14 / 05 / 2024

pilot köy uygulamaları

pilot köy uygulamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kırsal alanda yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılacak dönüşüm kapsamında pilot köyler belirlendi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada kırsal dönüşümde pilot köyler belirlendi.

Kadıköy'de devrim niteliğinde bir adım: Dijital kentsel dönüşüm başlayacak!

CHP Kadıköy Belediye Başkanı Adayı Mesut Kösedağı, Mikro-mobilite gibi akıllı şehir uygulamalarından dijital demokrasi uygulamalarına kadar geniş bir yelpazede bilimin, verinin bizi yönlendireceği bir yönetim sunarak, dijital devrimi Kadıköy’den başlatacağız” dedi.

Dekar Kıyıbahçe'ye uluslararası birincilik ödülü!

Gayrimenkul sektörünün öncü ve yenilikçi markaları arasında yer alan Dekar Yapı’nın İstanbul Çekmeköy Ömerli’de geliştirdiği yeni projesi “Dekar Kıyıbahçe”, ABD’de düzenlenen “En İyi Uluslararası Sürdürülebilir Uygulamalar Yarışması”nda, 37 proje arasında birinci oldu.

Kadıköy-Beşiktaş iskelesindeki inşaat projeye aykırı! 

Kadıköy-Beşiktaş iskelesindeki inşaatta projeye aykırı uygulamalar yapıldığı iddia edildi. İnşaatta yapının ön cephesinde projeye aykırı ölçülerde çelik konstrüksiyon imalatı yapıldığı belirlendi. 

Kadıköy'de 794 binanın 223’ünde asbest tespit edildi!

Kadıköy Belediyesi ilçede asbest gibi tehlikeli atıkların bertarafı konusunda denetim ve uygulamalarını sürdürüyor. Çevre Müdürlüğü Çevre Denetim Birimleri yapılan denetimlerde yıkılacak 794 binanın 223’ünde asbest tespit etti.

Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan projesi Kadıköy'de başladı!

stanbul Serbest Mimarlar Derneği ve Türk Ytong'un işbirliğiyle hazırlananlan "Sarı Işık: Kentsel Dönüşüme Hazırlan Projesi", Kadıköy'deki pilot bölge çalışmasıyla başladı.

Aydın akıllı köy projesi için 88 dönümlük arazi kiralandı!

Çiftçiyi internetle tanıştıran girişimci Tülin Akın şimdi de Aydın'ın Koçarlı ilçesinde akıllı köy kuruyor. 250 haneli Kasaplar köyü, 20 milyonluk yatırımla tekno-tarımda pilot uygulama olacak.

Aksaray'da Köy Yerleşik Alanı Planları bitti!

Aksaray’da İl Özel İdaresi tarafından yapılan Köy Yerleşik Alanı Planlarının bitmesi neticesinde, imar uygulamalarının içeriği, muhtarların yetki ve sorumluluklarının anlatıldığı eğitim programları tamamlandı.

Kocaeli'de imar ve kıyı uygulamaları eğitimi verildi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynaklan Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ve Marmara Belediyeler Birliği tarafından, ilçe belediyeleri ve İmar ve Şehircilik Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma Şube Müdürlükleri personeline eğitim semineri dü

Kocaeli Belediyesi'nden imar ve kıyı uygulamaları eğitimi!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanlığı Eğitim Şube Müdürlüğü ilçe belediyeleri ve Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Daire Başkanlıkları ile Çevre Koruma Şube Müdürlükleri personeline eğitim semineri düzenlendi.

Kadıköy Belediyesi'nin kira yardım bürosu açıldı!

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli binaları yıkılan vatandaşa kira desteğini artık ilçe belediyesi verecek. İstanbul'da kentsel dönüşümde kira yardımı uygulamasında pilot uygulama olarak ilk 'Kira Yardımı Bürosu'nu Kadıköy Belediyesi açtı.

İdris Güllüce: Kırsal dönüşümle birlikte kıyıda işgaller belirlenecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kırsal dönüşüm yapmayı planladıklarını bildirdi. Bakan İdris Güllüce, bu anlamda pilot faaliyetlerin başladığını, kıyılarda da işgallerin belirlendiğini açıkladı...

Kırsal dönüşümde pilot köyler!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kırsal alanda yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılacak dönüşüm kapsamında pilot köyler belirlendi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada kırsal dönüşümde pilot köyler belirlendi.

Kırsal dönüşümde pilot köyler 2014!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kırsal alanda yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılacak dönüşüm kapsamında pilot köyler belirlendi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada kırsal dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi ver

pilot köy uygulamaları Haberi

pilot köy uygulamaları

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, kırsal alanda yaşam kalitesinin yükseltilmesi için yapılacak dönüşüm kapsamında pilot köyler belirlendi. Bakanlık Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliğinden yapılan açıklamada, kırsal dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgi verildi. Dönüşüm kapsamında yapılacakların sıralandığı açıklamaya göre, öncelikle kamu tarafından üst ve alt yapılar planlanacak. Bunlara ilişkin yasal düzenlemeler ve alınacak ekonomik önlemlerle yeni yerleşim alanlarında internet kafe alanı, köy meydanı, köy konağı, spor tesisi gibi sosyal tesisler yapılacak. Bu tesislerin yapımının teşvik edilmesiyle kırsalda yaşayan vatandaşların ekonomik ve kültürel gelişmeleri sağlanarak, kırsaldan büyük kentlere göç engellenecek, sürecin tersine işlemesiyle sosyal ve kültürel çatışmaların önüne geçilebilecek. 


BELİRLENEN KÖYLER Bakanlık en kısa sürede yapım aşamasına geçilebilecek köy belirleme çalışmalarına başladı. Bu kapsamda Kütahya'nın Arslanapa ilçesinin Kureyşler köyü (57 hak sahibi), Kahramanmaraş'ın Göksu...