17 / 05 / 2024

peribacaları yabancı ziyaretçiler

peribacaları yabancı ziyaretçiler

Kapadokya’yı ziyaret eden turist sayısı ilk 6 ayda bir milyon 209 bin 541’e ulaştı...

Emlak dolandırıcıları şimdi de yabancı yatırımcıların peşinde! 142  gayrimenkul satışı sonları oldu!

Mülk edinme yoluyla yabancı kişiler Türk Vatandaşlığı alabiliyor. Yabancıya konut satışları devam ederken dolandırıcılar şimdi de yabancıların peşine düştü. Yabancı yatırımcılara sahte evraklarla toplam 142 gayrimenkul satışının yapıldığı ortaya çıktı.

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Togg, Galataport'ta ziyaretçilerini bekliyor!

Ekim ayında seri üretime geçmesi hedeflenen Türkiye'nin yerli otomobili Togg, Galataport'ta sergilenmeye başladı. Ziyaretçiler 15 Ekim'e kadar aracı gelip inceleyebilecek.

New York’taki 260 milyon dolarlık Little Island parkı ziyaretçilere açıldı!

ABD'nin New York kentinde 260 milyon dolarla hayata geçirilen Little Island parkı ziyaretçilere açıldı. Park ziyaretçiler tarafından yoğun ilgiyle karşılaşıyor. 

9 yılda gayrimenkul alan yabancı kişiler mecliste!

2010-2019 yılları arasında arazi, gayrimenkul ve şirket satın alan yabancı kişiler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türkiye 8 ayda 31 milyonu aşkın yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı!

Türkiye, yılın 8 aylık döneminde önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 14,72 artışla 31 milyon bin 394 yabancı ziyaretçiye ev sahipliği yaptı.

Gurbetçiler Türkiye'den ev aldı!

Almanya’nın Düsseldorf kentinde devam eden Evim Türkiye Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı'na gurbetçilerden yoğun ilgi geldi. Fuarın ilk gününde olduğu gibi, ikinci gününde de ziyaretçiler firmaların emlak projelerinden satın aldı.

CNR Emlak Fuarı’nı 6 bin 840 yabancı ziyaret etti!

Rusya, İran, Suudi Arabistan, Kuveyt, Katar, Fas, Ortadoğu ülkeleri, Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere pek çok ülkeden gelen profesyonel ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği CNR Emlak Fuarı’nı 6 bin 840’ı yabancı olmak üzere toplam 22 bin 884 kişi ziyaret etti.

Ağustos ayında ziyaretçi sayısı yüzde 38 azaldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verilerine göre, ağustos aymda Türkiye’yi 3 milyon 183 bin yabancı ziyaret etti. Oysa geçen yılın aynı ayında ziyaretçi sayısı 5 milyon 131 bin olmuştu

Uluslararası İstanbul Mobilya Fuarı'nı 150 bin kişi ziyaret etti!

CNR EXPO’da 12'ncisi yapılan dünyanın en büyük 2'nci mobilya fuarı İMOB, 31 Ocak'ta tamamlandı. Fuarı, 30 bin yabancı ziyaret ederken, İranlıların en çok ilgi gösterenlerden biri olması mobilyacıları sevindirdi.

2015'te 36 milyon yabancı Türkiye’yi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2015’te Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre yüzde 1.61 azaldı.

Turizm sektöründe yabancı ziyaretçi sayısında düşüş!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın internet sitesinde yer alan verilere göre, Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı kasım ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 0.53 düşüşle 1.72 milyon kişi oldu.

Muğla'da yabancı turist sayısı düştü!

TÜROFED Başkan Yardımcısı ve Fethiye Otelciler Birliği (FETOB) Başkanı Yavuz Torunoğulları, Muğla'nın bu yılki turizm sezonunu yabancı ziyaretçide yüzde 6 düşüş, yerli turistte ise yüzde 17'lik artışla kapattığını bildirdi.

peribacaları yabancı ziyaretçiler Haberi

peribacaları yabancı ziyaretçiler


Bölgeyi sadece haziran ayında 249 bin 61 turist ziyaret etti. Geçen yılın ilk 6 aylık döneminde gelen ziyaretçi sayısı bir milyon 95 bin 854 olmuştu. Kapadokya bölgesindeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi’nde gerçekleşti. Haziran ayında Göreme Açık Hava Müzesi’ni 90 bin 393 yerli ve yabancı turist gezdi. İkinci sırada Kaymaklı yeraltı şehri 49 bin 712 kişiyle üçüncü sırada ise Derinkuyu yeraltı şehri 33 bin 576 yerli ve yabancı ziyaretçiyle yer aldı.


Akşam...