02 / 05 / 2024

raylı ulaşım sistemi

raylı ulaşım sistemi

1990 yılında İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvayı ile başlayarak İstanbul'un raylı ulaşım sisteminde çalışmalar tüm hızıyla devam ediliyor. Raylı ulaşım sisteminin öncesi, şimdiki durumu ve gelecek projelerine haberimizde yer verdik

Güngören Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesi 1/1000 Ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Güngören İlçesi, Merkez Mahallesi, Köyiçi Ulaşım Sistemi Düzenlemesine İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıktı.

Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü Gebze'de kurulacak!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Raylı Ulaşım Teknolojileri Enstitüsü’nü ilk etapta, TÜBİTAK MAM Enerji Enstitüsü'nde yaklaşık 100 uzmanla Gebze’de kuruyoruz'' dedi.

Hindistan'da hızlı raylı ulaşımın inşasına onay!

Hindistan Hükümeti, 4.2 milyar dolar tutarında Hızlı Raylı Ulaşımın İnşasını onay verdi. RRTS sistemi ile 82 kilometrelik mesafe süresi 60 dakikaya düşecek.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar belediyelerden tahsil edilecek!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan teleferik, füniküler, monoray, metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemlerine ilişkin harcamalar ilgili belediyelerden tahsil edilecek...

Ulaştırma Bakanlığı raylı sistemlerden pay alacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, birçok belediye için metro ve şehir içi raylı ulaşım sistemleri inşa ediyor. Hükümet, hayata geçirdiği yatırımların bedelini yerel yönetimlerden tahsil edemediği için kanunda değişikliğe gidiyor.

Bursa Şehir Hastanesi'ne raylı ulaşım sağlanacak!

Ulaşım Master Planını Beşevler Küçük Sanayi Esnafı ile paylaşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 1.355 yataklı Şehir Hastanesi’ne vatandaşların daha rahat ulaşımının sağlanması için Emek’ten bir raylı sistem hattı planladıklarını dile getirdi. 

Bursa'da 80 milyon euroluk ulaşım yatırımı!

Bursa Belediyesi, 20 milyon euroluk sinyalizasyon sistemi projesine ve Doğanköy'deki Şehir Hastanesi'ne ulaşımı sağlayacak 60 milyon euroluk troleybüs projesine başlayacak.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

Şanlıurfa'ya hafif raylı sistem müjdesi!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Şanlıurfa Hafif Raylı Ulaşım Projesi için EurAsia Strategies ve Çin Firması CAMC Mühendislik yetkilileri ile görüştü.

Ulaşım hatları konut fiyatlarını etkiliyor!

REIDIN tarafından istanbul Raylı Sistem ve Mehrobüs Hatları Konut Değer Haritası yayınlandı. Analize göre, ulaşım hatları ve yatırımları konut fiyatlarını artırıyor. İstanbul'un en pahallı durakları belirlendi.

Hyperloop dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olacak!

Dünyanın en hızlı ulaşım sistemi olması planlanan Hyperloop'un ilk görüntüleri yayınlandı. Hyperloop araba ile 10 saatte gidilen mesafeyi 1 saate kadar indirebilecek.

Raylı ulaşım sistemi ihtiyaçları meclis gündeminde!

MHP Ankara Milletvekili Erkan Haberal, raylı ulaşım sistemi ihtiyaçlarının teminine ilişkin soru önergesi hazırladı.

raylı ulaşım sistemi Haberi

raylı ulaşım sistemi

2004 senesi öncesinde 45 kilometre olan raylı sistem 1990 yılında İstiklal Caddesi Nostaljik Tramvayı ile yolculuğuna başladı. İşte 2004 öncesinde raylı sistem hangi noktalarda kaç dakikada ulaşım sağlıyordu...