11 / 05 / 2024

parselasyon şerhi

parselasyon şerhi

İmar planlarına göre hazırlanan parselasyon planı nasıl yapılır, detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Aile konutu şerhi hangi hallerde kalkar?

Aile konutu, resmi olarak evli olan kimselerin yaşamaları ve düzenli yerleşim amacıyla kullandıkları yer, aile konutu olarak ifade ediliyor. Peki, tapuya işlenen bu aile konutu şerhi nasıl kaldırılır? Aile konutu şerhi hangi hallerde kalkar?

Tapuda aile konutu şerhi yoksa ne olur?

Evli eşlerin birlikte yaşadıkları, evlilik ve aile hayatlarını sürdürdükleri, sürekli ikamet ettikleri konuta “aile konutu” deniyor. Aile konutu eşten izin alınmadan satılamıyor. Peki, tapuda aile konutu şerhi yoksa ne olur?

İrtifak hakkı tesisi vaadi sözleşmesi şerhi!

İrtifak hakkı tesisi vaadi sözleşmesi ise, irtifak hakkını veren ve alan kimse tarafından imzalanıyor. İrtifak hakkının kurulması için tapu kütüğüne tescili zorunlu oluyor. Peki, sözleşme şerhi harcı ne kadar?

Sarıyer Mirgün parselasyon planı askıya çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Sarıyer Mirgün Mahallesi'nde toplam 108 bin 747 metrekare alanı kapsayan düzenleme alanında hazırlanan geri dönüş parselasyon planı bugün askıya çıktı...

Etimesgut Aşağıyurtçu parselasyon planı yeniden askıda!

Etimesgut Belediye Başkanlığı Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından 13 Mart'ta askıya çıkarılan Aşağıyurtçu parselasyon planına 25 itiraz gelmişti. Aşağıyurtçu 5276 Nolu parselasyon planı bugün yeniden askıya çıktı.

Otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Büyükşehir Belediyesi sınırları dahilinde inşaat yapacak mükellefler yapılan inşaatın metrekaresine göre otopark yeri ayırmak veya otopark bedeli ödemek zorunda oluyor. Tapuya otopark şerhi de düşülebiliyor. Peki, otopark şerhi nasıl kaldırılır?

Otopark şerhi nedir?

Ulaşım araçları için bir binanın içinde veya bu binanın oturduğu parselde açık veya kapalı olarak düzenlenen otoparklar, bina otoparkı oluyor. Kimi yapıların tapusunda otopark şerhi bulunabiliyor. Peki, tapuda otopark şerhi nedir?

Tapuda aile konutu şerhi koydurmadım, eşim evi satabilir mi?

Evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri gayrimenkul olarak tanımlanıyor. Peki, tapuda aile konutu şerhi koydurmadım, eşim evi satabilir mi?

Aile konutu şerhi süresi!

Aile konutu, evlilik birliği içinde, eş ve çocukların ikamet etmek amacıyla oturdukları gayrimenkule deniyor. Peki, aile konutu şerhi ne kadar süre geçerli? İşte, aile konutu şerhi süresi!

Tapuya aile konutu şerhi nasıl konulur dava açmak zorunda mıyım?

Aile konutu; evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları, hayatlarını idame ettirdikleri gayrimenkul olarak karşımıza çıkıyor. Peki,tapuya aile konutu şerhi nasıl konulur dava açmak zorunda mıyım?

Aile konutu şerhi kaldırılır mı?

Aile konutunu kısaca tanımlamak gerekirse, evlilik birliğinin devamı süresince eşlerin birlikte yaşadıkları taşınmaz olarak biliniyor. Peki, aile konutu şerhi kaldırılır mı?

Aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

Aile konutu olan yerin aile konutu olduğu konusunda çekişme varsa o zaman aile mahkemesine dilekçeyle başvurup mahkeme kararı ile aile konutu şerhinin konulması talep edilebiliyor. İşte, aile konutu şerhi konulması dava dilekçesi!

Aile konutu şerhi konulmasının şartları!

Aile konutu şerhi, tapu kendisine ait olmayan eşe verilmiş çok önemli bir hak olarak karşımıza çıkıyor. Peki, aile konutu şerhi konulmasının şartları nelerdir?

parselasyon şerhi Haberi

parselasyon şerhi

Parselasyon planı nasıl yapılır?

Parselasyson işlemi, taşınmaz malları ayırma işlemini ifade ediyor. Söz konusu işlem, parseller içerisinde yol, meydan, yeşil alan, park, otopark gibi kamu hizmetlerine ayrılan yerlerden herhangi birini kapsayacak biçimde yapılıyor.


Parselasyon amacı..

Parselasyon planı, uygulama imar planına, mevzuata ve plan notlarına uygun yapılaşmaya temel oluşturmak ve kamu hizmet alanlarının kamu eline geçişini sağlamak amacı ile hazırlanıyor. "Parselasyon planı nasıl yapılır?" sorusunun yanıtına geçmeden önce "Parselasyon planı nedir?" sorusunu özetleyelim.


Parselasyon planı;

Parselasyon durumunu gösteren ve tapuya tescil işlemlerinde esas alınan arazi ve arsa düzenleme işlemini gösteren plandır.


Parselasyon planı nasıl yapılır?

İmar planlarına göre yapılan parselasyon planı, belediye ve mücavir alan içinde ise belediye encümeni; belediye ve mücavir alan dışında ise il idare kurulunun onayından sonra yürürlüğe giriyor.


Parselasyon planı, bir ay müddetle ilgili...