23 / 07 / 2024

Polonezköy imar kararı

Polonezköy imar kararı

İSTANBUL Anadolu Yakası' nda yeşil alanın korunduğu noktalardan birisi olan Polonezköy' ün Yerleşik Alanı Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı' na itirazlar bugün sona eri yor.

ATEM Başkanı Akçam: YÖK kararı kira bedellerini etkileyecek! Öğrenciler için kiralar yüksek tutuluyordu...

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) devlet üniversitelerindeki ikinci öğretim programlarının kaldırıldığını duyurdu. Bu karar ile şehirlerdeki öğrenci sayısının azalması ise kira bedellerinin düşmesi bekleniyor. 

1941 yılında Kadıköy imar hazırlığı! Dükkanlar yıkılacak, Moda yolu baştan yapılacak!

1941 yılında, Kadıköy imar planına yönelik çalışmalar kapsamında dükkanlar yıkılacak ve Moda yolunun tadilatı yapılacakmış.

Polonezköy yapılaşmaya açılmayacak! 

İstanbul'un el değmemiş son yeşil alanlarından Polonezköy'ün koruma derecesini düşüren karar İBB’nin açtığı dava sonucunda hukuka aykırı görüldü ve iptal edildi. 

Polonezköy 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul ili, Beykoz ilçesi, Polonezköy Mahallesi 1/5000 ölçekli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Beykoz'un o mahalleleri için imar kararı! 2. ve 3. etap planları resmen onaylandı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) Kasım ayı olağan toplantısında Beykoz'daki  2. ve 3. Etap İmar Planları'nın onayına karar verildi.

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

Merkez Bankası faizi ne kadar yükseltmeye karar verdi?

Mehmet Şimşek'in "pozitif reel faiz" mesajı, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) gelecek haftaki faiz kararı öncesinde önemli bir tartışma konusu haline geldi. Uzmanlar bu mesajın anlamını ve faiz tahminlerini basın mensuplarına açıkladılar. Peki merkez bankası faizi ne kadar yükseltecek?

Ücretsiz doğal gaz tüketimine ilişkin karar resmi gazetede yayımlandı! Yüzde yüz indirim olacak!

Doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen ücretin bir yıl boyunca ücretsiz olacağına yönelik karar resmi gazetede yayımlandı.

Fitch'in Türkiye kararı için nefesler tutuldu… Kredi notu yükselecek mi?

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in açıklayacağı Türkiye kararı, ekonomi çevrelerinde merakla bekleniyor. Peki dünya çapında etkili Fitch’in Türkiye’ye yönelik kararı ne olacak? Kredi notu düşecek mi yoksa artacak mı? İşte ayrıntılar…

İstanbullular dikkat! Cumhurbaşkanı Erdoğan imzaladı! İşte Resmi Gazete'deki o karar...

İstanbulluların hafta sonları akın ettiği Polonezköy için son dakika kararı çıktı. Bugünkü 31856 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Polonezköy kesin korunacak hassas alan ilan edildi. İşte detaylar...

Ankara Büyükşehir Belediyesi Togo Kulelerini yıkma kararı aldı

Ankara'da Sinan Aygün'ün inşa ettiği Togo Kuleleri'nin yıkılmasına karar verildi. Mansur Yavaş ve Aygün arasında gerilime neden olan kulelerin yıkım süreci 17 Ocak 2018 tarihinde 17. İdare Mahkemesi'nin yürütmenin durdurulmasına ilişkin kararıyla başlamıştı.

Çekmeköy imar planlarına şerh konuldu!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer bugünkü köşe yazısında Çekmeköy ilçesi 1/5000 ölçekli nazım imar planına konulan şerhi kaleme aldı.

İzmir Çeşme'deki imar kararı değişikliği yargıya taşındı!

İzmir'e bağlı Çeşme Belediyesi'nin, bir marketler zincirinin kuracı olarak bulunduğu binayı yıkıp, yerine içinde otoparkın da bulunduğu belediye hizmet binası yapmak için imar planında değişiklik yaptı. Söz konusu değişiklik yapılan itirazlar nedeniyle yargıya gitti. 

Polonezköy imar kararı Haberi

Polonezköy imar kararı

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek'in çevre ve doğa tahribatına izin vermemek adına büyük bir titizlikle hazırlandığını belirttiği ve "İtirazlar olsa da yargıdan gerekli onayı alacağına inanıyorum" dediği 1/1000 ölçekli Polonezköy Koruma Amaçlı Uygulama îmar Plam'na itirazlar, sivil toplum kuruluşları ve Polonezköy sakinleri tarafından İstanbul Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü'ne yapılıyor. İtirazlar bugün mesai bitimine kadar kabul edilecek. İtirazlara 60 gün içinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından cevap verilecek. Polonezköy sakinlerinin yanı sıra sivil toplum kuruluşları plana itiraz ediyor. Polonezköy Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Deniss Novviçki, hazırlanan imar planının da beklentilerini karşılamadığını söyledi. Polonezköy Muhtarı Vilkoşevski ise "Yollar otobana dönüşüyor. Bu Polonezköy'ün dokusunu bozacak şekilde planlanmış bir uygulama" diye...