12 / 05 / 2024

prof. dr. Uğur Tanyeli

prof. dr. Uğur Tanyeli

1994 yılında Ulusal Mimarlık Ödülleri, Mesleğe Katkı Başarı Ödülü’nün sahibi olan Prof. Dr. Uğur Tanyeli kimdir? Prof. Dr. Uğur Tanyeli hangi üniversitenin Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanıdır?

İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek! Prof. Dr. Sözbilir'den korkutan açıklama! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir’de çoğu ilçenin fay hattı üzerinde olduğuna dikkat çekerek, "İzmir'deki deprem riski İstanbul'dan da yüksek" dedi. İşte Sözbilir'in o açıklaması...

Prof. Dr. Naci Görür, Tokat depreminden sonra açıklama yaptı! Artık harekete geçilmesi lazım...

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, Tokat'taki depreminden sonra sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile şunları söyledi; "Şu anda televizyonlarda yaşanan sahneleri çok iyi biliyorsunuz değil mi? Tıpkı komedi gibi" diyerek artık harekete geçilmesi gerektiğini açıkladı.

Türkiye'nin yüzde 30'u kaçak yapılarda yaşıyor! Prof Dr Övgün Ahmet Ercan 'depremden değil, kötü yapılardan korkuyoruz'

Prof Dr. Ahmet Ercan ülke genelindeki kaçak yapıları değerlendirerek 'depremden değil kötü yapılardan korkuyoruz' dedi.

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, 'Yeter artık' dedi: Doğu'da 5.7, Anadolu'da 6.2, Batı'da 6.4 büyüklüğünde deprem eşiği...

Son zamanlarda Türkiye beşik gibi sallanırken, vatandaşların deprem tedirginliği de gün geçtikçe artıyor. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, X sosyal medya hesabından 'Yeter artık' dedi ve bir açıklama yaptı. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan Doğu Anadolu uyarısı: Stres artışının göstergesi!

Hakkari'de geçtiğimiz günlerde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yarattı. Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölge için açıklama yaptı ve stres artışına dikkat çekti. 

Prof. Dr. Ali Koçak İstanbul ve Marmara'nın kurtuluş reçetesini açıkladı!

Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ali Koçak, yapımı 30 seneyi geçmiş, korozyona uğramış, depreme dayanıklı olmayan yapıların güçlendirilmesi yerine yıkılıp yeniden inşa edilmesinin daha çok tercih edilmesi gerektiğini belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan uyardı: Deprem açısından Doğu Anadolu'daki en çekinceli 3 yer! SON DAKİKA!

Türkiye genelinde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan X sosyal medya hesabından üç noktaya dikkat çekti. İşte Ercan'ın o açıklaması ve yorumlar...

Prof. Dr. Naci Görür, şehir şehir açıkladı: Tehlike buralarda arttı!

Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Doğu ve Güneydoğu'ya önemli uyarılar yaptı ve şehir şehir tehlikeli yerleri açıkladı. İşte Görür'ün o açıklamaları...

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Depremden kurtulmak için asgari ücret 65 bin lira olmalı"

Deprem bilimci Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Elazığ depreminin 4. yıl dönümünü nedeni ile düzenlenen panelde "Şu anda bir Türk bireyinin depremden korunabilmesi için bireysel olarak asgari ücretin en az 65 bin liradan aşağı olmaması gerekiyor." dedi. 

Prof. Dr. Naci Görür: "Deprem bir milli güvenlik sorunudur"

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum projelerini toplantıda açıkladı. Murat Kurum'un seçim vaatlerini duyurduğu programa Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür de katıldı.

Prof. Dr. Ahmet Ercan il il işaret etti! Ercan'dan er ya da geç deprem olacak uyarısı...

Prof. Dr. Ahmet Ercan, Doğu Anadolu Fayı'na dikkat çekerek gerilmenin sürdüğünü kaydediyor. Dün gece meydana gelen Sivas ve Adıyaman'daki depremlerin ardından açıklama yapan Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, fay hattına dikkat çekerek önemli uyarılar yaptı.

Prof. Dr. Naci Görür'den Adıyaman depremi açıklaması! Artçı bir deprem! Çok yakınında...

Prof. Dr. Naci Görür Adıyaman'da 4 büyüklüğündeki depremin ardından ilk açıklamayı yaptı. Görür, Doğu Anadolu Fayı ve Bitlis-Zagros Bindirme kuşağına dikkat çekti.

Prof. Dr. Naci Görür: "Malatya'daki depremin ardından stres yüklendi"

Malatya'nın Pütürge ilçesinde dün meydana gelen 4,4 büyüklüğündeki depremden sonra Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medya hesabından değerlendirmeler yaptı. Görür, "Depremin bu yöreye büyük depremler sırasında stres yüklenmesiyle oluştuğu da söylenebilir" diye konuştu.

prof. dr. Uğur Tanyeli Haberi

prof. dr. Uğur Tanyeli

Uğur Tanyeli kimdir?

Abdullah Uğur Tanyeli 1952 yılı Ankara doğumlu. 1970 yılında İstanbul Devlet Güzel Sanatlar Akademisi Yüksek Mimarlık Bölümü'ne (bugün Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Mimarlık Fakültesi) giren Tanyeli, 1976 yılının sonunda adıgeçen kurumun Mimarlık Tarihi Kürsüsü'nde asistan oldu. 


Mayıs 1982'de bu görevinden ayrılarak, aynı yılın Kasım ayında İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Tarihi Anabilim Dalı'nda çalışmaya başladı ve sözkonusu kurumda “Anadolu-Türk Kentinde Fiziksel Yapının Evrim Süreci (11.-15.yy)" başlıklı teziyle doktor ünvanını aldı. 


1990–1991 dersyılında Michigan Üniversitesi Orta Doğu ve Kuzey Afrika Araştırmaları Merkezi'nde konuk öğretim üyesi olarak bulundu. Yurda dönüşünün ertesinde, Kasım 1991'de İTÜ'deki görevinden ayrıldı ve 1992 Ekim'inde doçent ünvanına hak kazandı. 


1991–92 yaz yarıyılından başlayarak Anadolu Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nde görev yaptı.  Şubat 1995-Ekim 1995 tarihleri arasında adı...