedi" dedi.

XL Mimarlık+Mühendislik'e The DNA Paris Design Awards 2020’den iki ödül!

The DNA Paris Design Awards 2020’de en iyiler ödüllendirild. XL Mimarlık+Mühendislik, “İrme Elektrik Genel Merkez Binası” ve “WITHCO Coworking Space” projeleri ile iki ayrı ödülü almaya hak kazandı.

Lionel Messi, Paris'ten 8.3 milyon euroya villa aldı!

Barcelona’nın Arjantinli yıldız futbolcusu Messi, Fransa’nın başkenti Paris’te 8.3 milyon euroya villa satın aldı. 350 metrekarelik villada 6 oda, 45 metrekarelik teras ve spor salonunun yanı sıra özel bir sinema bile var.

Paris zengin gettolara dur dedi!

Şehirde, özellikle de merkezi lokasyonlarda ‘zengin getto’larının oluşması bütün büyük metropollerde yaşanan ortak sorun. İşte Fransa’nın başkenti Paris bu gidişata “Dur” demek için eyleme geçiyor.

Paris İklim Anlaşması imzalandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı, New York’ta ki Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'nda düzenlenen törende Paris İklim Anlaşması'nı Türkiye adına imzaladı.

Namık Tanık: 2020'ye kadar 2 bin konut yapmayı hedefliyoruz!

Türkiye'de birden konut satışlarımız arttı diyen Namık Tanık, 2020 yılına kadar 2 bin konut yapmayı hedeflediklerini, İstanbul, Ankara ve Adana'da yatırımlar gerçekleştireceklerini sözlerine ekledi.

Hindistan'daki Hyperion projesi 2020'de tamamlanacak!

Belçikalı mimar Vincent Callebaut, Yeni Delhi'de 2020'de tamamlanmak üzere 128 metre uzunluğunda yeşil dostu kuleler tasarladı. “Hyperion” 36 katlı olacak ve içinde bin adet daire ve ofisler yer alacak.

Adam Kule'den ev alanlar Paris seyahati kazanıyor!

9 ile 21 Şubat tarihleri arasında Adam Kule'den rezidans alan herkes Paris seyahati kazanacak. Tatil, 4 gün 3 gece sürecek. DAP Yapı'nın Dragos'ta inşa ettiği Adam Kule'de ev-ofisler de yer alıyor.

Paris için mimari projeler yarıştı!

Paris Belediyesi'nin kentin 23 farklı bölgesinde kentin geliştirme projelerini desteklemek üzere açtığı yarışma sonuçlandı. Kazanan projelerin en dikkat çekici olanı, ağaç evi andıran kule tasarımı...

Paris'deki 14. Louis Şatosu 275 milyon Euro'ya satıldı!

Paris’in biraz dışında bulunan 14. Louis adlı şato, bugüne kadar satışı gerçekleşen en pahalı ev oldu. Ortadoğulu bir milyarder tarafından satın alınan evin değerinin tam 275 milyon euro (yaklaşık 860 milyon lira) olduğu açıklandı.

Pana Yapı 2020’ye kadar 3 milyar TL ciro hedefliyor!

İnşaat ve gayrimenkul geliştirme faaliyetlerini sürdüren Pana Yapı, bu yıl Selimoğlu İnşaat’ı da satın alarak hızlı bir büyüme trendine girdi. Pana Yapı, 2020 yılına kadar 3 milyar lira ciro hedefliyor.

Paris'te 100 milyar dolarlık iklim fonu pazarlığı!

Paris'teki COP21 Konferansı'nda ülkeler, küresel ısınmadaki artışı 2 derecenin altına indirmek için iklim fonlarını devreye aldı.

Paris Tasarım Atölyesi İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paris Tasarım Atölyesi İnşaat Mimarlık Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Yılmaz Görmüş ve Alper Kılıç ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 1 Aralık'ta Esenyurt, Bağlarçeşme Mahallesi, 1110 Sokak'ta kuruldu.

İMMİB Paris Batimat 2015'te 16 firma ile katıldı!

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi, Avrupa'nın en büyük 2'nci yapı fuarı olan ve bu yıl 2 bin 600 katılımcı firma, 350 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırlayan 'Paris Batimat 2015'e bünyesinde bulunan 16 firma ile milli katılım gerçekleştirdi.

paris 2020 Haberi

paris 2020

Paris'in ilk kadın Belediye Başkanı Anne Hidalgo, kentteki 32 farklı bölgede yeniden yapılanma için dünyanın en ünlü mimarlarına çağrıda bulundu.


200 mimarın katıldığı bir toplantıda planını açıklayan Başkan Hidalgo, kentteki 150 bin metrekarelik alanda yeni yapılar istediğini söyledi. Bir trafo merkezinin popüler bir sinema salonuna dönüştürülmesini talep eden Hidalgo, kentin farklı yerlerine 600 yeni bina inşa edileceğini dile getirdi.


"Paris'i Yenilemek" adlı proje için mimarları göreve çağıran Hidalgo, "Bu tarihi bir an. 2020'de sonlanacak. Dünyada başka hiçbir şehir bugüne dek böyle bir projeyi gerçekleştirmeye cesaret edemedi" dedi.


Projeye katılmak isteyen mimarlar fikirlerini 2015 yılının başında Paris Belediyesi'ne bildirmek zorunda. Gelecek temmuz ayında fikirlerin bir kısmı elenecek. 2015 yılı sonunda ise kabul edilen projeler açıklanacak. Tüm binaların 2020 yılına kadar inşa edilmesi bekleniyor.


TOKİ...