25 / 07 / 2024

Prof. Dr. Işık Aksulu

Prof. Dr. Işık Aksulu

Limak Holding’in patronu Nihat Özdemir’in Gazi Üniversitesi’nde arkadaşı olan Işık Aksulu kimdir? Prof. Dr. Işık Aksulu hangi ödüllere sahip? Mimar Işık Aksulu hangi işlere imza attı?

Prof. Dr. Naci Görür uyardı! 'Büyük deprem olabilir' dedi ve 5 yeri işaret etti...

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür'den yeni uyarılar geliyor. Türkiye'nin deprem riski ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Naci Görür, Tunceli, Bingöl, Antalya, Kıbrıs ve Marmara Bölgesi için özel uyarılar yaptı. 

Prof. Dr. Övgün Ercan'dan 7,3'lük deprem uyarısı!

Marmara Bölgesi'nde 7 büyüklüğünde bir deprem beklendiği pek çok uzman tarafından dile getirilirken, Prof. Dr. Övgün Ercan da paylaşımında Van Gölü dolayında kırıklara değinerek, "30-40 yılda bir M5,5 ile M7,3'lük arası deprem olur." ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Naci Görür: Şimdilik en yakın deprem Marmara içinde olacak!

Çanakkale Ezine'de sün saat 17.39'da 4.7 büyüklüğünde bir deprem yaşandı. İstanbul ve çevre kentlerden de hissedilen depremle ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Naci Görür şimdilik en yakın depremin Marmara içinde olacağını söyledi.

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür Tekirdağ depremi için uyardı! 112 yıl öncesinde oldu! Şimdi endişe etmeyin...

Dün saat 22.26'da Marmara Denizi'nde 4.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin hemen ardından Prof. Dr. Naci Görür sosyal medya hesabından Tekirdağ depremi için önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün deprem olmuştu, Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret etti: Sahildeki illere uyarı! 

Giresun açıklarında dün öğle saatlerinde 3.9 büyüklüğünde meydana gelen depremin ardından Prof. Dr. Osman Bektaş fay hattını işaret eti ve sahil illerini uyardı. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı!

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan çok konuşulacak deprem açıklaması geldi. Prof. Dr. Övgün Ercan, tam 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı yaptı.

Ege Denizi 4.4'lük depremle sallandı! Prof. Dr. Naci Görür: Marmara depremini bekliyoruz, gerilim devam ediyor!

Dün akşam Ege Denizi'nde Çanakkale Gökçeada açıklarında 4.4 büyüklüğünde deprem oldu. Prof. Dr. Naci Görür, depremi değerlendirdi ve Marmara'yı uyardı. İşte o açıklama... 

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan 4 şehir için 7.3'lük deprem uyarısı!

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem paniğe neden olurken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan da depremle ilgili açıklama geldi. İşte  Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan ayrıca katıldığı bir programda 4 şehir için deprem uyarısı yaptı.

Prof. Dr. Ali Koçak uyardı: İstanbul'da 50 bin bina acil yıkılmalı!

Prof. Dr. Ali Koçak yaptığı açıklamada yapılan incelemelerde mega kent İstanbul'da 2000 yılı öncesinde yapılmış yaklaşık 300 bin bina olduğunu belirterek, bu binalardan acilen yıkılması gerekenlerin sayısının ise 50 bin olduğunu söyledi.

Prof. Dr. Naci Görür İstanbul'daki konutlar için alarm verdi! Bunlar yarın depremde ne olur düşünemiyorum! 

Yer Bilimci ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Küçükçekmece'de 3 katlı binanın çökmesi ile ilgili açıklama yaparak, 'Bugün binalar kendiliğinden çökerse yarın depremde ne olur onu düşünemiyorum bile" dedi.

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den 7.2 büyüklüğünde deprem uyarısı: Bu fay 3 bin yıldır kırılmıyor! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 6 Şubat'taki Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede 100'e yakın bilim insanıyla 128 fayı incelediklerine dikkat çekti, Malatya Fayı'nı işaret ederek uyarılarda bulundu. İşte o açıklama...

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan açıkladı: Depreme önlem alabilmek için asgari ücret kaç TL olmalı?

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi (BBB) tarafından gerçekleştirilen Balıkesir Dönüşüm Kongresi'nde "Aç olan, 'açız,' diyen bir millete deprem dersi veremezsiniz." diyen Deprem Bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, depreme önlem alabilmek için asgari ücretin kaç TL olması gerektiğini de açıkladı.

Deprem bilimciden 6 şehir için çarpıcı uyarı: Prof. Dr. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıkladı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 6 kente dikkat çekerek uyarılarda bulundu. Ercan, Kuzey Anadolu Kırığı'nın en etkin kollarını açıkladı. İşte deprem bilimci Ercan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Işık Aksulu Haberi

Prof. Dr. Işık Aksulu

Işık Aksulu kimdir?

Işık Aksulu 1947 yılı İstanbul doğumlu. Işık Aksulu, Şubat 1972’de Ankara Devlet Mimarlik - Mühendislik Akademisi (A.D.M.M.A. – A.M.M.Y.O.) Mimarlık Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisansını Ortadoğu Teknik Üniversitesi (O.D.T.Ü.) Mimarlık Fakültesi Restorasyon bölümünde Şubat 1982’de tamamladı. 


Doktorasını Mayıs 1994’te Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi (G.Ü.M.M.F.) Mimarlık Bölümü’nde yaptı. 


Aksulu’nun ilgi alanları; tarihi çevre koruma , restorasyon , eski yapıya çağdaş eklemeler ve kentsel alan rehabilitasyonudur.


Işık Aksulu'nun sahip olduğu ödüller:

Altındağ Beled., Ankara Kalesi Koruma Geliştirme İmar Planı Yarışması - 3. mansiyon.


Gediz Urak, Işık Aksulu, Demet Irklı, Can Hersek, Cüneyt Kurtay, Nilgün Görer) 1988


Teşekkür Belgesi: 4-10 Kasım 1993 tarihlerinde misafir öğretim elemanı olarak Manchester Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde verilen ders ile sağladığı bilimsel katkı için Mimarlık Fakültesi adına 4 Ocak 1992’de gönderilen...