28 / 08 / 2024

petkim res santrali

petkim res santrali

Petkim Petrokimya Holding A.Ş.'den yapılan açıklamada Alstom İspanya ve Alstom Türkiye'den oluşan konsorsiyumun 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kuracağı bildirildi...

Afyon Dinar RES, 235 bin konutun elektriğini karşılayacak!

Türkiye'nin ikinci büyük rüzgar enerjisi santrali Dinar RES tamamlandı. Afyon'da hayata geçirilen Dinar RES, yılda 564 milyon kilovatsaat elektrik üretilerek, 235 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılayacak.

Çorum'da 22 milyon liralık RES yapılıyor!

Çorum Belediyesi tarafından 2013 yılından beri çalışmaları yürütülen Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) projesi için Çorum Belediyesi ve ilgili firma yetkilileri ile protokol imzalandı.

Bodrum Belediyesi'nden çevrecileri sevindiren RES kararı!

BODRUM Belediye Meclisi, Bodrum Yarımadası'nda Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurulmaması yönünde oybirliğiyle karar aldı. Belediye Meclisi'nin bu kararı çevreciler tarafından sevinçle karşılandı.

Petkim 3 büyük yatırımla büyümeyi hedefliyor!

Petkim Genel Müdürü Korkut, bu yılın çok önemli olduğunu belirtti, “Petkim Konteyner Limanı, Rüzgar Enerji Santrali ve Petkim Specialities yatırımları bizi yukarı taşıyacak” dedi

İzmir'de Res davasının keşfi yapıldı!

İzmir’de Çeşme Marina’nın yanındaki Karadağ bölgesinde Okman Enerji şirketinin yapmakta olduğu Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) için "ÇED gerekli değildir" kararına karşı Çeşme Belediyesi’nin açtığı iptal kararı davasının keşfi yapıldı.

Mersinli RES Projesi'ne bakanlıktan onay!

İzmir Bayındır, Kemalpaşa ve Torbalı arasında kurulacak Yander A.Ş.'ye ait Mersinli Rüzgar Enerji Santrali (RES) Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay çıktı.

İzmir Ovacık RES projesinde çalışmalar yeniden başladı!

İzmir Urla’nın Ovacık Köyüne kurulmak istenen rüzgar enerji santrali (RES) projesi için mahkeme bir davayı daha reddetti, hukuken korumasız kalan ormanda yeniden kesim başladı.

Urla Ovacık RES projesine dava mı açıldı?

İşadamı Haydar Sancak, İzmir Urla’da orman arazisine Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurmak istedi. Köylüler projeye karşı çıkıp dava açtı. Proje için için binlerce ağaç kesildi.

Urla Ovacık'ta RES projesine başlandı!

İzmir’in Urla ilçesine bağlı Ovacık köyünde, Haydar Sancak’ın sahibi olduğu Hassas Teknik Elektrik şirketinin kuracağı altı adet rüzgar enerji santrali (RES) türbinlerinin yeri için çalışmalara dün sabah saatlerinde başlandı.

Çalık Holding'in Karaburun RES projesinde son durum ne?

Çalık Holding, İzmir’in Karaburun İlçesi’nin Sarpıncık Köyü ile Urla İlçesi’nin Demircili Köyü’nde Rüzgar Enerji Santrali (RES) kurmak için proje hazırladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı,ÇED raporu hakkında olumlu karar verdi.

Kınık’a RES kuruluyor!

İzmir Kınık'ta, özel bir şirket tarafından kurulacak rüzgar enerji santrali (RES) için çalışmalara başlandı. RES için yollar genişletilirken, türbinlerin kurulacağı alanda yer alan ağaçlar kesildi.

Çevreci örgütler RES'lere neden dava açıyor?

Çeşme ve Karaburun’da son bir yılda RES yani ‘Rüzgar Enerji Santrali’ sayısı tam anlamıyla patladı. En temiz enerji olmasına rağmen, çevreci örgütler ve köylüler, RES’lere karşı dava açıyor. Peki ama neden?

Bodrum Geriş RES'in inşaat iznine yürütmeyi durdurma kararı!

MUĞLA 2'inci İdare Mahkemesi, Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde yapılması planlanan Geriş Rüzgar Enerji Santrali (RES) inşaat çalışmaları için verilen bakanlık izni hakkında 'yürütmeyi durdurma' kararı verdi.

petkim res santrali Haberi

petkim res santrali


Petkim tarafından yapılan açıklama şöyle:


28/03/2014 tarihinde ALSTOM RENOVABLES ESPANA SLU (Alstom İspanya) ve ALSTOM Power ve Ulaşım A.Ş ' den (Alstom Türkiye) oluşan konsorsiyumla, şirketimize 51 MW kapasiteye sahip Rüzgar Enerjisi Santrali (RES) kurulması için, temel ve detay mühendislik, ekipman/malzeme tedariki, inşaat ve elektrik işleri, montaj ve devreye alma işlerinin yaklaşık 55 Milyon Euro karşılığında yapılması konusunda sözleşme imzalanmıştır. Bu santralle yaklaşık yıllık 200 GWh elektrik üretilmesi öngörülmektedir.


Sözleşme kapsamında RES'in 27 MW'lık ilk fazının 2015 yılında, 24 MW'lık ikinci fazının 2016 yılında devreye alınması planlanmaktadır. Mevcut RES lisansımız 25 MW'lık olup lisansımızın 51 MW olarak tadili için EPDK'dan izin...