03 / 05 / 2024

Pasif ev ile doğalgaz faturası düşebilir

Pasif ev ile doğalgaz faturası düşebilir

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Başkanı Tuğba Salman Gürcan, "pasif ev" standardı ile doğalgaz faturalarının 5'te 1'e düşebileceğini söyledi.

Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olması sosyal medyada gündem oldu!

Türkiye genelinde konut fiyatları hız kesmeden artarken, İnşaat Mühendisi mühendisyen Teksas’ta 4 oda 2.5 banyo bir ev ile Şişli’de 2+1 dairenin aynı fiyata olmasına dikkat çekti.

Prefabrik ile çelik ev arasındaki farklar neler?

Son zamanlarda dayanıklılığı ve görünümü ile öne çıkan evlerden biri olan çelik yapılar, prefabrik yapılardan farklılıkları ile dikkat çekiyor. Bu durumda pek çok kişi prefabrik ev ile çelik ev arasındaki farkları merak ediyor. Merak konusu olan prefabrik ile çelik ev arasındaki farklar nelerdir?

Ev alacaklara son dakika müjdesi: O ilde bahçeli ev satılıyor! Bu tarihe aman dikkat! 

Kastamonu İl Özel İdaresi, Kastamonu ili, İnebolu ilçesi, Camikebir Mahallesi, Müezzin Mevkiinde yer alan tek katlı ev ile bahçesini satıyor. Peki Kastamonu İnebolu'da yer alan bahçeli evin fiyatı ne kadar? 

Emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor?

Mart başında başlayan emlak vergisinin ilk taksidini ödeme süresi yarın sona eriyor. Peki emlak vergisi değeri nasıl belirleniyor? Deniz manzaralı ev ile manzarasız ev aynı rakamı mı ödüyor? 

Ankara Beypazarı'nda ahşap ev ve arsası satılıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Ankara ili Beypazarı Belediye Başkanlığı, Ankara ili, Beypazarı ilçesi, Beytepe Mahallesi'nde yer alan ahşap ev ile arsasını satıyor. İşte fiyatı ve tüm ayrıntılar...

Trabzon'da heyelan oldu evler toprak altında kaldı

Trabzon’un Sürmene ilçesinde heyelan sonucu Oylum Mahallesi’nde boş haldeki 3 ev ile kullanım dışı okul, toprak altında kaldı. Mahalle yolunun ulaşıma kapandığı, 2 evin boşaltıldığı bölgede devam eden heyelan anları kameraya yansıdı.

Evlerde elektrik faturalarını düşürecek yakıtı sıfırlayan sistem Türkiye'de

Artan enerji fiyatları nedeniyle hane halkının en önemli gider kalemi haline gelen ısınma ve enerji sorununa çare olacak yeni bir ev konsepti Türkiye'de uygulanmaya başladı. Pasif ev olarak adlandırılan sistemde kalorifer kullanılmıyor.

Pasif ev modeli ile harcanan enerji 5 yılda geri kazanılacak!

Son zamanlarda yalıtım, kapı ve pencere sistemi nedeniyle enerji tasarrufu sağlayan pasif ev modeli, iklimle mücadele konusunda ön plana çıkıyor.

Messi, 5 milyon sterline Florida'dan rezidans aldı!

Lionel Messi, Florida'da Atlas Okyanusu kıyısında yeni bir gayrimenkul yatırımına imza attı. Aldığı bu ev ile kafa karıştıran bir adım atan Arjantinli dünya yıldızı, eve 5 milyon sterlin ödedi.

İskoçyalı çiftin evlerini satma nedenine inanamayacaksınız!

İskoçya'da sakin bir yaşam sürmek isteyen çift, kırsal bir kasabaya taşınmıştı. Yanlarına inşa edilen ev ile hayalleri suya düşen karı koca mahremiyet gerekçesiyle evlerini satılığa çıkardı. 

Kentsel dönüşüm enerji kazanımı için önemli bir fırsat!

Yüksek Mimar, Pasif Ev Tasarımcısı ve Danışmanı ZeroBuild Türkiye Genel Sekreteri Yasemin Somuncu ile İnşaat Yüksek Mühendisi ve ZeroBuild Türkiye İnşaat Mühendisleri Ağı Lideri Ilgaz Doğan kentsel dönüşümün enerji kazanımı için önemli bir fırsat sunduğunu söyledi.

İsrail, Batı Şeria’da Filistinlilere ait ev ve yapıları yıktı!

İsrail askerleri, Batı Şeria’nın çeşitli şehirlerinde 2 ev ile 2 ticari alanı yıkarken, 4 su kuyusunu da kapattı

Şua İnşaat Elite Concept ile yüksek tasarruf imkanı sağlıyor! 

İnşaat sektörünün öne çıkan firmalarından Şua İnşaat, Kadıköy Fikirtepe’de hayata geçen Elite Concept ile gelecek nesillere daha güzel ve yaşanabilir bir dünya bırakmayı hedefliyor. Proje, akıllı telefon ya da tabletlerle internet üzerinden kontrolü sağlanabilen akıllı ev ile hayatı kolaylaştıracak.

Pasif ev ile doğalgaz faturası düşebilir Haberi

Pasif ev ile doğalgaz faturası düşebilir

Sıfır Enerji ve Pasif Ev Derneği (SEPEV) Başkanı Tuğba Salman Gürcan, "pasif ev" standardı ile doğalgaz faturalarının 5'te 1'e düşebileceğini söyledi.  Pasif evlerin enerjide en az yüzde 80 tasarruf sağladığını belirten Gürcan, "Pasif ev, en üst düzeyde enerji verimliliği sağlayan bir yapı standartıdır. Almanya'da Pasif Ev Enstitüsü tarafından geliştirilen bu standart, 1991 yılından bu yana dünyada uygulanıyor. Bu standart ile bir hanenin aylık ısıtma ya da soğutma giderini, 300 TL'den 50 TL'ye çekmek mümkün. İklimine göre bu maliyet daha da düşürülebilir." dedi. Türkiye'nin en büyük yerli gazbeton üreticisi AKG Gazbeton, 2014 yılında başladığı "Tasarımın Binbir Yüzü" seminerlerinin dördüncüsünde, pasif ev standartlın gazeteciler, sektör paydaşları ve İzmirlilerle buluşturdu. "Enerjide Pasif, Konforda Aktif Geleceğin Yapıları" başlıklı semineri. SEPEV Başkanı ve Ekho...