04 / 05 / 2024

Parsel tevhidi masrafları

Parsel tevhidi masrafları

Parsel tevhidi nedir?: Parsel tevhidii 2010/4 sayılı genelgede "Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesi" olarak tanımlanıyor. Peki parsel tevhidi işlem masrafı ne kadar?

Tapu ayırma masrafları 2017!

Tek bir parsel halinde tapuya kayıtlı olan gayrimenkuller ifraz işlemi ile ayrılabiliyor. Peki, tapu ayırma masrafları 2017 ne kadar?

Arazi tevhidi nasıl olur?

Tevhid işlemi ile tapu sicilinde ayrı kayıtlı ve birbirine bitişik birden fazla taşınmaz malın tek bir parsel halinde birleştirilmesini ifade ediyor. Peki, arazi tevhidi nasıl olur?

Bedelsiz tapu devri masrafları 2015!

Bir taşınmaz malın mülkiyet tapusunun devri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz bir şekilde de yapılabiliyor. Peki, bedelsiz tapu devri masrafları 2015 ne kadar? Nasıl hesaplanır?

Ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev, işyeri, arsa ve arazi gibi taşınmaz malların alım satım işlemleri için tapu dairesinde belli oranlarda harç ödemelerinin yapılması gerekiyor. Peki, ev satışında tapu masraflarını kim öder?

Ev satışında tapu masrafları 2015!

Satmak istediğiniz evinizi kendiniz satışa çıkarabilir ya da satış sürecinin hızlanması adına bir emlakçı ile anlaşabilirsiniz. Peki, ev satışında tapu masrafları 2015 ne kadar tutar?

Tapunun yarısının devri masrafları 2015!

Size ait bir taşınmaz malın mülkiyetinin yarısını eşinizin ya da bir başkasının üstüne yapmaya karar verdiğinizi düşünelim. Peki, tapunun yarısının devri masrafları 2015 ne kadardır?

Kartal Güneyi 3663 ada 16 parsel imar planı 26 Ocak'ta askıdan indiriliyor!

Kartal Belediyesi, 1/1000 ölçekli Kartal Güneyi 3663 ada 16 parsel revizyon uygulama imar planının 26 Ocak 2015'ta askıdan indirileceğini duyurdu. Kartal Güneyi 3663 ada 16 parsel imar planı, 26 Aralık 2014'te askıya çıkarılmıştı.

Konut kredisinde hangi masraflar geri alınabilir?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunduğu kredi türü olan konut kredisinde bazı masraflar geri ödeniyor. Peki, konut kredisinde hangi masraflar geri alınabilir?

Apartman masraflarını kim öder?

Birden çok bağımsız bölümlerden oluşan yapılarda ödenmesi zorunlu olan ortak masraflar bulunuyor.Peki bu ortak masraflar nelerdir?Apartman masraflarını kim öder?işte apartman masraflarının ödenmesi..

Apartman masraflarına katılım nasıl olur?

Kat malikleri tarafından ödenmesi gereken apartmanın ortak masrafları bulunuyor.Her kat malikinin masraflara katılım yapması gerekiyor.Peki apartmanın ortak masrafları nelerdir?Apartman masraflarına katılım nasıl olur?

Konut kredisi masrafları ne kadar tutar?

Konut kredisi almak isteyenler bankalara belirli miktarda para ödemekle yükümlü oluyor.Ödenecek olan tutar bankadan bankaya değişiklik gösteriyor.Peki konut kredisi masrafları ne kadar tutar?

Tapu hibe masrafları 2015!

Bir bedel veya karşılık beklemeksizin bir malın mülkiyetinin başkasına devredilmesi işlemine hibe deniyor.Peki 2015 tapu hibe masrafları ne kadar?İşte,tapu hibe masrafları 2015!

Babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Aile içinde babadan oğula da tapu devri yapılabiliyor.Bu işlem kimi zaman satış olarak gerçekleştirilirken kimi zaman hibe olarak yapılabiliyor.İşte,babadan çocuğa tapu devri masrafları 2015!

Parsel tevhidi masrafları Haberi

Parsel tevhidi masrafları

Parsel tevhidi nedir?

Parsel tevhidi, 2010/4 sayılı genelgede "Birbirine bitişik birden çok parselin bir parsel haline dönüştürülmesi" olarak tanımlanıyor. 


Bir diğer ifade ile tevhid işlemi, tapu kütüğünün ayrı, ayrı sayfalarında kayıtlı, birbirine bitişik, iki ya da daha fazla parselin, ilgilisinin talebi üzerine İmar Yasasının 15 ve 16’ncı maddeleri gereğince tek bir parsel numarası altında birleştirilerek, kütüğün ayrı bir sayfasına tescili ile tek bir tapuya bağlanması işlemi olarak ifade ediliyor.


Söz konusu birleştirme işleminin imar mevzuatına uygunluğu onaylattırılır. Bu hususta onay mercii; işleme konu parseller belediye ve mücavir alan sınırları içinde ise belediye encümeni; mücavir alan dışında ise il özel idaresi oluyor.


Talebe bağlı işlemlerle ilgili en son düzenlemeyi içeren 2010/4 sayılı genelgenin 7’nci maddesi şu şekildedir;


Yapılacak işlemin türüne bakılmaksızın aşağıda belirtilen bilgi ve...