09 / 05 / 2024

Peygamber Efendimiz

Peygamber Efendimiz

İngiliz Independent gazetesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) doğduğu evin yıkılacağını öne sürdü. Birkaç yıl önce başlatılan proje nedeniyle Mekke'nin büyük bir tehlike ile karşı karşıya kaldığına işaret edildi.

Şanlıurfa Büyükşehir'e yeni külliye inşa ediliyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Hazreti Eyyüp Peygamber'in mezarının bulunduğu ve adını taşıyan Viranşehir ilçesindeki Eyüp Nebi Beldesini ayağa kaldırmak için çalışmalara başladı.

Şanlıurfa'ya Sabır Evleri inşa ediliyor!

Şanlıurfa'da peygamber kabirlerinin yer aldığı Viranşehir ilçesindeki Eyyüp Nebi Mahallesi'ne, TOKİ ve Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle ziyaretçilerin kalabileceği "Sabır Evleri" inşa ediliyor.

Ekrem İmamoğlu Kanal İstanbul'un ÇED raporuna onay verenleri de eleştirdi!

Çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili basın toplantısı düzenleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ÇED raporuna onay verenleri de eleştirdi. İmamoğlu, bu kişiler aralarında, "Nuh Peygamber benimle cep telefonu ile konuştu" diyen uzmanların olduğunu söyledi.

Şanlıurfa Çocuk Kütüphanesi açıldı!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, gençlere okuma alışkanlığı kazandırmak için Turgut Özal Parkı'nda hizmete sunduğu çocuk kütüphanesinin ardından bu kez Eyyüp Peygamber Parkında inşa ettiği Çocuk Kütüphanesini törenle hizmete açtı.

Şanlıurfa'daki çocuk kütüphanesi açılıyor!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyüp Peygamber makamının bulunduğu alanın karşısında yapımını tamamladığı çocuk kütüphanesinin açılışını kısa bir süre sonra gerçekleştirecek.

Nevşehir'deki yer altı şehrinde oyma manastıra rastlandı!

Nevşehir'de, daha önce İsa Peygamber'in göğe yükseldiğini tasvir eden fresklerin bulunduğu tarihi kiliseye ulaşılan yer altı şehrindeki arkeolojik kazı ve temizlik çalışmalarında kayadan oyma tarihi manastıra rastlandı.

Samsun Şerefiye Cami tanıtıldı!

’Hz. Peygamber, Tevhid ve Vahdet’ başlıklı sempozyumda konuşan Samsun Büyükşehir belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Gülsan Sanayi Sitesi'ne yapılacak olan Şerefiye Cami ile ilgili ayrıntıları ilk kez paylaştı.

ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları protesto edildi!

Burdur'da bir grup, ODTÜ yerleşkesinde mescit tartışmaları üzerinden başlayan gerginliği protesto etti. "Peygamber'in izinde bir gençlik" yazılı pankart açan gruptakiler, Türk bayrakları taşıdı.

Makam Dağı restore ediliyor!

Diyarbakır'da Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülklif Peygamber'in türbesinin bulunduğu Makam Dağı'nda restore çalışmaları başlatıldı.

Diyarbakır Makam Dağı restore ediliyor!

İnanç turizminde Diyarbakır’ın Ergani ilçesinin en önemli merkezlerinden olan ve Zülküf Peygamber’in türbesinin bulunduğu Makam Dağı’nda, Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce restorasyon çalışması başlatıldı .

Manavgat Cemaleddin-i Seydi Camii'nin temeli atıldı!

Antalya'nın Manavgat ilçesinde Hz. Peygamber Muhammet Mustafa'nın soyundan gelen, mezarı Manavgat'ta bulunan Cemaleddin-i Seydi Hazretleri'nin türbesinin ve caminin temeli atıldı.

Kepez Merkez Cami ve külliyesinin temeli atıldı!

Kepez Belediyesi'nin, 7 gün 24 saat canh Kuran'ı Kerim'in okunacağı, haftanın iki günü mevlidi şerifle Peygamber Efendimiz (SAV)'in anılacağı merkez camii ve külliyesinin temeli törenle atıldı.

Şanlıurfa'daki kutsal mekanlar ziyaretçi akınına uğradı!

"Sabır timsali" olarak anılan Hz. Eyyüp Peygamber'in hastalığında çile çektiği ve suyuyla hastalıktan şifa bulduğu kuyunun bulunduğu Eyyubiye ilçesindeki ''Sabır Makamı'' da vatandaşlardan uğrak yerlerinden birisi...

Peygamber Efendimiz Haberi

Peygamber Efendimiz
İngiliz Independent gazetesi, Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (sas) doğduğu evin yıkılacağını öne sürdü. Proje kapsamında yüzlerce tarihi binanın yıkılıdığı kaydedilerek, son olarak ise geçen hafta 500 yıllık Osmanlı sütunlarının yok edildiğinin altı çizildi. Söz konusu iddiaları bir yetkili de doğruladı. Ancak Suudi rejimi tarafından cezalandırılabileceği korkusuyla ismini açıklamaktan kaçındı. Yıl sonunda yıkılması planlanan evin yerine de saray yapılacağı iddia...