07 / 05 / 2024

petrol ihraç eden ülkeler

petrol ihraç eden ülkeler

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, düşük petrol fiyatlarının petrol ihracatı yapan ülkelerin kredi profillerini zayıflatabileceğini belirtti.

Türk müteahhitler petrol ihraç eden ülkelerden kazanıyor!

Türk müteahhitlerin 26 milyar dolarlık rekorun yüzde 65'lik bölümünü Türkmenistan, Irak, Rusya, İran ve Suudi Arabistan'daki projelerden elde etmesi dikkati çekti...

İnşaat sektöründeki büyüme çelik yapılardan geçiyor!

Türkiye’nin inşaat malzemesini değil, inşaatı ihraç eden lider bir ülke haline gelebilmesi için modüler çelik yapı yönteminin yaygınlaşması gerektiğine vurgu yapıldı. 

OPEC'in petrol üretimi Eylül ayında günlük 273 bin varil arttı!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC) ham petrol üretimi Eylül ayında önceki aya göre günlük 273 bin varil artış göstererek, 27,75 milyon varile çıktı.

OPEC'in petrol üretimi Haziran'da 91 bin varil artışla 28 milyon 190 bin varile çıktı!

Açıklanan rakamlara göre, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü'nün (OPEC), petrol üretimi Haziran ayında bir önceki aya göre günlük 91 bin varil artış göstererek, 28 milyon 190 bin varile çıktı.

Brent petrol yükseliyor! Bugün brent petrol ne kadar? 13 Temmuz 2023 brent petrolün varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı, dün 80,55 dolara kadar yükselirken günü 80,11 dolar seviyesinde tamamladı. Bugünde  yükselmeye devam eden brent petrol ne kadar oldu? 13 Temmuz 2023 brent petrolün varil fiyatı.

OPEC açıkladı: Küresel petrol arzı 1 milyon varil azaldı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) Küresel petrol arzında mayıs ayında önceki aya göre günlük düşüş olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Son dakika! ABD petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti!

Aktarılan detaylara göre, ABD Enerji Enformasyon İdaresi, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerin yer aldığı OPEC+ grubu üyesi ülkelerin üretim kesintilerini gerekçe göstererek Brent tipi petrol fiyatı tahminini yukarı yönlü revize etti.

OPEC, küresel petrol talebindeki artış öngörüsünü sabit tuttu!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC), 2023 yılı için küresel petrol talebine yönelik artış öngörüsünü sabit tutarak günlük 2 milyon 320 bin varil olarak duyurdu.

İşte Türkiye’nin yeni petrolü! Hem vatandaş çok sevinecek hem de ihraç edilecek!

Ne bildiğimiz petrol, ne doğalgaz ne de LNG… Türkiye, yakın gelecekte çok önemli bir enerji kaynağında önemli bir yere sahip olacak. Üstelik bu enerjiyi Avrupa’ya da ihraç edecek…

Ünlü analistten şok eden altın ve petrol açıklaması! Acilen bakın!

Ünlü analistten flaş altın ve petrol açıklaması geldi! Hemen buraya bakın, sonra pişman olmayın! İşte bütün detaylar...

Petrol ile ilgili son dakika gelişmesi! Hemen buraya bakın!

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı birtakım müstahsil ülkelerden oluşan OPEC+ grubu, piyasalardaki istikrarın korunması doğrultusunda 5 Ekim'de aldığı "üretimi kasımdan itibaren günlük 2 milyon varil azaltma kararına" devam edecek. 

Petrol için şok eden bir haber geldi! 

AB diplomatlarının Rus petrolünün tavan fiyatıyla ilgili akşam yapılması planlanan toplantısı ertelendi. Konuya yakın bir kaynak, görüşmede anlaşma beklendiğini ancak taraflar arasında anlaşma sağlanamaması üzerine görüşmenin ertelendiğini söyledi.

Benzin ve motorinde tüm zam haberlerini hemen unutun! Parmağınızı kaldırın ve bu habere tıklayın

Benzin ve motorinde bugüne kadarki tüm zam haberlerini unutturacak bir gelişme yaşandı. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü tarafından 2045 yılına ilişkin veriler açıklandı. Yani önümüzdeki yıllarda da petrol fiyatlarının düşmesi beklenmiyor.

Benzin, motorin, LPG fiyatları düşecek mi? Akaryakıtta petrol etkisi! Opet, BP, PO, Shell 25 Ekim 2022 fiyat listesi

Brent petrol ve dolar/TL kuru ile hareket eden benzin fiyatı ve motorin fiyatlarında geçen hafta oldukça hareketli bir seyir izlendi. Peki bugün benzin, motorin ve LPG litre fiyatı hangi şehirde kaç TL oldu? Akaryakıtta son dakika fiyatları il il ne kadar? İşte 25 Ekim 2022 fiyat listesi

petrol ihraç eden ülkeler Haberi

petrol ihraç eden ülkeler

Moody’s yaptığı açıklamada, düşük petrol fiyatlarının petrol ve doğal gaz üreten ülkeler üzerindeki kredi etkisinin ülkeden ülkeye değişeceğini ve bu ülkelerin kredibilitesinde de farklılıklara yol açacağını bildirdi.

Moody’s, koronavirüs (Kovid-19) salgınının küresel petrol talebi üzerindeki baskısının ve Suudi Arabistan liderliğindeki Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütüyle (OPEC) Rusya önderliğindeki bazı OPEC dışı petrol üreticisi ülkeleri kapsayan OPEC+'daki fikir ayrılığının, geçici de olsa petrol fiyatlarında derin bir şok yarattığını belirtirken, bunun petrol ihracatı yapan ülkelerin kredi profillerini zayıflatabileceği uyarısında bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Moody's Başkan Yardımcısı Alexander Perjessy, düşük petrol fiyatlarının petrol piyasasında yapısal bir değişiklik yaratmasını öngörmediklerini ve orta vadede varil fiyatının 50 ila 70 dolar olmasını beklediklerini belirterek, son gelişmelerden sonra 2020-2021 varsayımlarını da yeniden değerlendirdiklerini aktardı.

Perjessy, "2020-2021 yıllarında düşük...