13 / 05 / 2024

Perakende yasası çıkarıldı mı

Perakende yasası çıkarıldı mı

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken yaptığı açıklamada "Perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Bu yasanın çıkmasıyla aylarca süren indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilecek" dedi

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

TESK uyardı: Eski kasap, bakkal kalmadı. Perakende Yasası bir an önce güncellenmeli!

OVP ile ilgili değerlendirmeler yapan TESK Başkanı Palandöken, "Enflasyonun önüne geçecek şey, rekabet ortamının oluşmasıdır. Bunun için de Perakende Yasası’nın güncellenmesi gerekiyor. Zincir marketler karşısında rekabet mümkün değil” dedi.

Via Gayrimenkul borsa kotundan çıkarıldı!

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Açıklamada Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, paylarının borsa kotundan çıkarıldığı duyurdu.

Via GYO borsa kotundan çıkarıldı!

Via Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda açıklama yaptı. Via GYO paylarının borsa kotundan çıkarıldığı duyurdu.

Ak Saray'da bütçe 712 milyon 844 bin TL'ye çıkarıldı!

Ak Saray'a 2016 bütçesinden ayrılan 434 milyon liralık ödenek, aktarımla 712 milyona çıkarıldı. Ödeneğin yaptırılacak yeni konutun inşasında kullanılacağı iddia edildi.

Fenerbahçe Üniversitesi'nin önergesi eğitim tasarısından çıkarıldı!

TBMM'de eğitim alanını düzenleyen tasarı komisyonda kabul edildi. Toplam 85 maddeden oluşan tasarıda Fenerbahçe Üniversitesi de olmak üzere 10 yeni üniversitenin kurulmasına dair hükümler önergeyle tasarıdan çıkarıldı.

İzmir Basmane'deki eski Türk evi 4 milyon TL'den satışa çıkarıldı!

İZMİR'in Basmane semtinde 19. Yüzyıl'ın sonlarında yapılan eski bir Türk evi, sahibi tarafından 4 milyon TL'ye şatışa çıkarıldı. 3 katlı ev 1200 metrekare arsa üzerinde kurulu. Evin bahçe kapısı girişinde bir de otopark bulunuyor.

İsveç’te 800 metrekarelik betonarme sığınak satışa çıkarıldı!

İsveç'in Ängelholm şehrine 10 kilometre uzaklıkta bir tepenin altında ve orman içinde bulunan 800 metrekare büyüklüğündeki betonarme sığınak satışa çıkarıldı. Sığınağın satışı açık artırmayla yapılacak.

İsveç'te 800 metrekarelik betonarme sığınak satışa çıkarıldı!

İsveç'in Ängelholm kentine 10 kilometre uzaklıkta bir tepenin altında ve orman içinde bulunan 800 metrekare büyüklüğündeki betonarme sığınak satışa çıkarıldı.

Kepez Erenköy'de kat artışı 3'e çıkarıldı!

Antalya Kepez'in Erenköy ve Kanal mahallelerini kapsayan 1/1000 ölçekli uygulama imar planı revizyonu karara bağlandı. Kepez meclisinde kabul edilen imar planı revizyonuyla Erenköy Mahallesi’nde, konut alanlarındaki kat sayısı 2’den 3’e çıkarıldı.

İpek Üniversitesi'ne bağışlanan arsa 35 milyona satışa çıkarıldı!

Koza İpek’e kayyum atanmadan önce 50 milyon liralık arsa İpek Üniversitesi’ne bağışlanarak kaçırılmış. İpek Üniversitesi’ne bağışlanan bu arsa şimdi 35 milyona satışa çıkarıldı.

İskoçya Rudh-A-Chruidh adası 3.8 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

İskoçya'da küçük Rudh-A-Chruidh adası, içindeki evle 950 bin sterline (3.8 milyon TL) satışa çıkarıldı. Ada ve evin fiyatının Londra'da milyonerlerin yaşadığı Kensington bölgesinde mütevazı bir dairenin fiyatıyla eşdeğer olduğu ifade ediliyor.

Lisa Gherardini'ye ait villa satışa çıkarıldı!

Dünyaca ünlü İtalyan ressam Leonardo da Vinci'nin en ünlü eserlerinden olan "Mona Lisa" tablosu için ilham kaynağı olduğuna inanılan Lisa Gherardini'ye ait villa satılığa çıkarıldı.

Perakende yasası çıkarıldı mı Haberi

Perakende yasası çıkarıldı mı


Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, perakende sektörünü düzenleyen yasanın zaman kaybetmeden çıkarılması gerektiğini ifade ederek, "Yasanın çıkmasıyla aylarca süren indirimli satış uygulamalarına çekidüzen getirilecek" dedi. 


Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, firmaların sezon değişikliklerinde ellerindeki malları ve depolarındaki stokları eritebilmek için en yaygın kullandıkları yöntemin indirimli satışlar olduğunu belirterek, Avrupa'da ve Amerika'da indirimli satışların belirli bir dönemde ve sürede yapıldığını kaydetti. 


Türkiye'de indirimli satışların belirli bir dönemi ve süresi olmadığından piyasalarda düzensizliğin oluştuğunu vurgulayan Palandöken, bu durumun tüketicileri yanıltarak yanlış tüketim eğilimleri oluşturduğunu ifade etti. 


Palandöken, şirketlerin yeni yıl nedeniyle son günlerde indirim reklamları yapmaya başladıklarını, söz konusu reklamların tüketiciyi yanılttığını aktardı. Palandöken, "Bu olumsuzluklara son verilmesi için perakende sektörünü düzenleyen yasa zaman kaybedilmeden çıkarılmalıdır. Bu yasanın çıkmasıyla aylarca...