22 / 05 / 2024

Phaselis koyu otel

Phaselis koyu otel

Çevre Mühendisleri Odası’nın Phaselis’te yapılması planlanan otel projesine dair açtığı davada, Antalya 2. İdare Mahkemesi, ‘ÇED gerekli değildir kararı, hukuka ve mevzuata aykırıdır’ dedi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi...

Cengiz İnşaat'ın Cennet Koyu'ndaki otel inşaatına yeniden başlandı!

Cengiz İnşaat tarafından Ekim 2022 yılında inşaatı başlanan projenin çalışmaları Aralık'ta iptal edilmişti. Cennet Koyu'ndaki inşaat çalışmaları yeniden başlatıldı. İşte ayrıntılar...

Marmaris Kızılbük Koyu'nda yapılan dev otel projesinin perde arkası ortaya çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kızılbük Koyu'nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Kızılbük GYO tarafından dev otel AVM ve 1389 adet devremülk projesi çalışmaları yapılıyor. Söz konusu projenin ÇED raporunun geçen yıl çıkan yangından 5 gün sonra alındığı iddia edildi.

Kemer NG Phaselis Bay Otel açıldı!

Kemer'de inşa edilen NG Phaselis Bay Otel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı törenle hizmete açıldı...

Martı GYO'nun Ayın Koyu'ndaki 9 parseline otel projesi!

Martı GYO'nun portföyünde yer alan Ayın Koyu 9 adet parsele ait değerleme raporu yayınlandı.

Datça Kargı Koyu'nda yapılaşma tepkisi!

Datça Yarımadası Kargı Koyu’nda otel, tesis alanı ve otopark yapımının önü açıldı. Çevre örgütleri karara tepki gösteriyor.

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Datça'daki Kargı Koyu yakınlarındaki hazine arazisinde otel, tesis alanı, otopark yapılmasının önü açıldı. Karara Muğlalılar tepki gösterdi.

Kaş’taki kaçak otel meclis gündeminde!

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, Antalya Kaş'ta Çukurbağ Yarımadasında 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj işletmesini verdiği soru önergesi ile TBMM gündemine götürdü. 

Antalya Kaş'taki kaçak otel Meclis gündeminde!

Antalya Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonu, Kaş’ın 3’üncü derece doğal sit alanı olan Hidayet Koyu’ndaki kaçak otel ve plaj tesislerine ilişkin yıkım kararı aldı. Alınan yıkım kararına karşı otelin hâlâ faaliyet gösterdiğini kaydeden CHP'li vekil Rafet Zeybek, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

NG zincirinden iki yeni otel!

NG Hotels'in Yönetim Kurulu Başkanı Gür, "NG Sapanca Club'ı 2020'nin ilk çeyreğinde hizmete açmayı hedefliyoruz. NG Phaselis Bay olarak isimlendirdiğimiz otelimiz olağanüstü bir koya sahip. Bu otel de 2021'de hizmete girecek" diyor...

Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’un sahibi olduğu ETS şirketinin otel yapmak istediği Bodrum Kissebükü’ndeki Adalıyalı Koyu için betonlaşma uyarısı yapıldı.

Marmaris’te 30 yıllık otel inşaatının bitirilmesi bekleniyor!

Marmaris’in tek deniz yolu girişi üzerinde bulunan Kızılkum Koyu'ndaki 30 yıllık otel inşaatının bir an önce tamamlanması isteniyor.

Epique Island’a otel ve marina geliyor!

Aksoy Holding, Bodrum Tilkicik Koyu’ndaki Epique Island projesinin ikinci ayağında da otel ve marina yapmayı planlıyor.

Timur Savcı, Turunç Pınarı Koyu'nu 70 milyona satın aldı!

Ünlü dizinin yapımcısı Timur Savcı, Fethiye’deki Turunç Pınarı Koyu'nu satın aldı. Timur Savcı’nın bu araziye lüks bungalovlardan oluşan bir otel yapacağı söyleniyor.

Phaselis koyu otel Haberi

Phaselis koyu otel

Çevre Mühendisleri Odası’nın Phaselis’te yapılması planlanan otel projesine dair açtığı davada, Antalya 2. İdare Mahkemesi, ‘ÇED gerekli değildir kararı, hukuka ve mevzuata aykırıdır’ dedi ve yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hükümete yakınlığı ile bilinen Rixos Oteller zinciri sahibi Fettah Tamince, tarihi kalıntıların yer aldığı Phaselis’te otel yapacaktı. Proje için “ÇED gerekli değildir” kararı çıkmış ve bu durum tartışmalara neden olmuştu. Çevre Mühendisleri Odası ve STK’lar kararı mahkemeye taşıdı. Mahkemenin atadığı Bilirkişi de yapılaşma durumunda geri dönülmesi imkansız tahribatlara sebep olacağı yönünde rapor verdi. Bilirkişi raporunun hemen ardından karar veren mahkeme de yürütmeyi durdurdu.


Ayfer Çalıkıran-Taraf...