04 / 05 / 2024

reidin konut satış oranları

reidin konut satış oranları

Ocak ayından bu yana doların yükselişini fırsat bilen yabancılar toplu alıma yöneldi. Şubat’ta bir ilk yaşandı ve yabancıların markalı konutlardaki payı yüzde 40’a ulaştı.

Markalı konutlarda en çok hangi tip konut satıldı? Yabancılar akın etti!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ocak 2022 sonuçlarına göre; 2 oda 1 salon daireler yabancı yatırımcının radarında yer alıyor. Yabancı yatırımcılar en çok 2+1'leri tercih etti. Peki markalı konutlarda stok erime oranı kaç oldu? Ocak 2022'de en çok hangi tip konut satıldı? İşte ayrıntılar...

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Haziran 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 6.36'sı yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 50.08’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mayıs 2020 sonuçlarına göre, markalı konut satışlarının yüzde 4.13'ü yabancılara yapılırken, Mayıs ayında satışı gerçekleştirilen markalı konutların yüzde 71.15’i bitmemiş konut stoklarından oldu...

Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Mart 2020 sonuçlarına göre, mart ayında fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.62, geçen yılın aynı dönemine göre ise yüzde 5.15 oranında arttı. Markalı konut satışlarının yüzde 10’u yabancıya yapıldı.

Konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Aralık 2019 sonuçları açıklandı. Peki konut satışlarında senet ve banka kredisi kullanımı arttı mı?

Temmuz'da konut satışında kredi kullanımı yüzde 14!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ağustos 2019 sonuçları açıklandı. Verilere göre; Temmuz ayında krediyle konut satışı yüzde 14'te kaldı. Senetle konut satışı bir önceki aya oranla 8 puan arttı.

Mart ayında senetli konut satışları arttı!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ne göre, Mart ayında markalı projelerden konut satın alan müşterilerin konut kredisi kullanım oranı düşüş göserirken senetli konut satışlarında artış görüldü. 

Konut satış fiyatları Ocak 2017'ye göre artış gösterdi!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi ve REIDIN Emlak Endeksi Ocak ayı verileri açıklandı. Konut satış fiyatları Ocak 2017'ye göre artış gösterdi.

Yabancıya konut satışı yüzde 3'e düştü!

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçları'na göre yabancıya konut satışı yılın ilk aylarında yüzde 3'e indi. Aralık ayında ise bu oran yüzde 16'dan yüzde 8'e düşmüştü.

reidin konut satış oranları Haberi

reidin konut satış oranları

Dolardaki yükseliş, yabancı yatırımcıların markalı konutlara olan iştahını açtı. Ocak ayından bu yana yükselen dolar, yabancıyı toplu alım şeklinde yatırıma yöneltince, markalı konutlarda Şubat ayında bir ilk yaşandı. Markalı konut satışındaki payı ortalama yüzde 24 olan yabancılar, Şubat ayında atağa geçerek, paylarını yüzde 40’a kadar ulaştırdı. Neredeyse, satılan her iki konuttan birini yabancılar aldı. 

Garanti’nin desteğiyle Reidin.com ve GYODER tarafından hazırlanan emlak endekslerinin 2015 Şubat ayı raporu yayınlandı. Raporda, en dikkat çekici ayrıntı, yabancı yatırımcıların edindikleri konut miktarı oldu. Son 6 ayda satılan konutların ortalama yüzde 24’ünü alan yabancıların, bu yılın başından itibaren alım miktarlarını artırdığı görüldü. Ocak ayında satılan markalı konutların yüzde 31’ini alan yabancı yatırımcılar, Şubat’ta yüzde 40 paya kadar ulaştı. Yani, yabancı yatırımcılar satılan her 100 konutun...