25 / 08 / 2024

paydaşlıktan çıkarma nasıl olur

paydaşlıktan çıkarma nasıl olur

Paylı mülkiyette bir paydaşın, paydaşlıktan çıkarılması için dava açılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?

Kira geliri vergisi nasıl alınmalı? Böyle yapılmazsa, kiralar fırlar, ev sahibi-kiracı sorunları karmaşıklaşır!

Yeni vergi taslağında gayrimenkul sektörü ile ilgili de pek çok düzenleme yer alıyor. Peki gayrimenkul sektörü için getirilmesi gereken vergiler nasıl olmalı? Yeni vergiler nelere yol açar? İşte detaylar... 

Hiç evi olmayanlara bakanlıktan 500 bin TL'ye varan konut desteği! Konut desteği nasıl alınır 2024?

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı evi olmayan vatandaşlara 500 bin TL'ye kadar konut desteği veriyor. Peki Aile Bakanlığı'nın konut desteği nasıl alınır?

Araç değer kaybı başvurusu nasıl yapılır?

Bir araç kaza yaptıktan sonra aracını yaptıran sürücülerin değer kaybı başvurusunu e-Devlet’ten nasıl yapacakları merak ediliyor. Güncel olarak e-Devlet üzerinden araç değer kaybı başvurusu gibi bir hizmet almak mümkün değil.

Konut satışı yapacaklar dikkat! Para nasıl alınır? İşte tek tek bilinmesi gerekenler!

Konut satışı, pek çok detayın düşünülmesini gerektiren karmaşık bir süreç Fakat, en kritik aşamalardan biri, satıcının konutun karşılığında parayı nasıl alacağıdır. Bu sürecin, güvenilir, hukuki ve finansal bakımdan güvenilir bir şekilde yönetilmesi gerekiyor. İşte detaylar...

Mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi? Tevdi Mahalli tayini nasıl olur?

Mirasçının kiracıyı çıkarma yetkisinin olup olmadığı merak edilen konulardan biridir. Bu durumda belirlenen bir kural geçerlidir. Peki mirasçı kiracıyı çıkarabilir mi ve tevdi mahalli tayini nasıl olur? İştr konu ile ilgili merak edilen kapsamlı bilgiler haberin devamında…

Muharrem İnce adaylıktan çekildi: Oy pusulalarında değişiklik olacak mı? Nasıl oy verilir?

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı seçimlerinde adaylıktan çekildi. BU gelişmenin ardından vatandaşlar nasıl oy vereceklerini ve oy pusulalarında değişiklik olup olmayacağını araştırmaya başladı.

İşten çıkarma yasağı nasıl uygulanacak? İşte merak edilenler

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi uyarınca, olağanüstü hal ilan edilen illerde OHAL süresince işten çıkarma yasağı uygulanmaya başlandı. Peki, işten çıkarma yasağı nasıl uygulanıyor? Hangi hallerde işçi işten çıkartılabiliyor? İşte  tüm detaylar...

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Hisseli taşınmazda istenmeyen ortak paydaşlıktan nasıl çıkarılır?

Hisseli taşınmazlarda diğer paydaşlar için durumu çekilmez hale getiren paydaş mahkeme yoluyla paydaşlıktan çıkarılabilir. Bu durumda ortaklıktan çıkarılan hissedara 3 seçenek sunulur.

Akkuyu'da işler karşıtı. Projeden Türk'ün adını silmek istiyorlar

Akkuyu Nükleer AŞ, genel yüklenicisi IC İçtaş İnşaat ile sözleşmelerini feshettiklerini açıkladı. IC İçtaş İnşaat’tan yapılan açıklamada Akkuyu Nükleer A.Ş.’nin sözleşmeyi feshederek, projedeki Türk paydaşlığını ortadan kaldırmaya çalıştığını savundu.

İzalei Şuyu davası nedir? İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

İzale-i Şuyu, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan bir dava türü olarak ifade ediliyor. Peki, İzale-i Şuyu davası ne zaman açılabilir?

Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

Mirastan çıkarma, miras bırakanın yapacağı bir vasiyetname ile saklı paylı mirasçısını mirasından mahrum etmesi olarak ifade ediliyor. Peki, Mirasçılıktan çıkarmanın iptali davası nasıl açılır?

TMO buğday fiyatını açıkladıktan sonra paranın hesaplara nasıl geçeceği belli oldu! Çiftçilere ödeme uyarısı

Toprak Mahsülleri Ofisi'nin 2022 yılında buğday alımlarını kaç liradan yapacağı belli oldu. Ürünü TMO'ya veren çiftçilerin paraları nasıl alacağı da belli oldu. Çiftçilere uyarı yapıldı. Paranız içeride kalabilir! İşte detaylar...

paydaşlıktan çıkarma nasıl olur Haberi

paydaşlıktan çıkarma nasıl olur

Paylı mülkiyet, bir malın üzerinde birden fazla kişinin hisse sahibi olması durumuna deniyor. Paylı mülkiyette paydaşların hak ve sorumlulukları Medeni Kanun kapsamında düzenleniyor. 

Paylı mülkiyette birden çok kimse, maddî olarak bölünmüş olmayan bir şeyin tamamına belli paylarla malik oluyor. Kanunen başka türlü belirlenmedikçe, paylar eşit sayılır. Paydaşlardan her biri kendi payı bakımından malik hak ve yükümlülüklerine sahip olur. Pay devredilebilir, rehnedilebilir ve alacaklılar tarafından haczettirilebilir.

Paylı mülkiyette paydaşlardan biri açılacak bir dava ile paydaşlıktan çıkarılabiliyor. Peki, paydaşlıktan çıkarma sebepleri nelerdir?
 

PAYLI MÜLKİYETİN YÖNETİLMESİ

Paylı mülkiyette paydaşlar, kendi aralarında oybirliğiyle anlaşarak yararlanma, kullanma ve yönetime ilişkin konularda kanun hükümlerinden farklı bir düzenleme yapma haklarını kullanabilirler.

Ancak, böyle bir anlaşmayla paydaşların söz konusu hak ve yetkileri kaldırılamaz ve sınırlandırılamaz. Bunlar:

1. Paylı mülkiyet konusu eşyanın...