19 / 05 / 2024

PLASFED makine yatırımları

PLASFED makine yatırımları

Plastik Sanayicileri Federasyonu açıklamasına göre federasyon, plastik işleme makineleri ile aksam ve parçalarına yönelik 2014 yılı altı aylık gelişmeler ve yıl sonu tahminlerini içeren raporunu yayınladı.

İnşaat yatırımları geriledi mi?

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı açıklamada, "Yatırımlar azalmıyor, güçlü bir şekilde artıyor. 4. çeyrek itibarıyla sadece inşaat yatırımlarında gerileme varken makine teçhizat yatırımları yüzde 38, diğer aktifler ise yüzde 16 artış gösterdi." dedi.

İnşaat sektöründe yatırımlar canlanıyor!

Kamu ve özel sektör yatırımları ve makine ve teçhizat yatırımları değerlendirirken, “inşaat” harcamalarının ayrıntısına bakıldığında da inşaat sektöründe yatırımların canlandığını görüyoruz. 

Leasingciler gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istiyor!

Yatırımın finansmanında kullanılan makine leasinginin payı yerinde saydı. Leasingciler ise gayrimenkulden çok yatırımları finanse etmek istediklerini söylüyor.

Vesta Mobilya, makine yatırımları ile üretim kapasitesini artıracak!

Vesta Mobilya, yeni tesis ile birlikte üretimde de yeniliğe gidiyor. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesindeki yeni tesisine taşınan Vesta Mobilya, makine yatırımları ile üretim kapasitesini yüzde 40 artıracak...

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi hakkında tebliğ!

26 Haziran 2013 tarihinde Resmi Gazete'de 28689 sayısı ile yayımlanan Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi hakkında tebliğ için haberimizi inceleyebilirsiniz...

AYD AVM Yatırımları Konferansı açılış konuşmaları ile başladı!

Organize Perakende Sektörünün bugünü ve geleceğini tüm yönleriyle ele almak üzere, Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) tarafından düzenlenen V. AVM Yatırımları Konferansı’nın ikinci günü açılış konuşmaları ile başladı.

AYD AVM Yatırımları Konferansı sektör temsilcilerini buluşturdu!

AYD V. AVM Yatırımları Konferansı “Farklılaşmanın Anahtarı Rekabet” başlığı ile yerli ve yabancı sektör temsilcilerini beşinci kez buluşturuyor

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

DSC Turizm Yatırımları ve Ticaret Limited Şirketi, Bülent İpek tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Trent Yapı ve Gayrimenkul Yatırımları Anonim Şirketi, Hüseyin Yücel tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Kastamonu'da yatırımlar hız kazandı!

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, “Ulaşım altyapısıyla ulaşılabilen bir kent olduk, yatırımlar hız kazandı”

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Filiş Enerji ve Turizm Yatırımları Anonim Şirketi; Cengiz İsrafil tarafından 2 milyon 50 bin TL'lik sermaye ile kuruldu

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Şirketi kuruldu!

Azeri Turk Gayrimenkul ve İnşaat Yatırımları Anonim Şirketi, Bashır Asgarov ve Mustafa Semihi Özcan tarafından 1 milyon TL'lik sermaye ile kuruldu

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Nice Turizm Yatırımları Anonim Şirketi, 26 Şubat 2013 tarihinde, 3 milyon 500 bin TL sermaye ile, Sezayi Küçükyılmaz tarafından kuruldu...

PLASFED makine yatırımları Haberi

PLASFED makine yatırımları


PLASFED açıklamasına göre federasyon, plastik işleme makineleri ile aksam ve parçalarına yönelik 2014 yılı altı aylık gelişmeler ve yıl sonu tahminlerini içeren raporunu yayınladı.  


Yılın ilk altı ayında yerli plastik işleme makineleri üretiminin 180 milyon dolara ulaştığı, yıl sonu tahmininin ise 361 milyon dolar olduğu belirtilen raporda, sektörün çoğunluğunu KOBİ olan imalatçıların oluşturması ve bu nedenle yeterince Ar-Ge yatırımı yapılamaması yüzünden Türkiye'deki imalatçıların uzun süredir Avrupalı üreticiler ile ucuz Uzakdoğu menşeli makinelerin ithalat baskısı altında olduğu dile getirildi. 


"Yerli makine üretimi büyümeden pay alamadı"


Plastik mamul imalatçılarının yatırım ve büyüme hızının yüksek olduğu ve yıllık 800 milyon dolar ortalama yatırım yaptığı belirtilen raporda, buna rağmen yerli makine üretiminin bu büyümeden pay alamadığı ifade edildi. 


Raporda, Türkiye plastik sektörü makine teçhizat yatırımlarının yüzde...