03 / 05 / 2024

rant kesintisi nedir

rant kesintisi nedir

Avukat Ali Güvenç KİRAZ bu yazısında gayrimenkulde sıkıntı yaratabilecek sorunları değerlendirerek ' Kentsel rant vergisi ile birlikte yeni imar kanununda rans kesintisi yapılacak ' dedi.

Lüks vergisi nedir?

64. Hükümet Programı kapsamında rant ve lüks vergisi geliyor. Programda yer alan bilgilere göre, tasarrufların artırılması için, gayrimenkul rantlarından kamunun pay almasına yönelik çalışma yapılıyor. Peki, lüks vergisi nedir?

Kademeli vergi sistemi nedir?

Rantın önüne geçilmesi adına 64. Hükümet Programı kapsamında, gayrimenkul gelir vergisi kapsamında birtakım düzenlemelere yer veriliyor. Peki, yeni gayrimenkul kademeli vergi sistemi nedir?

Şerefiye vergisi nedir?

Rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olup; Yeni İmar Yasası'nda bu gelirin vergilendirilmesi için çalışmalar yapılıyor. Peki, şerefiye vergisi nedir?

Rant vergisinde son durum nedir?

Rant vergisi, kentte yaşamaktan kaynaklanan veya şehir ekonomisinin oluşturduğu rantların tamamını kapsayan bir vergisi olarak ifade ediliyor. Peki, rant vergisinde son durum nedir? İşte son gelişmeler..

İmar rantı vergisi nedir?

Son günlerde kamuoyunda tartışma konusu olan rant, bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, imar rantı vergisi nedir?

İmar rantı nedir?

Rant; bir mal ya da paranın, belirli bir süre içinde emek verilmeden sağladığı gelir olarak tanımlanıyor. Peki, son günlerde gündemden düşmeyen imar rantı nedir? İmar rantı nasıl vergilendirilecek?

Gayrimenkul rant vergisi nedir?

Gayrimenkul değer artışlarında uygulanacak vergilere rant vergisi de ekleniyor. 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında da resmi olarak yer verilen gayrimenkul rant vergisi nedir?

Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek?

Belirli bir süre içinde emek verilmeden sağlanan gelir olan rant, gayrimenkuller üzerinde vergiye dönüştürülüyor. Peki, rant vergisi nedir? Kentsel rant vergisi nasıl ödenecek? İşte yanıtı..

Emlak rant vergisi nasıl olacak?

Gayrimenkullerin edinim tarihinden itibaren 5 yıl içerisinde elden çıkarılması halinde, belli bir oranda değer artış vergisi ödeniyor. Peki, emlak rant vergisi nedir? Emlak rant vergisi nasıl olacak?

Rant gelir vergisi nedir?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından geliştirilen esaslara göre, değeri artan gayrimenkulde rant vergisi ödenmesi hedefleniyor. Peki, rant gelir vergisi nedir? Rant vergisi ne zaman ödenecek?

Yeni rant vergisi nedir?

2015 - 2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Program kapsamında gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını amaçlayan rant vergisi resmiyet kazandı. Peki, yeni rant vergisi nedir?

Düzenleme ortaklık payı kesintisi!

Düzenleme ortaklık payı, düzenlemeye tabi tutulan yerlerin ihtiyacı olan alanları sağlamanın zorunlu hallerde malikin muvafakatı ile tesbit edilen karşılığı bedele deniyor. Peki, düzenleme ortaklık payı kesintisi nedir?

Ali Güvenç Kiraz: Yeni imar kanununda da rant kesintisi yapılacak!

Avukat Ali Güvenç KİRAZ bu yazısında gayrimenkulde sıkıntı yaratabilecek sorunları değerlendirerek ' Kentsel rant vergisi ile birlikte yeni imar kanununda rans kesintisi yapılacak ' dedi.

rant kesintisi nedir Haberi

rant kesintisi nedir

Avukat Ali Güvenç KİRAZ bu yazısında gayrimenkulde sıkıntı yaratabilecek sorunları değerlendirdi.İşte o yazı;



Hafta sonu Kalkınma Bakanı Sayın Cevdet YILMAZ tarafından gayrimenkulde ciddi bir süreç yaratacak bir açıklama geldi. Bu açıklamaya göre kentlerde oluşan imar değişiklikleri veya cins değişiklikleri sonucu oluşacak değer artışlarından devletin bir pay alması gerektiğini düşündüklerini ve bunu yasal bir hale getireceklerini belirtti Cevdet YILMAZ. 


Kentsel rant vergisi de diyebileceğimiz bu vergi ile çok uzun dönemdir gayrimenkulde oluşan fahiş sebepsiz zenginleşmenin de önüne geçilmek isteniyor aslında. Üretmeden gayrimenkul yatırım yaparak ve bu yatırım üzerinden çeşitli siyasi ve yerel ilişkiler ağıyla gayrimenkulden çok fahiş paralar kazanmak ülkemizde mümkün. İşte devlet artık bu oluşan ciddi sebepsiz zenginleşmenin ortağı olmak istiyor. 


Burada herkesin atladığı nokta bundan yaklaşık 4-5 ay önce ortaya çıkan...