13 / 05 / 2024

proje tadili ne demektir

proje tadili ne demektir

Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor. Peki, proje tadili ne demek?

Nexonya İnşaat'tan Beylerbeyi'ne yeni proje! Bonega Beylerbeyi için start verildi! 

Nexonya İnşaat tarafından Beylerbeyi'ne yeni proje geliyor. Bonega Beylerbeyi projesi için start verildi. İşte Bonega Beylerbeyi projesi ile ilgili ayrıntılar...

The One Güneşli lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışta! Yeni proje!

The One Güneşli projesi Bardo İnşaat tarafından İstanbul Güneşli'de yükseliyor. Proje  lansmana özel yüzde 20 indirim fırsatıyla satışta! Peki The One Güneşli'de konut fiyatları ne kadar? The One Güneşli ile ilgili ayrıntılar...

Violet Diamond projesi resmen başlıyor! Beylikdüzü'ne 328 konutluk yeni proje geliyor!

Güven Reform Group tarafından Beylikdüzü’ne inşa edilecek Violet Diamond projesi resmen başlıyor. 328 konut ve 10 ticari alan kapasiteli proje için “ÇED gerekli değildir” kararı verildi.

Valory Güneşli Satışta! Yeni proje

Valory Güneşli konut projesi Yiğitoğlu Kimya tarafından İstanbul'da inşa ediliyor. Proje kapsamında 216 daire hayata geçirilecek.

Türk şirketleri Romanya'da gaza bastı! 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! 

Türk şirketleri, Romanya'da proje üstüne projeye imza atıyor. 3.5 milyarlık yeni ihale alındı! İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Güneşli Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güneşli Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Sarıyer'de Erdal Bahçivan tarafından kuruldu.

Avan proje tasdik ücreti 2022! Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu?

Avan proje, hayata geçirilecek projenin ön hazırlığı yani taslağına deniliyor. Projenin ilk ve kesin olmayan hali avan proje olarak ifade ediliyor. Peki, Avan proje tasdik ücreti bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm detaylar...

Güneşim Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Güneşim Proje Gayrimenkul Yatırım Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 5 milyon 700 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet İsmail Yalçın ve Emine Hatice Öcal ortaklığında kuruldu.

Diyarbakır Bağlar'da kentsel dönüşüm: Proje için taraflar ne diyor?

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi sınırlarında kalan 53 dönümlük alan, 25 Eylül'de Resmi Gazete'de Cumhurbaşkanı kararıyla riskli bölge ilan edildi ve kentsel dönüşüm kapsamına alındı. 7 bin kişinin etkileyeceği proje için taraflar ne diyor?

229 kilometrelik Halkalı Kapıkule Demiryolu Hattı tamamlanıyor!

Çevreye duyarlı proje olarak öne çıkan, yatırım bedeli 10,5 milyar liraya ulaşacak 229 kilometrelik Halkalı-Kapıkule Demir Yolu Projesi kapsamındaki çalışmalar sürüyor.

TSMD 2018 Proje Yönetimi Eğitimi ne zaman?

Türk Serbest Mimarlar Derneği, 2018 yılı eğitimleri, PMI (Proje Yönetimi Eğitimi) konusu ile devam ediyor. Peki eğitimler ne zaman?

Türker Proje esas sözleşme tadili için başvuru yaptı!

Türker Proje Gayrimenkul ve Yatırım Geliştirme A.Ş., esas sözleşme tadili için iznini almak üzere T.C. Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bugün başvuru yaptı.

proje tadili ne demektir Haberi

proje tadili ne demektir

Proje tadili ne demek?

Proje tadili, yapının asıl projesine herhangi bir müdahale olmaksızın, yapı güvenliğini tehlikeye sokmayacak bir şekilde yapılan fiziksel ve mimari değişiklikler olarak karşımıza çıkıyor.


Proje tadili yapılabilmesi için, ilgili mevzuata uygun davranılması gerekiyor. Örneğin mesken içerisinde yapılacak ruhsat gerektiren tadiller için gerekli belgeler ile belediyeye müracaat etmek gerekiyor.


Ancak, boya badana, fayans ve parke döşeme, elektrik ve sıhhi tesisat değişiklikleri gibi küçük tadilatlar tamamen iç kısımda kalıyorsa ve kiriş gibi taşıyıcı unsurlara dokunmuyorsa ruhsat gerekmiyor.


Ya da anagayrimenkul üzerinde proje tadili yapılacaksa Kat Mülkiyeti Kanunu hükümlerine uygun davranılması gerekiyor. Uyulması gereken esaslar kanunda, yenilikler ve ilaveler bölümünde açıklanıyor.


Yenilik ve ilaveler

I - Faydalı olanlar: 

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın...