02 / 05 / 2024

plansız yapılan bina

plansız yapılan bina

Adana Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 17 Ağustos depremi ve diğer afetlerde yaşamını yitirenlere bir kez daha Allah'tan rahmet dileyerek, depremin değil, plansız yapılmış binaların insanı öldürdüğünü söyledi.

Kentsel dönüşümde yapılan yeni binalar da depreme dayanıksız çıktı! 

Bahçelievler'de kentsel dönüşüm kapsamında yıkılan binaların yerine yapılan yeni yapı, inşaat halindeyken hak sahiplerinin şikayeti üzerine yapılan incelemeler sonucu depreme dayanıksız olduğu tespit edildi.

1935'te İstanbul'da yeni yapılan binaların çatlaması belediyeyi harekete geçirmiş! Nedeni inşaat kalfaları...

1935 yılında, İstanbul'da son 6 ayda yapılan tüm yeni binalarda çatlaklar tespit edilmiş. Belediye harekete geçerken söz konusu durumun inşaat kalfaları yüzünden olduğu ortaya çıkmış. İşte ayrıntılar...

Şanlıurfa'da depremzedeler için yapılan köy konutları en kısa zamanda teslim edilecek!

Şanlıurfa'daki depremzedeler için yapılan deprem konutlarının inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. Vali Şıldak, kırsalda 242 konutun yapımının başladığını, bir bölümünün tamamlanma aşamasına geldiğini söyledi. İşte çalışmalardaki son durum...

Manisa'nın röntgeni çekiliyor! Toplam 600 bin bağımsız yapıdan 103 bin adetine risk analizi yapıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi işbirliğiyle, Manisa’daki 17 ilçede 600 bin bağımsız yapının depreme dayanıklılık testi için İşbirliği protokolünün imzalanmasının ardından 103 bin bağımsız bölümde bina risk analizi gerçekleştirildi. 

Emeklilerin maaşından yapılan kesinti 3.500 TL’yi buldu!

Binlerce TRT emeklisinin maaşı ek göstergelerin değişmesi yüzünden düştü. Bu nedenle, emekli maaşından yapılan kesintiler 3 bin 500 TL’yi buldu.

Artık o işlemleri zamlı tarifeden yatıracaksınız! Yapılan zam seviyesi duyanların ağzını açık bıraktı

2023 yılı noter ücretlerine yapılan zam Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu sayede 2023 yılında noter ücretleride zamlı tarifelerden nasibini almış oldu. Yapılan zam ile alakalı detaylı bilgiyi haberimizden okuyabilirsiniz.

Depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

YTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Serdar Kırçıl, depreme dayanıklı binaların nasıl olması gerektiğini açıkladı. Peki depreme dayanıklı bina nasıl inşa edilmeli? Radye temelle yapılan binalar sağlam mı? Merak edilen bu sorular cevaplandı!

Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın

Dolar/TL kuru deprem sonrasında açılan borsa ile birlikte 19 TL'yi görürken Ekonomist Selçuk Geçer'den dolar uyarısı geldi! Dolar borcu olanlar kımızı alarm! Acilen planınızı yapın.

Hasar tespiti yapılan bina sayısı belli oldu! İşte il il bina durumu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı "13 ilde yürütülen hasar tespit çalışmaları kapsamında şu ana kadar 236 bin 410 binada yer alan 1 milyon 279 bin 576 bağımsız birimde hasar tespit çalışması yapıldı." dedi.

Depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu!

Doğal Afet Sigortaları Kurumu (DASK) tarafından yayınlanan resmi verilere göre, depremde yıkılan binaların yarısı sigortasız! En az sigorta yapılan il Diyarbakır oldu! İşte ayrıntılar...

Bakanlıktan son dakika hamlesi! Üç ülkeden yapılan ithalat mercek altında!

Ticaret Bakanlığı önemli bir adım atarak 3 ülkeden yapılan ithalata ilişkin soruşturma başlatma kararı aldı. Söz konusu ülkelerden ithalatı yapılan bazı ürünlerle ilgili soru işaretleri açıklığa kavuşturulacak. Peki Bakanlık ne amaçla soruşturma başlattı? 3 ülke neden mercek altına alındı? Soruştu

Dolarda yıl sonunda bu olabilir! Hazırlıklarınızı yapın! Son 3 ay!

Dolar için kritik açıklama yapıldı! Analistlerden yapılan açıklamalara göre; dolarda bu olabilir! Hazırlıklarınızı şimdiden yapın! İşte ayrıntılar…

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

plansız yapılan bina Haberi

plansız yapılan bina

Adana Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 17 Ağustos 1999 depreminin yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, Toroslar Belediyesi olarak vatandaşları deprem konusunda bilinçlendirmek amacıyla bir çok çalışmaya imza attıklarını dile getirerek, planlı ve ruhsatlı yapı noktasında da önemli mesafeler kat ettiklerini belirtti. Tuna, Türkiye'nin 'Deprem Dedesi' Kandilli Rasathanesi eski Müdürü merhum Ahmet Mete Işıkara'yı da ilçelerine davet ederek deprem konusunda hem öğrencileri hem de vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla seminerler gerçekleştirdiklerini ve AKUT'a da ilçe sınırları içerisinde bir yer tahsis ettiklerini hatırlattı. Tuna, Toroslar'da kaçak yapılaşmanın önüne geçebilmek adına göreve geldiklerinde ilk iş olarak ilçe halkının ruhsatlı yapı yapmasını sağlamak amacıyla ruhsat ve yapı kullanma izin belgesi harçlarında yüzde 57'lere varan indirimler uyguladıklarını ifade etti. Olası bir depremde can ve mal kaybını...