02 / 05 / 2024

REC ile bina riskleri kayıt

REC ile bina riskleri kayıt

Real Estate Consultancy (REC) Genel Müdürü Jens Dehnbostel, “Binaları, yapı malzemesi kalitesi, yangın riski, tesisat, enerji ve ergonomi açısından denetleyip, olası risklerin bertaraf edilmesini sağlıyoruz” dedi...

İstanbul'da korku dolu yıkım çalışması! Binalar kaydı, çatlaklar oluştu! 11 daire sakini mağdur!

İstanbul Sultangazi'de dün gece bir inşaatın temel kazısını yapan kepçe operatörü, yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazması ile bina kaydı ve çatlaklar oluştu. 

Belediye, o ildeki bir bina ile arsasını 8 taksitle satıyor! KDV'den ve emlak vergisinden muaf gayrimenkul!

Giresun Bulancak Milli Emlak, Giresun ili, Bulancak ilçesi, Bayındır Mahallesinde yer alan bir adet bina ile arsasını 8 taksitle satıyor. Peki Giresun Bulancak'taki gayrimenkulün fiyatı ne kadar? İhalesi ne zaman?

Fatih Yenikapı'daki 1 adet bina ile 93 metrekarelik arsa satılıyor! İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü tarihi verdi! 

İstanbul Orman İşletme Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih ilçesi, Yenikapı iskele mevkiinde yer alan 1 adet bina ile 93 metrekare arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Evi olan herkes ödemek zorunda! Yeni sistem 2024 yılında başlıyor!

Tüm afetleri kapsayacak 'zorunlu afet sigortası' için geri sayım başladı. Gelecek sene hayata geçirilecek uygulama ile bina tamamlama ve yapı sorumluluk sigortası da yaygınlaştırılacak. İşte konuya dair tüm detaylar...

10 ilde binlerce bina yıkıldı! Kredi ile ev alanların durumu ne olacak? Depremzedeler dikkat!

Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle binlerce bina yıkıldı. Bu binalar arasında kredi ile satılan konutlar da yer alıyor. Peki kredi ile konut alanlar ne yapacak? İşte ayrıntılar...

Emrullah Eruslu'dan Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklama!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği Başkanı Emrullah Eruslu Florida’da çöken bina ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Ev alacaklara 'Bina Tamamlama Sigortası' müjdesi!

Türkiye Emlak Katılım Bankası, hem inşaat firmalarını hem konut sahibi olacakları korumak için Türkiye Sigorta işbirliği ile Bina Tamamlama Sigortası ürününü hizmete sundu.

Metruk Bina Veri Tabanı ile 62 bin bina yıkımı gerçekleştirildi!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, depremle mücadele kapsamında kullanılan Metruk Bina Veri Tabanı programı ile 62 bin yapının yıkımının gerçekleştiğini dile getirdi. 

Depreme karşı konut değil bina sigortalanmalı!

Türk Reasürans'ın Genel Müdürü Selva Eren, "Konut yerine “bina” sigortalanmalı. Bir deprem anında, o bina komple yeniden yapılacak şekilde tazminata konu olmalı" dedi ve "Bizim verdiğimiz tazminat ile bina yeni ve güvenilir halde yerini bulmalı" açıklamasında bulundu.

Dünya Yeşil Bina Haftası Webinar dizisi ile kutlandı!

Dünya Yeşil Bina Konseyinin Türkiye’deki temsilcisi olarak ÇEDBİK, Dünya Yeşil Bina Haftası'nı hafta boyunca devam eden bir webinar dizisi ile kutladı.

Sofya'da komünizm döneminden kalma 17 katlı bina patlayıcı ile yıkıldı!

Sofya'da, 40 sene önce "Balkanlar’ın en büyük ve en modern basın evi" olması için kurulan 17 katlı bina yüzlerce kilogram dinamit ile yıkıldı.

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi ile 500 bina sertifikalı!

Son zamanlarda çevreci olmasıyla gündeme gelen yeşil binaların sayısı artıyor. Altensis’in kurucu ortaklarından Emre Ilıcalı yeşil binalar ile ilgili araştırmalar yapıyor. Ilıcalı, 2020 yılından itibaren 500’ün üzerinde yeşil sertifikalı bina olduğunu aktardı.

YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor!

Ulusal Yeşil Sertifika Sistemi tarafından geliştirilen YeS-TR ile yeşil bina sayısı artıyor. 2021 yılından itibaren binalar belgeli olacak.

REC ile bina riskleri kayıt Haberi

REC ile bina riskleri kayıt


REC Genel Müdürü Jens Dehnbostel, gayrimenkul projelerini teknik takibe alarak risk unsurlarını ortadan kaldıran sistemi Türkiye’de uygulamaya koyduklarını söyledi


Gayrimenkul projelerini ruhsat aşamasından itibaren teknik takibe alarak risk unsurlarını ortadan kaldıran sistemi Türkiye’deki projelerde de devreye soktuklarını belirten Real Estate Consultancy (REC) Genel Müdürü Jens Dehnbostel, “Binaları, yapı malzemesi kalitesi, yangın riski, tesisat, enerji ve ergonomi açısından denetleyip, olası risklerin bertaraf edilmesini sağlıyoruz” dedi.  


İnşaatı tamamlanarak kullanıma açılmış olan ticari binaları da denetlediklerini kaydeden Dehnbostel, “Yeni bina yapımı yanısıra ofis ve alışveriş merkezlerinin yenilenmesi için plan oluşturuyoruz. Bu binaların alım satımlarına yönelik teknik durum tespiti yapıyoruz” dedi.


Sözleşmeleri de denetliyor

Dehnbostel, gayrimenkul yönetimi alanında ise teknik varlık yönetimi ve teknik bina yönetimi hizmeti verdiklerini kaydetti.

Dehnbostel teknik takip konusunda yaptıkları çalışmaları şöyle anlattı:

“İnşaat...