26 / 05 / 2024

ranttan projeler pay alacak mı

ranttan projeler pay alacak mı

Orta Vadeli Program ile 3.havalimanı, 3.köprü gibi yatırımlar sonrasında oluşan ranttan projelerin pay alması için yapılan çalışmayı, iş ve siyaset dünyası nasıl değerlendiriyor?

Emlak Konut GYO'nun 2 projesinde asgari şirket payı geliri arttı! 

Emlak Konut GYO tarafından yapılan bir son dakika açıklamasıyla 2 projede asgari şirket payı toplam gelirinin arttığı belirtildi. İşte o projeler ve yeni rakamlar...

Tahincioğlu'nda ofisin payı yüzde 80'e çıktı!

Nitelikli ofis projeleri üreten Tahincioğlu, bitirdiği Nidakule Göztepe, Nidakule Kozyatağı ve Palladium Tower'ın ardından Nidakule Ataşehir ve Nidakule Levent projelerine devam ediyor. Tahincioğlu'nun genel projeler içinde ofise ayırdığı pay yüzde 80'e ç

Tahincioğlu projelerindeki ofis payını yüzde 80'e çıkarttı!

Palladium Tower'ın ardından Nidakule Ataşehir ve Nidakule Levent projelerine devam eden Tahincioğlu'nun genel projeler içinde ofise ayırdığı pay yüzde 80'e çıktı. Projenin 2016 yılının 2. çeyreğinde tamamlanmasının öngörülüyor.

Kentsel ranttan devlet pay alacak!

Kentsel ranttan devlet pay alacak. 2015 Yılı Programı'ndan derlenen bilgiye göre, maliye politikası, sürdürülebilir ve güçlü bir büyüme performansının temin edilmesini ve enflasyonla mücadele edilmesini gözetecek şekilde yürütülecek.

Kentsel ranttan kamu da pay alacak!

İmar planı değişiklikleri sonucu oluşan değer artışından kamunun pay almasına ilişkin çalışma yapılacak. Maliye politikası, sürdürülebilir ve güçlü bir büyüme performansının temin edilmesini ve enflasyonla mücadele edilmesini gözetecek şekilde yürütülecek

Projelerin kaymağını projeler yiyecek! İş dünyası nasıl değerlendirdi?

Orta Vadeli Program ile 3.havalimanı, 3.köprü gibi yatırımlar sonrasında oluşan ranttan projelerin pay alması için yapılan çalışmayı, iş ve siyaset dünyası nasıl değerlendiriyor?

Projenin rantını proje yiyecek!

Orta Vadeli Program ile 3.havalimanı, 3.köprü gibi yatırımlar sonrasında oluşan ranttan projelerin pay alması için yapılan çalışmayı, iş ve siyaset dünyası nasıl değerlendiriyor?

Nef, Topkapı projesinde payını yüzde 50'ye çıkardı!

TÜRKİYE genelinde projeler geliştirmek için bir araya gelen İş GYO ve Nef, İstanbul Topkapı bölgesindeki projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Nef, Topkapı projesinde payını yüzde 50'ye çıkardı...

İş GYO Zeytinburnu projesinde yüzde 25'lik payını NEF'e devretti!

Türkiye genelinde projeler geliştirmek için bir araya gelen İş GYO ve Nef, İstanbul Topkapı bölgesindeki projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. İş GYO Zeytinburnu projesinde yüzde 25'lik payını NEF'e devretti.

Katkı payı verilen projeler!

Bina, arsa ve araziler için tespit edilen vergi değeri üzerinden yıllık olarak tarh, tahakkuk ve tahsil edilen emlak vergisinin belli bir kısmı katkı payı olarak ödeniyor. Peki tahsil edilen katkı payı nerede kullanılıyor? İşte katkı payı verilen projeler

Kamu-özel sektör yatırımlarında aslan payı havaalanlarının!

Kamu ile özel sektör 28 yılda 167 proje için güçlerini birleştirdi. Büyüklükleri 87,5 milyar doları bulan bu projeler içinde en büyük pay ise toplam 51,6 milyar dolar yatırımla havaalanı projelerinin oldu.

Projeler artık tasarımlarıyla ön plana çıkıyor!

Modern mimarinin örneklerini taşıyan projeler, İstanbul'un siluetine katkı sağlarken, sektörü dünya örnekleriyle rekabete sokuyor. Yatırımcıların da dikkatini çeken projeler yoğun ilgi görüyor...

Yeni projeler Ayazağa'nın değerini artırıyor!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Özel Projeler Departmanı Değerleme Uzmanı Güven Demircan, Ayazağa Bölgesi’ni www.emlakkulisi.com için analiz etti!

ranttan projeler pay alacak mı Haberi

ranttan projeler pay alacak mı

Orta Vadeli Program ile hükümet lüks tüketimin caydırılması için önlem alacak, 3. köprü, 3. havaalanı gibi kamu yatırımları sonucu oluşacak ranttan yapılan projelerin faydalanmasına yönelik sistem kuracak. 


2015-2017 yıllarına ilişkin Orta Vadeli Program yayımlandı. Buna göre yurtiçi tasarrufları artırmak amacıyla uluslararası yükümlülükler gözetilerek lüks veya ithalat yoğunluğu yüksek tüketim malları tespit edilerek caydırıcı vergilendirme yapılacak. 


Program’ın “gelir politikası” bölümünde imar planı değişiklerine yönelik ne yapılacağı açık bir şekilde yer aldı. Programın 148. maddesinde, “İmar planı değişiklikleri ve kamu yatırımları sonucunda oluşacak gayrimenkul değer artışlarından kamunun pay almasını ve gayrimenkullerde değer artışına yol açacak bazı kamu yatırımlarına yararlanıcıların katkıda bulunmasını sağlayacak bir sistem geliştirilecektir” denildi. 


Bu durumda 3. havaalanı, 3. köprü gibi kamu yatırımları sonucunda yakınında evi, arsası olanların yani bu değer artışından...