02 / 05 / 2024

prefabrik şantiye sektörü

prefabrik şantiye sektörü

Prefabrik ve konteyner şantiye yapıları üreticisi Karmod'un Genel Müdürü Hakan Durmaz, son yıllarda gerçekleştirilen büyük yapı projelerinin prefabrik şantiye sektöründeki büyümeye önemli etkisinin olduğunu belirtti...

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Gaziantep'te inşaat sektörüne indirim geldi!

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından, inşaat sektörüne ilişkin alınan bazı ücretlerde indirim yapılmasına karar verildi. İmar raporu harcı ile GASKİ şantiye aboneliği için belediyeye ödenen ücretlerde yüzde 50, hafriyat giderlerinde ise yüzde 20 indirim yapılacak.

Modüler prefabrik yapı sektörü 2022'den umutlu!

Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Pazarlama modüler sektörüne ilişkin 2022 beklentilerini açıkladı.

Türkiye, prefabrik sektöründe önemli bir oyuncu!

Prefabrik Yapı İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ Genel Müdürü Mustafa Tolunay yaptığı açıklamada, "Türkiye, prefabrik sektöründe dünyada son derece önemli bir oyuncu olmuştur" dedi.

Türk prefabrik yapı sektörü Amerika kıtasında ihracatını arttırdı!

Türk prefabrik yapı sektörü temsilcilerinden Karmod CEO'su Mehmet Çankaya, 2018 yılının ilk iki ayında söz konusu kıtaya ihraç edilen yapı adetinin 47’yi bulduğunu söyledi..

İnşaat sektörü Suriye’yi bekliyor!

ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Karataş, Suriye savaşında yaşanan yıkımın Türk inşaat sektörünü tek başına senelerce ayakta tutabilecek bir şantiye alanına döneceğini söyledi.

İnşaat Sektöründe Proje Karlılığını Artırma Zirvesi 14 Aralık'ta!

İnşaat Sektöründe Proje Karlılığını Artırma, Etkin Şantiye ve Maliyet Yönetimi Kriterleri Zirvesi 14 Ocak'ta gerçekleştirilecek.

Mavitaş Prefabrik sektöre yeni bir soluk getirdi!

Kurulduğu 2012 yılında beri profesyonel kadrosu ve üstün teknik altyapısıyla 200'den fazla yapının üretimini başarıyla tamamlayan Mavitaş Prefabrik AŞ, sektörüne yeni bir soluk getirdi.

Türk prefabrik yapı sektörü hedefi büyüttü!

Karmod Prefabrik, geçen yıl 58 farklı ülkeden 240 yurt dışı heyeti konuk etti. Karmod Dış Ticaret Müdürü Fehim Özkanca: "2016'da Türk prefabrik yapı sektörünün dünyada büyük projelerle ses getireceğine inanıyoruz." dedi.

Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi!

Türkiye'de prefabrik, çelik konstrüksiyon ve betonerme fabrikalar inşa eden Piyap İnşaat, enerji sektörüne girdi. Yeni şirketi Piyap Enerji ile güneş enerjisi sistemlerinin uygulanmasında faaliyet gösterecek.

Ankara, inşaat sektöründeki projelere ihtiyaç duyuyor!

Ankara son zamanlarda büyük bir şantiye gibi. Adeta yeniden kurgulanan bir yeni şehir. Bütün billboardlarında inşaat reklamları, bütün avmlerinde bir inşaat maketi var. Sektörün bu yeni projelerine çok ihtiyaç duyan bir şehir Ankara.

İnşaat sektörü büyük konut projelerinde prefabrike dönüyor!

“Sektör olarak konuta girmek istiyoruz” şeklinde konuşan Türkiye Prefabrik Birliği Genel Sekreteri Bülent Tokman, “Büyük şehirlerde inşaat süresini kısaltmak amacıyla büyük konut projelerinde ibrenin prefabrike dönmeye başladığını görüyoruz” dedi.

Konut projeleri teşvikiyle prefabrik sektörünün iş hacmi artacak!

Uzmanlar, prefabrik yapı malzemelerinin kısa vadede konut ya da çok katlı betonarme yapılarda kullanılmasının teşvikiyle sektörün iş hacmini artıracağı öngörüsünde bulunuyor.

prefabrik şantiye sektörü Haberi

prefabrik şantiye sektörü

Prefabrik ve konteyner şantiye yapıları üreticisi Karmod'un Genel Müdürü Hakan Durmaz, son yıllarda gerçekleştirilen büyük yapı projelerinin prefabrik şantiye sektöründeki büyümeye önemli etkisinin olduğunu belirtti. 


Durmaz, gerek kentsel dönüşüm konut projeleri gerekse yol ve havalimanı yapımı gibi projelerin prefabrik sektöründe büyümeye katkı sağladığını, Karmod olarak yapı projelerine daha iyi hizmet verebilmek için ürün geliştirme çalışmaları ile beraber yeni yatırımlar gerçekleştirdiklerini belirterek, kısa sürede hızlı üretim ve hızlı kurulum imkanı sunan şantiye yapıları ürettiklerini kaydetti. 


Durmaz, 21 bin metrekare üretim alanına sahip tesislerde aylık ortalama 3 bin kişilik şantiye yapısı ürettiklerini belirterek yapılarını demonte imalat sonrası kısa sürede yerinde kullanıma hazır olarak teslim ettiklerini ifade etti. 


Zamanla yarışan büyük projeler de hızın önem kazandığını vurgulayan Durmaz, geliştirdikleri yeni nesil kon teynerle kurulumu oldukça...