27 / 04 / 2024

prof. dr. Hüsnü Erkan

prof. dr. Hüsnü Erkan

Ege-Koop Danışma Kurulu'nun yeni başkanı Prof. Dr. Hüsnü Erkan oldu. Peki, Hüsnü Erkan kimdir? Hüsnü Erkan, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Hüsnü Erkan..

Ünlü ekonomistten uyarı: Dolar 50 TL üstüne çıkabilir! 

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında başı çeken dolar kuru ile ilgili olarak bir uyarı da Prof. Dr. Hüsnü Erkan'dan geldi. Ünlü Ekonomist yaptığı açıklamada doların 50 TL ve üzerine çıkabileceğini söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür üstüne basa basa uyardı! İstanbul'da 100 bin binada insanlar ölümü bekliyor

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul'da 100 bin binada insanların ölümü beklediğini belirterek, hızlı şekilde o insanlar için çözüm yolları aranması konusunda üstüne basa basa uyarılarda bulundu.

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Hüseyin Öztürk: Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Jeoloji Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Öztürk, İstanbul depremi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Marmara denizi 7.2 ile 7.6 arasında büyüklükte kırılacak! İstanbul depreminin zamanı geldi! 

Kahramanmaraş depremlerinde tam 5 farklı fay parçası kırıldı! O sabah 3 deprem olmuş olabilir!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüsnü Serdar Akyüz, Kahramanmaraş depremleriyle ilgili çarpıcı bir açıklamada bulundu. O sabah 3 deprem olmuş olabilir! Tam 5 farklı fay parçası kırıldı!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik asgari ücret için rakam verdi!

Ekonomist Prof. Dr. Aziz Çelik, asgari ücrete yapılması beklenen zammı yorumladı ve AK Parti hükümetine eleştiri yöneltti.

Prof. Dr. Naci Görür'den Van depremi için uyarı! 

Prof. Dr. Naci Görür, Van'da meydana gelen 3.8 ile 4.1 büyüklüğündeki depremlerle ilgili açıklamada bulundu. 

Prof. Dr. Bilge Siyahi'den 'Eski binalara depreme dayanıklılık testi yaptırın' önerisi!

Türkiye Deprem Mühendisliği Derneği Başkanı Prof. Dr. Bilge Siyahi, ortalama binaların 50 yıl ömrü olduğunu belirterek, "Betonun sağlamlığı, demirlerin çapları, sıklığı bunların çok iyi araştırılması gerekiyor. Bunu belediyeler ve üniversitelerin ilgili laboratuvarlarıyla tespit etmek mümkün." dedi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den Ege Bölgesi için kritik uyarı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir  Ege Bölgesi'nde yer alan fay hatları için uyarıda bulundu. 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan Ege için deprem uyarısı!

Yunanistan'da meydana gelen depremler sonrasında Yıldız Teknik Üni. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, deprem hakkında değerlendirmede bulundu.

Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı!

Beykoz'daki evinde 95 yaşında yaşamını yitiren Mimar akademisyen Prof. Dr. Doğan Kuban son yolculuğuna uğurlandı...

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy'dan İstanbul depremi açıklaması!

Ünlü deprem bilimci Prof. Dr. Şener Üşümezsoy beklenen İstanbul depremi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan ev sahiplerine kira çağrısı!

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan ev sahiplerine "Kiraları makul seviyede tutun" çağrısı yaptı...

prof. dr. Hüsnü Erkan Haberi

prof. dr. Hüsnü Erkan

Hüsnü Erkan kimdir?

Prof. Dr. Hüsnü Erkan, 1947 yılında Gazipaşa’da doğmuştur. 1969’da Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’ni bitirdikten sonra , doktorasını Almanya’da Freiburg Üniversitesi’nde “Büyüme modelleri ve Kalkınma Teorisi” teziyle 1976’da pekiyi derece ile tamamlamıştır. 1977-1980 yıllarında Hacettepe Üniversitesi Ekonomi Bölümü’nde çalışmış ve Kara Harp Okulu’nda  dersler vermiştir. 


1980 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi’ne geçmiş ve aynı yıl “Türkiye Bunalımı Nasıl Atlatılabilir?” konulu Karacan yazı yarışması’nda ödül almıştır.


Hüsnü Erkan, 1982’de doçentliğe ve 1988’de profesörlüğe yükselmiştir.Dokuz Eylül Üniversitesi’nde Sosyal Bilimler Enstitü müdürlüğü ve ÖSYM il sınav yöneticiliği görevlerinde bulunan Hüsnü Erkan, halen Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü öğretim üyeliğine ve aynı zamanda İktisat Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. 


1985 ve 1989 yıllarında araştırma yapmak üzere tekrar Almanya’da bulunmuştur. 1991...