28 / 04 / 2024

Rauf Kasumov

Rauf Kasumov

Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) AŞ Genel Müdür Yardımcısı Rauf Kasumov, Akkuyu’da Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Raporu onaylanmadan ve inşaat lisansı alınmadan santral inşaatının başlamasının söz konusu olmadığını söyledi

Hedef Kule Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Hedef Kule Yapı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Rauf Erdem tarafından kuruldu.

Unıted Group Teknik Danışmanlık Limited Şirketi Kuruldu!

Unıted Group Teknik Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy’de 10.000,00 TL sermaye bedeli ile Rauf Shırınov tarafından kuruldu.

Trafik sigortasında flaş gelişme! Daha yüksek tazminat ödenecek

AYM'den kritik 'trafik sigortası' kararı geldi. Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Rauf Karasu'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. İşte tüm detaylar...

Aytem Havuz Medikal Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi açıldı!

Aytem Havuz Medikal Mühendislik İnşaat Sanayi Ve Dış Ticaret Limited Şirketi İstanbul Şubesi bugün Büyükçekmece'de Rauf Atilla tarafından açıldı.

Azeturk İnşaat Turizm Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Azeturk İnşaat Turizm Ve Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Rauf Ismayılov tarafından kuruldu.

Döviz kurundaki düşüşü fiyatlara yansıtmayan işletmelere para cezası gelebilir!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu yaptığı açıklamada "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli" şeklinde konuştu.

Fiyatları düşürmeyen işletmelere para cezası!

Hacettepe Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Karasu, "Vatandaşlar fiyatı düşürmeyen işletmeleri tespit ettiklerinde durumu Haksız Fiyat Değerlendirme Kuruluna şikayet etmeli." dedi.

Rk Grup Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret  Anonim Şirketi kuruldu!

Rk Grup Proje İnşaat Sanayi Ve Ticaret  Anonim Şirketi Bakırköy’de  50 bin TL sermaye bedeli ile Rauf Kuru tarafından kuruldu.

Shakhes İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Shakhes İnşaat Limited Şirketi bugün Zeytinburnu'nda 200 bin TL sermaye bedeli ile Abdull Rauf Ghafurı ve Mohammad Akram Zakı ortaklığında kuruldu.

Serdar Denktaş'tan Rauf Denktaş Üniversitesi'ne kiralanan araziler hakkında açıklama!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti eski Maliye Bakanı Serdar Denktaş, bir basın toplantısında istifasıyla sonuçlanan süreci ve yaşanan gelişmeleri değerlendirdi.

Dynatech Mühendislik Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Dynatech Mühendislik Elektrik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Nazım Rauf  Uzuneser tarafından kuruldu. 

Nevşehir'de TOKİ projeleri değerlendirildi!

Nevşehir Belediye Başkanı Atilla Seçen, AK Parti Milletvekilleri Mustafa Açıkgöz ve Yücel Menekşe ile AK Parti Nevşehir İl Başkanı Mustafa Rauf Yanar ile birlikte TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile şehir merkezindeki TOKİ yatırımlarına ilişkin görüşmede bulundu.

Kvb Danışmanlık Eğitim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Kvb Danışmanlık Eğitim Ve Gayrimenkul Hizmetleri Anonim Şirketi 200 bin TL sermaye ile 13 Ekim'de Ahmet Rauf Saatçi, Metin Tarakcı, Emre Erol ve Zehra Özden Günerli ortaklığından kuruldu. 

Rauf Kasumov Haberi

Rauf Kasumov

Kasumov, “Akkuyu Sahası’nda yapılan tüm iş ve işlemlerin, ilgili yasal düzenlemelere uygun olarak yürütüldüğünü ve  gerekli tüm izinlerin alındığını” kaydetti.


‘Nükleer güç santrali sahasında inşaat çalışmalarının başladığına’  yönelik haberlerin doğru olmadığını ifade eden Kasumov, projenin, ÇED Raporu onay  süreci aşamasında olduğunu belirtti.


Kasumov, “Bu yılın ilk yarısında ÇED raporu için ‘pozitif’ kararını bekliyoruz.  Dolayısıyla rapor onaylanmadan projenin gerçekleşmesi söz konusu değildir. Nükleer santral inşaatına başlanması için ÇED için verilecek ‘pozitif’  kararı da yeterli değildir.


Uluslararası kural ve izinlerin yanı sıra Türkiye’nin  ilgili kurumları tarafından da uygulanan son derece sıkı ve zorlu bir izin ve  denetim süreci söz konusudur. İnşaata  başlanması için asıl olarak alınması gereken inşaat lisansıdır. İnşaat  lisansının Türkiye Atom Enerjisi Kurumundan 2015 sonunda alınması, ilk ünite  inşaatının ise Ocak 2016’da...