22 / 07 / 2024

popüler yerleşim bölgesi

popüler yerleşim bölgesi

İstanbul'da gayrimenkul sektörünün hızına yollar yetişemedi. Son 5 yılda yoldaki araç sayısı yüzde 20 artınca eve gidiş süresi de ortalama 30 dakika daha uzadı.

Yatırımcılar dikkat! Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder

Türkiye genelinde konut satış fiyatları yükselmeye devam ederken, belirli şehir ve bölgeler ekstra artış oranlarıyla öne çıkıyor. Ekonomist Mert Başaran, konut almak isteyenlerin dikkatini önemli bir noktaya çekti:  “Popüler bölgeler ve evler zamanla eskir, değer kaybeder” dedi.  

En popüler akıllı telefon şirketleri belli oldu!

130 milyon kullanıcısı olan Google Play Store'un en büyük alternatiflerinden biri olan Uptodown, dünya çapında en popüler akıllı telefon şirketlerini bildirdi.

En büyük ve en popüler NFT platformları hangisi?

Bitexen CEO'su Yahya Tuğyan Erdem, en popüler NFT'leri ve detaylarını açıkladı. Erdem, Para Dergisi için kaleme aldığı yazısında en popüler NFT'lerin özelliklerini anlattı. 

İsrail, Doğu Kudüs'te 3 bin 557 haneli yeni yasa dışı yerleşim inşasını onayladı!

İsrail'e bağlı Kudüs Belediyesi Bölge Planlama ve İnşa Komitesi, işgal altında olan Doğu Kudüs'te toplamda 3 bin 557 haneli yasa dışı Yahudi yerleşim yeri inşasına onay verdi.

İsrail, Doğu Kudüs'te bir dizi yerleşim projesi planlıyor!

İsrail Adalet Bakanlığının, işgal altında olan Doğu Kudüs'ün Bab el-Amud, Beyt Safafa, Sur Bahir, Şeyh Cerrah ve Beyt Hanina bölgelerinde bir dizi yeni Yahudi yerleşim projesi hayata geçirmeyi planladığı bildirildi.

Yusufeli yeni yerleşim birimi için sayılı günler kaldı!

Yusufeli barajının yapımı nedeniyle yerleşim bölgedeki yerleşim birimi yeni yerlerine taşınmak için gün sayıyor. İlçe 150 yılda yedinci kez taşınacak. 

Gazze'de saldırı sonucu binalar ve yerleşim yerleri hasar gördü!

İsrail dün gece Gazze'ye saldırı gerçekleştirdi. Gerçekleştirilen saldırılarda, Gazze'nin farklı bölgelerinde çok sayıda bina ve yerleşim yeri hasar gördü.

Bursa Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi yatırımlarla büyüyor!

Bursa'nın gelişim bölgesinde yer alan Hasanağa Organize Sanayi Bölgesi son 10 yılda yatırımlarla sanayi alanında büyüme kaydetti. OSB'de faaliyet gösteren firma sayısı bu dönemde iki kat artış kaydetti. 

Mesrur Barzani: PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor!

Terör örgütünün bölgede dağları, hatta yerleşim alanlarını işgal ettiğini ve bu nedenle 800 köyün yeniden inşa edilemediğini anlatan IKBY Başbakanı Mesrur Barzani, ''PKK yerleşim alanlarını işgal ediyor'' dedi.

İstanbul'da yerleşim yerleri uzak yerlere taşınmalı!

İzmir'de art arda gelen depremler akıllara büyük İstanbul depremini getiriyor. Ankara Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Harun Tanrıvermiş olası İstanbul depremine karşı İstanbul'un  yerleşim yerlerinin taşınması gerektiğini dile getirdi. 

Türkiye'nin en çok konut satılan bölgesi oldu!

Merkez Bankası’nın Ekim 2020 Türkiye Konut Fiyat Endeksi’ne (KFE) göre, konut fiyatlarında son bir yılda yüzde 41.8’lik artış ile Batı Akdeniz Bölgesi, Türkiye’de en çok artış yaşanan bölge olarak açıklandı. İkinci sıraya yüzde 39.6’lık artışla Aydın-Denizli- Muğla bölgesi yerleşti. 

İsrail Kudüs'te 9 bin gayrimeşru yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırıyor!

İsrail'in işgal altında olan Kudüs'ün kuzeyinde yer alan Atrut Sanayi Bölgesi'nde 9 bin yerleşim birimi kurma çalışmasını hızlandırdığı belirtildi.

YAÜ, Teknoloji Geliştirme Bölgesi ile sanayiciye nefes olacak!

Cumhurbaşkanlığının Yalova Üniversitesi (YAÜ) kampüs yerleşkesindeki yaklaşık 50 dönüm arazide "Teknoloji Geliştirme Bölgesi" kurulması yönündeki kararı, sevinçle karşılandı.

popüler yerleşim bölgesi Haberi

popüler yerleşim bölgesi

2017 yılına kadar 80 bin yeni konut kentin iki yakasında yükselecek ancak yeni yollar yapılmazsa bu trafik çilesi daha da artacak demek.


Gelirde köprüleri aştı

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkarılan ardından da teklif düşük bulunduğu için iptal edilen köprü ve otoyol ihalesi sürecinde açıklanan rakamlar İstanbul için trafiğin yoğun olduğu bölgelerde adeta altın yumurtlayan tavuk olduğunu ortaya koyuyor. ÖİB'nin ihale şartnamesinde yer alan bilgiye göre 2011 yılında 58.5 milyon aracın geçtiği Kınalı-Mahmutbey Otoyolu'ndan elde edilen gelir 128.7 milyon lira düzeyinde. Aynı yıl Boğaziçi Köprüsü'nden elde edilen gelirin 114.9 milyon lira olduğu düşünüldüğünde Mahmutbey Gişeleri'nin köprüleri çoktan solladığı görülüyor. 



En büyük artış yeni projelerin olduğu noktalarda 

KGM'nin verileri gösteriyor ki araç trafiğindeki en büyük artış büyük projelerin yükseldiği bölgelerde. Son yıllarda arka arkaya...