03 / 05 / 2024

Rehin dereceleri

Rehin dereceleri

Taşınmaz rehninde, boş derecelerin olması halinde nasıl bir yol izleniyor? Türk Medeni Kanunu'nda Rehin derecesi ile ilgili yasal hükümler nelerdir? İşte sorularınızın yanıtı ve kanun maddeleri...

1942 yılında kaloriferli evde oturanlar için yeni karar: Apartmanların sıcaklık dereceleri düşürülecek!

1942 yılında İstanbul Valisi Lütfi Kırdar kaloriferli binalarda oturanlar için yeni bir karar aldığını ve bu kararın uygulamaya konulacağını açıklamış. Alınan karara göre apartmanların sıcaklık derecesinin düşürülmesine karar verilmiş. Peki neden?

Muğla'da imar düzenlemeleri için 189 çevre davası açıldı!

Tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan Muğla'nın doğal koylarında sit dereceleri değiştirilerek yapılan imar düzenlemelerine karşı Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından dört sene içerisinde 189 çevre davası açıldı.

Vakıfbank’ta taşıt kredisi fırsatı! 48 aya varan düşük faizli kredi seçenekleri 

El araç alım satım işlemlerinizi VakıfBank'ın güvenilir çözümleriyle yapabilirsiniz. Yenilikçi ön rehin teminat yöntemiyle hem satıcılar hem de alıcılar için süreç güvenli bir şekilde işliyor. Başvurularınızı kolayca VakıfBank Mobil uygulamamızdan ya da gass.vakifbank.com.tr adresinden yapabilirsini

Rehin hakkı nedir? Çeşitleri nelerdir?

Rehin hakkı, taşınmaz ürünlerinde önemli bir hakkı ifade eder. İki farklı türde rehin hakkı, özellikle de alacaklı için önemlidir. Peki rehin hakkı nedir, çeşitleri nelerdir ve ne işe yarar? İşte rehin hakkı ile ilgili kapsamlı bilgiler...

Faruk Fatih Özer firari mi, rehin mi? 

Türkiye'de 400 bin kişinin mağduriyetine neden olan Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in mafya ile bağlantılı olması akıllara Özer'in rehine olup olamayacağı sorusunu getirdi. Thodex soruşturmasında son durum ne? İşte detaylar...

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı yüzde 0 oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün SPK düzenlemeleri çerçevesinde verilen teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamının kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı yüzde 0 oldu.

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün TFRS bilançosu varlık toplamı yüzde 13,32 oldu!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün teminat, rehin, ipotek ve kefaletlerin toplamının kamuya son açıklanan konsolide TFRS bilançosu varlık toplamına oranı, 4 Ocak 2019 tarihi itibarıyla yüzde 32,78 iken 20 Kasım 2020 tarihi itibarıyla yüzde 13,32 olarak gerçekleşti. 

Ticaret Bakanlığı'ndan ekspertiz ücretlerine ilişkin açıklama!

Ticaret Bakanlığı, taşınır ve taşınmazlara ilişkin rehin, ipotek ve ekspertiz işlemlerinde tüketicilerden yalnızca üçüncü kişilere ödenen ücretlerin tahsil edilebildiğini duyurdu...

AYD’nin tazminatsız fesih için verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz!

AYD Yönetimi’nin Eylül'de 'üç ay önceden bildirilmesi kaydı ile perakendeciye tazminatsız çıkış hakkı’ verme kararı aldığını hatırlatan Sinan Öncel, "5 ay geçtiği halde bazı AVM’ler kontratlardaki yüksek tazminat maddeleri ile markalarımızı adeta rehin tutmaya devam ediyor" dedi...

Konut sektöründe risk paylaşım modeli!

Gayrimenkul sektöründe projelerin devamlılığını garantiye almak ve riski paylaşmak için yeni bir model sunuluyor. Yeni sisteme göre, arsa sahibi ve firma geçici ortak şirket kuracak ve hisseler bankalara rehin edilecek.

Gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

Gayrimenkul üzerindeki ipotek kaldırıldıktan sonra gayrimenkul, krediyi alan kişi adına tahsis edilir. Peki İpotek borcu ödendikten sonra gayrimenkul üzerindeki rehin nasıl kaldırılır?

2017 çevre temizlik vergisi grup ve dereceleri!

1 Mart 2017 tarihi itibariyle çevre temizlik vergisi 1. taksit ödemeleri başlıyor. Kimin ne kadar vergi ödeyeceği 2017 çevre temizlik vergisi grup ve derecelerine göre belirleniyor..

Arkeolojik sit alanlarının dereceleri düşürülüyor!

Ankara’da bulunan 1. derecede arkeolojik sit alanlarının derecelerinin düşürülmesine devam ediliyor. Ankara Mimarlar Odası Şubesi Başkanı Tezcan Candan Karakuş, Kedi Kayası Höyüğü’nün arkeolojik sit alanı derecelendirilmesinin düşürülmesini gündeme taşıdı.

Rehin dereceleri Haberi

Rehin dereceleri

Rehin derecesi!

Taşınmaz rehni dereceleri, Türk Medeni Kanununu'nda, "Rehin derecesinin hükümleri, Rehin dereceleri arasındaki ilişki ve Boş dereceler" olmak üzere üç başlık altında inceleniyor.


Kanun hükümlerine göre, taşınmaz rehni, sırada kendisinden önce gelecek olanın miktarının tescilde belirtilmesi kaydıyla ikinci veya daha sonraki derecede de kurulabiliyor.


Rehin derecesi

1. Rehin derecesinin hükümleri

MADDE 870.- Rehnin sağladığı güvence, tescilde belirtilen rehin derecesi ile sınırlıdır.

Taşınmaz rehni, sırada kendisinden önce gelecek olanın miktarının tescilde belirtilmesi kaydıyla ikinci veya daha sonraki derecede de kurulabilir.


2. Rehin dereceleri arasındaki ilişki

MADDE 871.- Aynı taşınmaz üzerinde farklı sıralarda kurulmuş bulunan rehin haklarından birinin terkin edilmiş olması, sonraki sırada yer alan rehinli alacaklıya boşalan dereceye geçme hakkı vermez.

Terkin edilen rehin hakkı yerine yeni bir rehin hakkı kurulabilir.

Sonraki sırada yer alan rehinli alacaklılara boşalan dereceye...