27 / 04 / 2024

Proje finansmanı kredileri

Proje finansmanı kredileri

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29'luk artışla 430 milyar TL'ye yükseldi...

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 11'i gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2018'de bir önceki yıla göre yüzde 29'luk artış kaydederek 430 milyar TL'ye ulaştı. Kredilerin yüzde 11'i gayrimenkul sektöründe kullandırıldı.

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 12'si gayrimenkul sektörünün!

Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi 2017 yılı Haziran dönemi itibariyle bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 30’luk arttı. Yüzde 12'si gayrimenkul sektörüne ait olan krediler 291 milyar TL’ye yükseldi.

Projelere bu yıl dış kaynaktan 7,5 milyar dolarlık finansman!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı son dakika açıklamasında bu sene proje finansmanı amacıyla 7,5 milyar dolar dış kaynak sağladıklarını söyledi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Proje finansmanı nedir?

Proje finansmanı, özel projelerde önemli bir görevi üstlenen profesyonellerin yönettiği bir süreçtir. Bu süreçte, projenin finansal işlemleri geleceğe yönelik esas alınır. Bu noktada proje finansmanı nedir, ne anlama gelir ve teknikleri nelerdir soruları önem kazanıyor.

Kentsel dönüşümde finansman modelleri neden önemli? Beher metrekare pay senedi nedir?

Akcan Proje Yönetimi Genel Müdürü Mehmet Murat Akıncı, Kentsel Dönüşüm Finansman Modelitesi olarak beher metrekare pay senedini kaleme aldı. Peki beher metrekare pay senedi nedir? İşte o sorunun yanıtı...

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri geliştirildiğini dile getirdi.

1915 Çanakkale Köprüsü'ne büyük ödül!

1915 Çanakkale Köprüsü, Dubai'de International Road Federation tarafından düzenlenen ödül töreninde  'Proje Finansmanı' kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.

Ahmet Akın'dan Kanal İstanbul'un finansmanına ilişkin açıklama!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, yarın temeli atılacağı açıklanan çılgın proje Kanal İstanbul'la ilgili ilgi çeken açıklamalar yaptı. Projenin finansmanıyla ilgili bir rapor hazırlayan Akın, Kanal İstanbul için finansman bulunamadığını belirtti.

Türker Proje Gayrimenkul'den 7.1 milyon TL'lik ödenmiş sermaye!

Türker Proje Gayrimenkul tarafından kamuya açıklanmış olan kâr dağıtım politikası çerçevesinde, şirketin mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar payı dağıtılmamasına karar verildi. 

Türker Proje Gayrimenkul 2020 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Türker Proje Gayrimenkul tarafından kamuya açıklanmış olan kâr dağıtım politikası çerçevesinde, şirketin mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar payı dağıtılmamasına karar verildi. 

Ankara Etlik Şehir Hastanesi'nde inşaat çalışmaları tekrar başladı!

Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesini hayata geçiren Türkerler ve Astaldi ortaklığı, 883 milyon Euro tutarlı proje finansmanı kredilerini yeniden yapılandırdı. Yeniden yapılandırma sürecinin bittiği Ankara Etlik Şehir Hastanesi projesinde inşaat çalışmaları tekrar başladı.

Proje Finansmanı Akademisi başlıyor!

Proje Finansmanı Uzmanı Fatih Kuran ile Proje Finansmanı Akademisi Kasım ayında online olarak başlıyor.

Proje Finansmanı Akademisi Kasım’da başlıyor!

Proje Finansmanı Uzmanı Fatih Kuran ile Proje Finansmanı Akademisi Kasım ayında online şekildebaşlıyor.

Türker Proje 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Türker Proje'nin Ocak 2019 – 31 Aralık 2019 hesap dönemine ait mali bünyesinin güçlendirilmesi ve yeni finansman ihtiyacı yaratılmaması amacıyla, olağanüstü yedeklere aktarılmasına, kar payı dağıtılmamasına karar verildi.

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik değişiklik TBMM'den geçti!

Kira sertifikası ve varlık kiralama şirketlerine yönelik olarak yapılan değişiklikle proje finansmanı, proje finansman fonu ve projeye dayalı menkul kıymet hususları yeniden düzenleniyor.

Proje finansmanı kredileri Haberi

Proje finansmanı kredileri

Türkiye Bankalar Birliği Risk Merkezi tarafından Aralık 2018 dönemine ilişkin Proje Finansmanı İstatistikleri açıklandı. Mevduat bankaları ile kalkınma ve yatırım bankalarının proje finansmanına ilişkin istatistiki bilgileri içeren rapor, 20 banka verisinden oluşuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Proje finansmanı kredileri risk bakiyesi Aralık 2018 dönemi itibarıyla bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 29'luk artışla 430 milyar TL'ye çıktı. Risk bakiyesinin 386 milyar TL'si nakdi, 45 milyar TL'si gayri nakdi kredi şeklinde kullandırıldı.

Toplam taahhüt miktarı 435 milyar TL'den (115 milyar dolar) 538 milyar TL'ye (102 milyar dolar) yükseldi. Söz konusu tutar dolar bazında yüzde 12 
geriledi.

Proje finansmanı kredilerinin yüzde 43'ü enerji, yüzde 27'si altyapı, yüzde 11'i gayrimenkul sektörüne kullandırıldı. Diğer sektörlerin toplam içindeki 
payı yüzde 19 oldu.

Aralık 2017 itibarıyla...