01 / 05 / 2024

Piyade Okulu Komutanlığı

Piyade Okulu Komutanlığı

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Maliye Bakanlığı ile TSK’nın yaptığı anlaşma uyarınca bazı arazilerin Maliye’ye verileceğini, bunun karşılığında da TOKİ’nin askeri hastane yapacağını açıkladı

Tuzla Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlası 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda! 

Marmara Denizi ve Adalar ÖÇKB, İstanbul İli, Tuzla İlçesi, Postane Mahallesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı Kışlasına Yönelik 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Esenler 15 Temmuz Millet Bahçesi 16 Aralık'ta açılıyor!

Esenler'de 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu kışlada hayata geçirilen Esenler Millet Bahçesi, 16 Aralık 2018 tarihinde saat 13:00'de açılıyor.

Esenler Metris Kışlası şehitler parkı oluyor!

Esenler, 2.5 milyon metrekare ile kentsel dönüşümle üretilmiş dünyanın en büyük şehir parkından sonra ikinci büyük bir parka daha kavuşuyor. 47. Motorlu Piyade Alay Komutanlığı'nın bulunduğu 170 dönüm kışla, 15 Temmuz Şehitler Parkı olacak.

Tuzla Piyade Okulu'na dev şehir parkı yapılacak!

Tuzla Piyade Okulu'nun da bulunduğu askeri alan için imar planı değişikliği yapıldı. Askeri alanın bir bölümüne 'günü birlik tesis' yapma izni verilirken, 58 bin metrekaresi ise 'Park Alanı' olacak.

Tuzla Piyade Okulu'nun imar planı değişti!

15 Temmuz darbe girişiminin ardından İstanbul'daki askeri alanların şehir dışına taşınması ile yeniden gözlerin çevrildiği Tuzla Piyade Okulu'nun da bulunduğu askeri alan için plan değişikliği yapıldı.

Isparta Kara Havacılık Okulu projesi revize edildi!

FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından Isparta Kara Havacılık Okulu Projesi'nde revizyona gidildi. Proje tamamlanma aşamasına gelirken, Etimesgut Kara Havacılık Okulu Komutanlığı'nın tamamen Isparta'ya taşınmasına karar verildi.

Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu taşınıyor!

Şehir merkezindeki askeri birliklerin taşınması yönündeki hükümetin aldığı karar çerçevesinde Etimesgut Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın taşınmasına bugün de devam edildi.

Askeri tesisler içindeki anaokulları Milli Eğitim'e devrediliyor!

İlk devirler gelecek hafta İstanbul Tersane Komutanlığı, Tuzla Piyade Okulu, Hasdal 23. Motorlu Piyade Komutanlığı, Maltepe İkmal Maliye Okulu içindeki okul öncesi eğitim kurumları için 49 yıllığına yapılacak.

İzmir Foça Komando Okulu Hizmet Komutanlığı deprem dayanımının belirlenmesi proje işi ihalesi 16 Haziran'da!

İzmir Foça Jandarma Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı binasının deprem dayanımının belirlenmesi ve proje işi 16 Haziran 2014 saat 11.00' de ihale ediliyor...

Süreyya Sadi Bilgiç: Tuzla Piyade Okulu Isparta'ya gelecek!

AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç, Ispartalılara 2 müjde verdi. Bilgiç, Tuzla Piyade Okulu’ nun Isparta’ ya geleceğini ve kente ikinci üniversitenin de açılacağını söyledi...

Heybeliada Ruhban Okulu tekrar açılıyor!

ABD Temsilciler Meclisi Dışişleri Komitesi’nin Avrupa, Avrasya ve Yükselen Tehditler Alt Komitesi’nde Heybeliada Ruhban Okulu’nun koşulsuz olarak veya gecikmeksizin açılmasına yönelik karar tasarı kabul edildi...

Diyarbakır Galatasaray Spor Okulu açıldı!

Diyarbakır' ın Kayapınar ilçesinde açılan Galatasaray Spor Okulu' nun sorumlusu Nilüfer Duran, dünyaca ünlü Galatasaray Spor Kulübü’ ne artık Diyarbakır' dan da sporcu yetişeceğini söyledi...

Fransız turizm okulu Vatel Türkiye'ye 5 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Dünyada en fazla turisti ağırlayan Fransa'nın efsanevi okulu Vatel, önümüzdeki birkaç yılda Türkiye'ye 5 milyon dolarlık bütçe ayrıldığını belirtti. Fransız Vatel, lüks otel ve restoranlara üst düzey yönetici yetiştiriyor..

Piyade Okulu Komutanlığı Haberi

Piyade Okulu Komutanlığı

Yılmaz, askeri hastanelerin Maliye Bakanlığı’na devriyle ilgili herhangi bir çalışma olmadığını, ancak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından yaptırılması planlanan askeri hastanelerin kaynak ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanım dışı arazilerin bir kısmının Maliye Bakanlığı’na devredileceğini söyledi. Yılmaz, bazı komutanlıklara ait arazilerin Maliye Bakanlığı’na devredilip devredilmeyeceği konusundaysa şu bilgileri verdi: “İstihkam Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı (Narlıdere-İzmir), Piyade Okulu Komutanlığı (Tuzla-İstanbul), Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı (Etimesgut-Ankara), Muhabere Elektronik Bilgi Sistemleri Okulu ve Eğitim Merkez Komutanlığı (Mamak-Ankara) arazilerinin Maliye Bakanlığı’na iade edilmesine yönelik çalışma bulunmamaktadır.” Kentsel dönüşümle TOK’ye devir Kentsel Dönüşüm kapsamında bazı askeri arazilerin de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na tahsisi yapılacak. Bu yöndeki çalışmalar da devam ediyor. Yasaya göre, Bakanlığın talebi üzerine Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri...