01 / 05 / 2024

petrol ihracatçısı

petrol ihracatçısı

Uluslararası Para Fonu'na (IMF) göre, Körfez ülkeleri gelecek beş yılda petrol, gaz, altyapı ve gayrimenkulde 800 milyar dolarlık yatırım yapacak.

Benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? 2024'e Brent petrol damgası! 

Benzin ve mazot fiyatlarını doğrudan etkileyen Brent petrol, uzun süredir 80 dolar bandının üzerinde seyrediyor. Peki benzin, mazot ve LPG'nin litre fiyatları düşecek mi? Uzman isim tek tek açıkladı...

Türkiye'ye petrol ihracatı için tarih verildi

Irak Petrol Bakanı Hayyan Abdulgani, Irak’tan Türkiye’ye petrol ihracatının yeniden yapılması için Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY), petrol firmaları ve Türkiye ile anlaşma sağlanacağını duyurdu. İşte haberin ayrıntıları...

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Emtia piyasası yönünü yukarı çevirdi: Altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son dakika!

Fed'in haziran toplantısında faiz artırmayabileceği ile ilgili beklentilerin güç kazanması ve ABD'de borç limiti krizinin aşılması sonrası emtia piyasasında da talep endişeleri azalış gösterdi. İşte altın, gümüş petrol, buğday ve mısırda son durum...

Otomotiv sektöründe en yüksek mayıs ayı ihracatı! 

Türkiye otomotiv endüstrisi, Mayıs ayında gerçekleştirdiği 3 milyar dolarlık dış satımla bugüne kadar kaydedilen en yüksek mayıs ayı ihracatına imza attı. İşte o rakamlar...

Brent petrolün varil fiyatı yükseldi! Bugün brent petrol ne kadar oldu? 29 Mayıs brent petrol fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı cuma günü 77,35 dolara kadar yükseldikten sonra günü 76,98 dolar seviyesinde tamamladı. Bugün ise brent partrolün varil fiyatı yükseldi. Bugün brent petrol ne kadar oldu? 29 Mayıs brent petrol fiyatı.

Brent petrolün varil fiyatı bugün ne kadar?  26 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 78,50 dolara kadar yükseldi. Peki bugün brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 26 Mayıs 2023 brent petrol fiyatı.

Brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 23 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar?

Brent petrolün varil fiyatı dün  76,33 dolardan işlem gördü. Peki brent petrolün varil fiyatı ne kadar oldu? 23 Mayıs brent petrolün varil fiyatı kaç dolar?

Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar? 19 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı

Dün  76,99 dolara kadar yükselen brent petrolün varil fiyatının bugün ne kadar olduğu merak ediliyor. Brent petrol bugün ne kadar oldu? Brent petrolün varili kaç dolar? 19 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı.

Otomotiv ihracatında lider değişikliği! Çin zirveye oturdu!

Otomotiv ihracatında dünya lideri değişti. Çin yılın ilk üç ayında Japonya’yı geçerek, dünyanın en büyük otomobil ihracatçısı oldu. İşte detaylar...

Brent petrolün varil fiyatı düştü! Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı

Brent petrolün varil fiyatı dün 77,31 dolara kadar yükselirken, güne yüzde 0,55 azalışla başladı. Brent petrol ne kadar oldu? 18 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı.

Brent petrol fiyatı düştü! Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı 

Brent petrol varil fiyatı dün 75,94 dolara kadar yükseldikten sonra günü 74,91 dolar seviyesinde tamamladı. Brent petrol fiyatı yeni güne düşüşle başladı. Peki  Brent petrol varil fiyatı ne kadar oldu? 17 Mayıs 2023 brent petrol varil fiyatı.

petrol ihracatçısı Haberi

petrol ihracatçısı


IMF'nin hazırladığı 'Bölgesel Ekonomik Görünüm: Ortadoğu ve Orta Asya' isimli raporda, petrol üreten Arap ülkelerinin harcamalarını hızlandırdığı belirtiliyor. Raporda petrol fiyatlarının artmasıyla büyük cari fazlalar veren Bahreyn, Kuveyt, Umman, Katar, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin gelecek beş yıl içinde yatırıma 800 milyar dolar harcayacağı ifade ediliyor. Yatırımlar büyük petrol ve gaz projelerini içerecek, bunlar ulusal petrol şirketleri tarafından fonlanacak. Altyapı yatırımları kamu-özel sektör ortaklıkları tarafından finanse edilirken gayrimenkulde öncelikle özel sektörün yatırımı söz konusu olacak. IMF raporunda bölgede genel görünümün iyi olmasına karşın küresel ekonomiden kaynaklanan zarar risklerinin arttığı' dile getiriliyor. IMF raporunda, "Kredi sıkıştırması sürerse, gelişmiş ülkelerdeki büyüme aniden yavaşlayabilir, bu dünyanın diğer bölümlerine yayılabilir. Petrol ve gıda fiyatlarında daha ileri sıçramalar enflasyonist baskıya katkıda bulunur...