18 / 05 / 2024

petrol İpek Doğal Enerji

petrol İpek Doğal Enerji

İpek Doğal Enerji Kaynakları Araştırma ve Üretim A.Ş. tarafından yapılan açıklamaya göre Batman İpek Kuyusu'nda yürütülen petrol arama çalışmaları sırasında 2820 metre civarında petrol bulundu...

Botaş'tan doğal gaz açıklaması! 1 Aralıktan itibaren fiyatlarda değişiklik yapılmayacak!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamada, 1 Aralık'tan itibaren geçerli olan doğal gaz toptan satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmayacağını belirtti.

Türkiye doğal gaz ve petrol arayışında plan değişikliğine gitti! 2024 milat olacak

Türkiye'nin 2024 yılında yapacağı arama ve sondaj çalışmaları artacak. Gelecek yıl ham petrol ve doğal gaz arama ve üretimi kapsamında kara ve deniz alanlarında 250 kuyuda sondajlama yapılacak. İşte tüm detaylar...

Doğal gaza zam gelecek mi? BOTAŞ’tan son dakika açıklaması!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), doğal gaz fiyatlarında haziran ayı için bir değişiklik olmayacağını duyurdu. BOTAŞ tarafından yapılan duyuruda, Avrupa ülkeleri arasında Ukrayna'nın ardından en düşük doğal gaz fiyatının Türkiye'de uygulandığı belirtildi.

BOTAŞ resmen açıkladı: Sanayide kullanılan doğal gaza indirim!

Boru Hatları İle Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) tarafından yapılan açıklamaya göre, sanayide kullanılan doğal gaz fiyatında, 1 Mayıs' tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranında indirim yapıldı.

Doğal gaz Ağustos tarifesi yayımlandı! İşte detaylar!

Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ'nin (BOTAŞ), doğal gaz Ağustos tarifesini yayımladı. İşte detaylar!

Türkiye için sevindiren gelişme! Petrol ve doğal gaz sorununa derman olacak

Türkiye’nin petrol ve doğalgaz çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. Özellikle Eskişehir’de bulunan nadir toprak elementi rezervinde heyecanlı bekleyiş devam ediyor. İlk tesis için gün sayılıyor. Yıllık 500-570 bin ton arasında cevher işlenme hedefi tutturulursa 100 milyar dolar üzerinde getirisi bu

Zamlar bel bükerken bir de vergi çıktı! Akaryakıt ve doğal gazdan ek vergi alınacak

2022 yılı bütçe kanununda değişiklik yapılmasına ilişkin kanun teklifini Meclis'e sunuldu. Ek bütçede benzin, motorin ve tüp gaz gibi ürünlerden alınacak ek verginin arttırılması dikkat çekti. Kanun teklifinde petrol ve doğal gaz ürünlerinden 47 milyar TL ek vergi geliri elde edilmesi planlandı. 

Enerjide yüksek fiyatlar yaşanacak uyarısı: Petrol ve doğal gaz krizi geliyor

Ekonomi uzmanları enerjide büyük kriz yaşandığına dikkat çekerek uyardı. Petrol ve doğal gazda yüksek fiyat riski kapıda. Rusya Ukrayna savaşının ardından küresel piyasalarda yaşanan arz sorunları nedeniyle dünya ekonomilerinde daralma ve resesyon bekleniyor.

Doğal gazda Türkiye merkez ülke olacak!

Türkiye'nin 7 enerji nakil hattı bulunuyor ve petrol ve doğal gaz rezervlerinin neredeyse yüzde 60'ına denk gelen bir coğrafi alanda yer alıyor bu yüzden enerji de merkez ülke olabilme ihtimali bulunuyor. Doç. Dr. Levent Yılmaz "Türkiye bir geçiş rotası değil. Net bir şekilde ticaret merkezi olarak

Karadeniz'de doğal gaz bulunması petrol aramalarına da hız katacak!

Karadeniz Teknik Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sadettin Korkmaz, Karadeniz'de doğal gaz bulunmasının, petrol aramalarına da büyük bir ivme katacağına inandığını söyledi.

Moody's: Düşük fiyatlar petrol ve doğal gaz şirketlerinin finansal risklerini artırdı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s, düşük petrol fiyatlarının 2020 yılında petrol ve doğal gaz şirketlerine ilişkin finansal riskleri artırdığını aktardı.

TS Petroleum Petrol Ürünleri Doğal Gaz Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

TS Petroleum Petrol Ürünleri Doğal Gaz Ticaret ve Sanayi Limited Şirketi Esenler'de 20 bin TL sermaye bedeli ile Ceyhun Musayev tarafından kuruldu. 

Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı ihalesi 9 Şubat'ta!

Irak gazını Türkiye'nin ulusal şebekesine bağlaması öngörülen Şırnak Doğal Gaz Boru Hattı yapım işi, 9 Şubat 2016'da Boru Hatları ile Petrol Taşıma AŞ (BOTAŞ) tarafından ihale edilecek.

petrol İpek Doğal Enerji Haberi

petrol İpek Doğal Enerji

İpek Doğal Enerji Kaynakları tarafından yapılan açıklama şöyle;


11.05.2013 tarihi itibari ile sondajına başlanan Batman ili Kozluk ilçesinde yer alan İpek-1/K kuyusunda yürütülen petrol arama çalışmaları sırasında 2820 metre civarında petrol bulunmuştur.


Sondaj kuyusunda Türkiye'de nadir görülen yüksek basınçlı artezyen şeklinde petrol gelişi gerçekleşmiştir. Böylece hedeflenen ilk zonda petrol keşfi yapılmış olup, üretim ve rezerv miktarı çalışmaları hedeflenen ve 2900 metre civarında bulunan 2'nci zona ulaşılmasından sonra hızla gerçekleştirilerek yatırımcılara bilgi...