12 / 05 / 2024

Prost İstanbul

Prost İstanbul

1935 yılında İstanbul'un nazım imar planını hazırlayıp uygulayacak olan Fransız Mimar Henri Prost, Belediye tarafından İstanbul'a davet edilmiş. Meydanların ve caddelerin istikametlerini tayin edecek olan Prost, İstanbul'da çalışmalarına başlayacakmış.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın sinyalizasyonunu ASELSAN geliştirecek!

İstanbul metrosunda ASELSAN tarafından geliştirilen sinyalizasyon sistemi kullanılacak. Sistem Kalyon-Kolin-Cengiz Marmaray iş ortaklığı ve ASELSAN işbirliğinde yapılacak...

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilendi!

Renaissance Polat Istanbul Hotel yenilenen yüzü ile misafirlerine keyifli bir İstanbul deneyimi yaşatacak.

Istanbul Sapphire binasının satışını TFI üstleniyor!

Kiler Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İstanbul Sapphire binasının toplu satışını üstlenen The First Investor (TFI)'ın görevini üstlenmeye devam ettiğini açıkladı.

1948 yılında Borsa Hanı yıktırılacak!

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki mülkiyeti kendisine ait olan Borsa Hanı yıktıracakmış. Prost'un hazırladığı planı tatbik edecek olan Belediye, yıktırılacak hanın kapladığı alanı meydana ilave edecekmiş.

1944 Kasımpaşa Deresi civarında iskan yasaklanmış!

1944 yılında İstanbul Belediyesi, Kasımpaşa Deresi civarında iskanı yasaklamış ve buradaki eski evleri de istimlak edecekmiş. Prost'un imar planına göre derenin başlangıç kısımları, iskan mıntıkası olmaktan çıkarılmış.

1942 yılında yeraltı tramvayı!

1942 yılında İstanbul'un imar planını hazırlayan Prost, şehirde kurulması düşünülen yeraltı tramvayı şebekesi üzerinde tetkikler yapmış. Prost, bu yeraltı yolunun hangi cadde ve sokakların altından geçeceğini tespit etmiş.

1942 yılında Galatasaray ve Tünel meydanları imar edilecek!

1942 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince Galatasaray ve Tünel meydanlarını imar edecekmiş. Her iki meydan genişletilecekmiş ve Tünel Meydanı'nda yapılacak istimlakler sonrası meydandan deniz görülebilecekmiş.

1942 yılında Belediye imar planının tatbikini ileriye bırakmış!

1942 yılında Mimar Henri Prost'un hazırladığı İstanbul Nazım İmar Planı'nı tatbik edecek olan İstanbul Belediyesi, geniş imar hareketlerini maddi vaziyetten ötürü ileri bir tarihe ertelemiş.

1941 yılında Boğaziçi'nin imar planı hazırlanıyor!

1941 yılında İstanbul Belediyesi'nin, Mimar Prost'a hazırlattığı Boğaziçi'nin nazım planı hazırlanıyormuş. Boğaz'ın Anadolu Yakası'ndaki yolların güzergahlarını ve genişliğini belirleyen Prost, Rumeli sahillerinde de tetkiklerde bulunacakmış.

1941 yılında Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

Prost İstanbul Haberi

Prost İstanbul



  İmar planı


Mütehassıs M. Prost İstanbul'a davet edildi


    Şehir Meclisi'nin son toplantısında İstanbul imar planı için Gazi Köprüsü ihalesinden artan paradan altmış bin lira tahsisat kabul edilmişti. Bunun üzerine İstanbul planını yapacak Fransız mütehassısı M. Prost İstanbul'a davet edilmişti. Mütehassıs yakında şehrimize gelecek ve çalışmaya başlayacaktır.

    Belediye İmar Şubesi, altı aydan beri İstanbul'un muhtelif semtlerine ait yaptığı etütleri mütehassısa verecektir. 

    Mütehassıs, İstanbul'da meydanların, caddelerin istikametlerini tayin edeceğinden belediye inşaat ve tamirat için mütehassısın mütalasını alarak izin verecektir. 

    Yeni Yapılar Kanunu çıktıktan sonra belediyece bina inşaat talimatnamesi yapılmıştı. Buradaki kayıtların ihtiyaca uygun olup olmadıkları...