26 / 07 / 2024

Pendik Belediyesinden köyler bölgesine ahşap duraklar

Pendik Belediyesinden köyler bölgesine ahşap duraklar

Pendik Belediyesi, Köyler Bölgesinde yer alan mahalleler için ahşaptan yeni otobüs durakları üretti. Pendik Kurnaköyü, Göçbeyli, Ballıca, Kurtoğmuş ve Emirli Mahalleleri, yeni otobüs duraklarına kavuştu.

O ilde İsviçre modeli köyler kurulacak! İmar çalışmaları yıl sonunda tamam: Bu mahalleler... 

Düzce'de 7 mahallede ‘şehir konforunda köy’ konsepti ile yerleşim yerlerinin şehir hizmetlerinden yararlanması sağlanırken köy özelliği de saklanacak. ‘İsviçre Modeli’nin uygulanacağı köylerdeki imar planı çalışmalarının sene sonunda bitirilmesi hedefleniyor.  

Dünyanın en iyi 4 turizm köyü seçildi! Türkiye'de bu köylerde yeri olanlar çok şanslı...

Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü 2021 senesinde Dünyanın En İyi Turizm Köyü'nü seçtiğini açıkladı. Açıklanan listeye Türkiye'den 4 köy girdi. En İyi Turizm Köyleri listesine giren köyler ve detaylar.

Emlakta Nostalji: 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış!

Deprem ülkesi olan Türkiye'de 1935 yılındaki Marmara depreminde 7 köy yıkılmış... Çeşme yolları kurumuş, köyler yıkılmış, yer altından korkunç gürültüler geliyormuş...

Pendik Kurna Köyü 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Pendik İlçesi, Kurna Köyü, 864 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Balıkesir'de göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi! 

Balıkesir'in gözde ilçeleri arasında yer alan Gönen, sakin hayat sevenler tarafından yoğun talep görüyor. Bölgedeki göl manzaralı köyler gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi. İşte ayrıntılar... 

Umbrella Biyoteknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Umbrella Biyoteknoloji Anonim Şirketi Pendik'te Kürşat İncik tarafından kuruldu.

Gayrimenkul sektörü 2022'yi nasıl geçirecek?

Alkaş Yönetim Kurulu Kurulu Başkanı Avi Alkaş 'Han'lardan hanelere geçiş süreciyle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Alkaş, "65 yaşını aşmış insanlara şehirlerin çeperlerinde özel köyler kuracağız. İzmir yakınında, Kocaeli sınırında ve Silivri'de çalışmalar başlıyor" diye konuştu. 

Köyler imara açılıyor iddiası!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından, Plansız Alanlar İmar Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikle, 30 büyükşehir belediyesinin sınırlarında yer alan kırsal yerleşik alan sınırını 100 metreden 300 metreye yükseltildi. 

Yeni trend: Köy evleri ve bungolovlar!

Pandeminin etkisiyle Türkiye'nin köylerine ilgi arttı. Denizin kenarında ya da denize sadece birkaç kilometre uzaklıkta olan bu köyler tatilcilerin yeni adresi oldu.

Şehirler değişiyor: Az katlı müstakil konutlu mahalleler artacak!

Kovid-19 salgınıyla beraber bahçeli konutlara talep arttı. Yazlık yerler kışlık haline geldi. Bu değişimle beraber şehirlerde de dönüşümler yaşanacağı düşünülüyor. Şehirlerin çevresinde 'kentsel köyler/ şehir köyleri' hayata geçirilecek.

Köy yerine gelen kırsal mahalleler neleri değiştirdi?

Son zamanlarda büyükşehir sınırları içinde kalan ve köyden mahalleye dönüştürülen yerleşim birimlerinin sayısı artıyor. Köyler kırsal mahalle oldu. Peki kırsal mahallelerle ne kazanıldı? İşte detaylar...

Marmaris'teki mülkiyet davalarıyla ilgili soru önergesi verildi!

Muğla'nın Marmaris ilçesinde bazı köyler hakkında devam eden mülkiyet davaları meclis gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Büyükşehirlerdeki köyler kırsal mahalle oluyor!

Büyükşehirlerdeki köyler, kırsal mahalle oluyor. Köy statüsü yeniden değiştiriliyor. Peki yeni düzenleme neler getiriyor?

Pendik Belediyesinden köyler bölgesine ahşap duraklar Haberi

Pendik Belediyesinden köyler bölgesine ahşap duraklar

Köy dokusuna uygun görünüşleri ve kullanışlılığı ile dikkat çeken  duraklar yerlerine monte edilerek hizmete sunuldu.


Pendik Belediye Başkanı Dr.Kenan Şahin,  Köyler Bölgesine yaptığı ziyaret sırasında verdiği sözü yerine getirerek, dördü ahşap olmak üzere beş yeni otobüs durağını  vatandaşların hizmetine sundu. 


Pendik Belediyesi Etüd Proje Müdürlüğü Yeşil Alan ve Tesisler Birimi tarafından Yapım Onarım İşleri Bölümü atölyelerinde üretilen ahşap duraklar yerlerine monte edildi. Kafesli duvarları, çatısı, oturma yerleriyle fark yaratan duraklar  vatandaşların da büyük beğenisini kazandı. Pendik Belediyesi,  kısa bir süre önce yine ahşaptan kurduğu Göçbeyli Köy Pazarı'nı hizmete açmıştı.


Pendik...