02 / 05 / 2024

refinansmanın sağladıkları kolaylıklar neler

refinansmanın sağladıkları kolaylıklar neler

Halihazırda kullanılmış bir kredinin (mevcut kredinin) daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Refinansman başka bir deyişle Kredi Yeniden Yapılandırma deniyor. Peki, refinansman nasıl yapılır?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı: Binaların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirildi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, ruhsat aldıkları tarihteki imar kurallarına göre inşa edilmiş yapıların güçlendirilmesinde mevzuat kolaylığı getirdi. 

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen bölgeler için bu yıl Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.

Bu kişiler direkt emekli maaşı alacak! SGK listedekileri tek tek duyurdu! Hemen tablaya göz atın!

Milyonlara kişi erken emeklilik hayali kuruyor. Türkiye'de emekliler prim ve yaş şartını sağladıkları vakit emekli olma şansına erişiyor. Ancak bazı durumlarda da erken emeklilik fırsatı sağlanıyor. 

Konut fiyatlarında köpük kalktı mı?

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, emlak ve otomobil fiyatlarını değerlendirdi. Bakan Bolat, emlak sektöründe köpüğün kalkmasını sağladıklarını ifade etti. Peki, konutta köpük kalktı mı? İşte Bakan Bolat'ın gündeme ilişkin dikkat çeken değerlendirmeleri...

Bütün emekliler hemen SGK hizmet dökümüne baksın! Bundan sonra emekli maaşınız yatmayabilir!

1999 yılı Eylül ve öncesinde sigortalı olan kişiler ya da borçlanmayla başlangıcını bu tarih aralığına alanlar, prim ve yıl şartlarını sağladıkları zaman emeklilik maaşı için müracaat ederken beklenmedik sürprizlerle karşılaşabilirler. Bu 3 harf yüzünden emekliliğiniz iptal olabilir. İşte detaylar..

Bakan Kacır duyurdu: 24 bin 202 projeye 57 miyar TL destek sağlandı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, toplamda 24 bin 202 projeye 57 miyar TL destek sağladıklarını açıkladı.

2 milyona yakın Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin müjdeyi verdi!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 2 milyona yakın Bağ-Kur’luyu yakından ilgilendiren açıklamalarda bulundu. Bakan Bilgin, tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını indireceklerini ifade etti.

Yüzbinlerce Bağ-Kur’luya müjde! Prim gün sayısında hayaller gerçek oluyor! Bakan Bilgin madde madde açıkladı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Bağ-Kur'lu çalışan çok sayıda tüccar, esnafa işverenin sağladıkları istihdama göre emeklilik prim gün sayısını düşürecekleri söyledi. Buna göre, küçük esnafın, tüccarın emekliliği kapsamında gerekli prim gün sayısı SGK'lılarla eşitlenmiş olacak.

Bu ay sonuna kadar başvuranlara son dakika müjdesi geldi! Şartları sağlayan herkese 500 TL verilecek!

Axess veya Wings kredi kartına ilk kez başvuru yapanlara bazı şartları sağladıkları takdirde 500 TL chip para verilecek. Peki 500 TL chip para nasıl alınır? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Fırsatçı ev sahipleri orantısız kazanç sağlıyor!

Starcom'un köşe yazarlarından Ersoy Dede bugünkü köşe yazısında ev sahiplerinin kiralara uyguladığı fahiş zamlar nedeniyle haksız kazanç sağladıklarını kaleme aldı.

Cumartesi yasağının kalkması AVM cirolarına yüzde 30 katkı sağladı!

Venezia Mega Outlet Yönetim Direktörü Oğuz Isıgöllü yaptığı açıklamada cumartesi yasağının kalmasının cirolarda yüzde 30’lar seviyesinde artış sağladığını söyledi.

Kırşehir'de inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı!

Kırşehir kent merkezinde inşaat firmalarını dolandırdıkları iddia edilen 2 kişi tutuklandı.

GYO'ların inşaat hizmetlerine kolaylık geldi!

GYO'ların yaşadıkları problemlerin ortadan kaldırılması için 8 maddeden oluşan bir değişiklik paketi SPK'ya GYODER aracılığıyla sunuldu. Birçok madde onaylandı. Düzenleme kapsamında inşaat hizmetlerine kolaylık getirildi...

refinansmanın sağladıkları kolaylıklar neler Haberi

refinansmanın sağladıkları kolaylıklar neler

Refinansman nasıl yapılır?

Halihazırda kullanılmış bir kredinin (mevcut kredinin) daha avantajlı başka bir kredi kullandırılarak kapatılmasına Kredi Yeniden Yapılandırma (Refinansman) deniyor. 


Yeni kullandırılan kredi genelde daha düşük faiz oranına sahip oluyor.  Böylece tüketici daha düşük faiz oranı ile kullandığı kredi ile hem mevcut kredisini kapatıyor hem de faiz ödemelerini düşürüyor. Refinansman aynı banka ya da başka bir banka ile yapılabiliyor. Refinansman ile;


* Faiz ödemelerinizi düşürebiliyorsunuz; Güncel faiz oranları kredi kullandığınız dönemdeki faiz oranından düşükse, vade sabit kalsa bile, refinansman aylık ödemelerinizi düşürür ve önceki döneme göre her ay kazanç sağalıyor.


* Kredi vadesini değiştirilebiliyor; Refinansman ile kredi vadenizi uzatabilir ve aylık ödemelerinizi daha uzun vadelere yayılabiliyor. Vadeyi artırdığınız takdirde, faiz aynı kalsa bile, aylık ödemeleriniz düşüyor. 


* Kredi faiz tür ve şartlarını iyileştirilebiliyor;...