16 / 05 / 2024

Rant Yapı

Rant Yapı

Rant Yapı Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Gönen ve Mehmet Semih Ak tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 20 Mayıs'ta kuruldu

Şişli'de 5 milyar dolarlık imar rantı: Bu parayla 2000'den önceki tüm binalar yıkılıp yeniden yapılabilirdi! 

CHP Şişli Belediye Başkan Adayı Resul Emrah Şahan, Şişli'deki yeni rezerv alan ilanı ve imar rantı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar..

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

ATEM Başkanı Akçam'dan birden fazla evi olanlar için ek vergi açıklaması! Konutta rant yapılması engellenmiş olur!

Birden fazla evi olanların ek vergi ödeyeceklerine dair gelen iddialara, Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, uygulamaya konulması halinde memnuniyetle karşılayacaklarını vurguladı.

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına ilişkin yaptığı açıklamada, “Ne hızlı ne alelacele ne de herhangi birisine rant sağlamak için yapılmış bir kanundur. Bu, ülkenin birikimi olan bir kanundur” dedi.

Kayseri'de AVM rantına karşı Hava İkmal Millet Bahçesi projesi!

'nin ihalesi yapıldı. Bir milyon 260 bin metrekare alan rant savaşına kurban gitmedi. Millet bahçesi projesi, Kayseri'nin belediyecilikte şanslı şehirlerden olduğunu gösteriyor.

Çarpık kentleşme ve rant telaşı felaket getirir!

Ünlü mimar-şehircilik uzmanı ve siyasetçi Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, "Hormonlu koca şehirler, dünyanın başına bela olacaklar" diyor ve arazi ve yapı yağmacılarının insafsızca sürdürdükleri rant talanının günün birinde hepimizi bir felakete sürükleyeceğini belirtiyor...

Kentsel dönüşüm kişilere rant aracı olmamalı!

Kentsel dönüşüm sağlıklı ve güvenli evlerde huzur içinde yaşamak için yapılmalı. Yapılan dönüşümle şehrin yoğunluğunu artırmamalı ve kişilere rant aracı olmamalı...

İmar barışı, rant olarak görülmemeli! 

Cumhuriyet Gazetesi köşe yazarı Mustafa Balbay, bugünkü yazısında imar barışı için kaçak yapılardan toplanan paraların rant olarak görüldüğünü anlattı...

Murat Kurum: Hiçbir projeye rant gözüyle bakmayacağız!

Bakan Murat Kurum, "Hiçbir zaman bakmadığımız gibi bundan sonra da hiçbir projeye rant gözüyle bakmayacağız. İnsanımızın sosyal kültürel yaşamını yukarıya çıkaracak projeleri hep birlikte yapıyor olacağız" dedi.

Sahil beldelerinde imar rantı!

Mevcut birçok kaçak yapının üzerine yenileri eklendi. Yetkililer Kapadokya, Ayder Yaylası gibi yerlerde önlem almaya çalışırken, özellikle de rantın yüksek olduğu sahil beldelerinde yapılaşma arttı.

İmar barışı fırsatçılara rant kapısı mı oldu?

Kaçak yapıların yasallaşmasına olanak sağlayan imar barışı fırsatçılara rant kapısı oldu. Yayla ve meralarda herhangi bir barakanın fotoğrafı çekilerek ‘yapı kayıt belgesi’ alınıyor

“İmar barışı” deprem ve rant kaygısıyla tartışma yarattı!

İstanbul Boğazı ve Hazine arazilerini de kapsayan kaçak ya da imar sorunlu 13 milyon yapıya “imar barışı” deprem ve rant kaygısıyla tartışmaya neden oldu. 

Bahçelievler ve Aydınlıkevler bölgesi yeniden yapılandırılmalı!

Benevre Beytepe Yönetim Kurulu Başkanı Memduh Türkoğlu, kentsel dönüşüm çalışmalarının rant kaygısı olmadan yürütülmesi gerektiğinin altını çizdi. Türkoğlu “Ankara'da özellikle Bahçelievler ve Aydınlıkevler bölgesinin yeniden yapılandırılması gerekiyor” dedi.

Rant Yapı Haberi

Rant Yapı

Rant Yapı Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi, İsmail Gönen ve Mehmet Semih Ak tarafından 200 bin TL'lik sermaye ile 20 Mayıs'ta kuruldu. Rant Yapı Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi iş konusu; Her türlü inşaat taahhüt işleri;konut,işyeri,ticarethaneinşaatlarını yapmak,satmak,kendi hesabına arazi ve arsalar almak bunlar üzerinde veya başkalarına ait arsa ve araziler üzerinde kat karşılığı binalar yapmak ve anasözleşmesinde yazılı olan diğer işler. 


Rant Yapı Mühendislik Sanayi ve Dış Ticaret Limited Şirketi adres: Üsküdar, Ünalan Mahallesi, Fırat Sokak,...