06 / 05 / 2024

Peyzaj sektöründe yıllık hacim

Peyzaj sektöründe yıllık hacim

Binaların, sitelerin " makyajı " olarak kabul ettiğimiz Peyzaj projeleri özellikle proje geliştirme aşamasında satış başarısı için büyük önem arz etmektedir. Peyzaj sektöründe yıllık hacimin 10 milyar TL’yı aşması tahmin ediliyor.

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı had safhaya çıktı! 100 bin TL maaşla bile eleman bulunamıyor!

Verilen yüksek maaşlara rağmen inşaat ve sanayi sektöründe yaşanan eleman sıkıntısı had safhaya çıktı. Maaşlar 100 bin TL ile zirveye çıkmasına rağmen eleman bulunamıyor.

En çok iş ilanı veren sektörler belli oldu! Yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti!

2024 yılının ilk çeyreğinde pek çok sektörde iş ilanlarında artış görüldü. En fazla iş ilanı yayınlanan sektörler tek tek açıklanırken, yapı sektöründe başı mimarlık, inşaat ve şantiye çekti...

Ücretli çalışan sayısı 15 milyon 104 bin 259 oldu! İnşaat sektöründe yüzde 14,1 artış! 

TÜİK tarafından açıklanan son dakika rakamlarına göre, Türkiye'deki ücretli çalışan sayısı şubatta aylık bazda yüzde 0,6 yükselirken, yıllık bazda yüzde 4,1 artış gösterdi. Peki inşaat sektöründe durum ne? İşte sektör sektör o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ara eleman sıkıntısı: Maaş çok çalışan yok!

İnşaat sektöründe eleman sıkıntısı hız kesmeden devam ederken, Anadolu Yakası İnşaat Müteahhitler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Serdar Nebioğlu konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada ara eleman sıkıntısından yakınırken, pek çok sektörde teknik eleman da bulunamadığını söyledi.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

İnşaat sektöründe güven yine yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan resmi verilere göre mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi 2024 yılının Şubat ayında bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 1,6 oranında inşaat sektöründe ise yüzde 1,0 artış gösterirken, perakende de güven yüzde 1 azalış gösterdi.

Yeni yılın ilk ayında inşaat sektöründe güven arttı!

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, mevsim etkilerinden arındırılmış güven endeksi ocakta bir önceki aya göre; hizmet sektöründe yüzde 4 arttı, perakende ticaret sektöründe yüzde 1,0 geriledi, inşaat sektöründe yüzde 3,3 yükseldi. İşte o rakamlar... 

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 10,2 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan istatistiklere göre ücretli çalışan sayısı inşaat sektöründe yüzde 10,2 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 2,1 artış gösterdi.

Güven endeksi inşaat sektöründe azaldı!

Güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 1,2, perakende ticaret sektöründe yüzde 4,5 arttı. Fakat inşaat sektöründe yüzde 3,3 azaldı.

Güven endeksi inşaat sektöründe yüzde 2,2 arttı

Güven endeksi kasım ayında geçen aya oranla perakende ticaret sektöründe yüzde 1,9, hizmet sektöründe yüzde 2,4 azaldı, inşaat sektöründe 2,2 arttı.

İnşaat sektöründe güven arttı! TÜİK tek tek Eylül rakamlarını açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan rakamlara göre, güven endeksi hizmet sektöründe yüzde 2 düşüş gösterirken, inşaat sektöründe yüzde 1, perakende ticaret sektöründe yüzde 3 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Demir fiyatlarına büyük zam geldi! İnşaat sektöründe gerilim arttı! 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün büyük bir zam geldi. Son günlerde peş peşe gelen zamlar inşaat sektöründe gerilimi artırdı. Demir fiyatları resmen uçtu. Demir fiyatları ne kadar oldu? 13 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon yüzde 6,1 oldu!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Mayıs ayında aylık bazda değişmezken, yıllık bazda yüzde 6,1 arttı.

Peyzaj sektöründe yıllık hacim Haberi

Peyzaj sektöründe yıllık hacim

Peyzaj sektöründe yıllık hacimin 10 milyar TL’yı aşması tahmin ediliyor.


Turizm, kentsel dönüşüm ve geliştirilmekte olan projelerde " Peyzaj " olmazsa olmaz noktasına erişti.

Peyzaj mimarlığının ayrı branş olarak okutulduğu üniversitelerde ülke çapında 40'a yaklaşan alternatif dikkat çekiyor.


Binaların, sitelerin " makyajı " olarak kabul ettiğimiz Peyzaj projeleri özellikle proje geliştirme aşamasında satış başarısı için büyük önem arz etmektedir.


Binlerce lira harcanarak ortaya çıkarılan Peyzaj dokusu sonuç olarak "bahçivanlara" teslim edilmektedir.

Pratikden yetişen bahçivanlık mesleğinin özendirilmesi ve meslek okulu seviyesinde ele alınması gerekliliğine inanmaktayım.


Başlıbaşına dev bir sektör haline gelen Peyzaj ; bitki örtüsü, aydınlatma, sulama ve bahçe mobilyaları ile tamamlanmaktadır.


Yapı ve projelerde ön plana çıkan teknik kadrolar içinde "Peyzaj mimar ve proje ofisleri " hak ettiği yeri bulmalı ve ruhsat projeleri kapsamında değerlendirilmelidir...


Bilge Özdemir

EMLAKCHİ &...