27 / 05 / 2024

Projelerin kaymağı

Projelerin kaymağı

Orta Vadeli Program ile 3.havalimanı, 3.köprü gibi yatırımlar sonrasında oluşan ranttan projelerin pay alması için yapılan çalışmayı, iş ve siyaset dünyası nasıl değerlendiriyor?

Yap-işlet-devret projelerin 2024 faturası 163 milyar TL!

Türkiye’nin dört bir yanındaki yap-işlet-devret projelerin 2024 yılı faturasının 163 milyar TL olduğu belirtildi.

Konutta yeşil binalar bütçe dostu olacak: Yakın gelecekte yeşil bina olmayan projelerin değeri azalacak! 

Enerji verimli binaların sayısının artmasıyla, yaklaşık 10 sene içinde yeşil bina olmayan projelerin değerinin düşeceği belirtildi. Peki yeşil binaların avantajları neler?

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

İzmir'de kayma meydana gelen apartmanda çalışmalar başladı!

İzmir'in Karşıyaka ilçesinde önceki gece bir apartmanın temelinde kayma meydana geldi. Tahliye edilen apartmanda ölçüm için çalışmalar başladı. 

Yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri mecliste!

15 Mart 2020 tarihinden bu yana kamu özel işbirliği kapsamında yap-işlet-devret modeliyle yapılan projelerin ihaleleri meclis gündemine taşındı. CHP'li Başarır, konuyla  ilgili soru önergesi hazırladı...

İzmir Karabağlar'da kayma riskli bina tahliye edildi!

İzmir Karabağlar'da yağış sebebiyle kayma riski bulunan 3 katlı bina tahliye edildi. 

Karçel, anahtar teslim projelerin aranılan markası oldu!

Karabük'ün en büyük çelik yapı fabrikaları arasında yer alan Karçel, uluslararası platformlarda yer alıp anahtar teslim projelerin aranılan markası oluyor.

Keşan'daki bazı projelerin ihale edilmesi meclis gündeminde!

Edirne'nin Keşan ilçesinde bazı köyleri kapsayan projelerin ihale edilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Gaytancıoğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tevfik Göksu: Bütçede projelerin iptali ve çokça borçlanma var!

2020 yılı bütçesi toplantısında AK Parti grubu adına açıklamalarda bulunan Grup Başkanvekili Göksu, ''Projelerin iptali, çokça borçlanma, İstanbul arazilerinin satışı, sosyal medya algı yönetimi, israf diye kampanya yaptığınız çok sayıda araç kiralama var. Bu bütçede hayal kırıklığı var. Bu bütçede

Ekrem İmamoğlu: Çıldırtan değil, mutlu eden projelerin peşindeyiz!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, İngiltere merkezli toplam 11 şı̇rketin yönetı̇cı̇ler bir araya geldi. Başkan İmamoğlu,  “İnsanları çıldırtacak çılgın projeler değil, insanları mutlu edecek insani projelerin peşindeyiz" dedi.

Bakanlık Muğla'da imar aykırı projelerin yıkımını devraldı! 

Muğla Bodrum'da imara aykırı inşa edilen projeler mühürlenmişti. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bu projelerin yıkım işlemlerini devraldı. 

Düzce Konuralp'teki yüksek katlı projelerin durdurulması isteniyor!

Düzce Konuralp'te kat imar izninin zemin+4 kat olmasına ilişkin karar Düzce Belediye Meclisi tarafından onaylandı. Bölge sakinleri tarafından inşaatı devam eden yüksek katlı projelerin durdurulması istendi.

2019, Samsun İlkadım'da mega projelerin yılı olacak!

İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok yaptığı açıklamada 2019 yılının mega projelerin açılış yılı olacağını söyledi.

Projelerin kaymağı Haberi

Projelerin kaymağı

Orta Vadeli Program ile hükümet lüks tüketimin caydırılması için önlem alacak, 3. köprü, 3. havaalanı gibi kamu yatırımları sonucu oluşacak ranttan yapılan projelerin faydalanmasına yönelik sistem kuracak. 


2015-2017 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program yayımlandı. Buna göre yurtiçi tasarrufları artırmak amacıyla uluslararası yükümlülükler gözetilerek lüks veya ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek caydırıcı vergilendirme yapılacak. 


Program’ın “gelir politikası” bölümünde imar planı değişiklerine yönelik ne yapılacağı açık bir şekilde yer aldı. Programın 148. maddesinde, “İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını ve gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına yararlanıcıların katkıda bulunmasını sağlayacak bir sistem geliştirilecektir” denildi. 


Bu durumda 3. havaalanı, 3. köprü gibi kamu yatırımları sonucunda yakınında evi, arsası olanların yani bu değer artışından...