02 / 05 / 2024

REIDIN SED

REIDIN SED

Gayrimenkul veri şirketi REIDIN'in 62 ili kapsayan çalışmasına göre, Türkiye'de refah ve eğitim seviyesi bakımından en iyi iller İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla olarak belirlendi.

Mart 2024 SED ödemeleri yattı mı, ne zaman yatacak? 

Mart ayının girmesi ile beraber, Türkiye genelinde çocukları olan ihtiyaç sahibi aileler ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan Sosyal Ekonomik Destek (SED) ödemelerini beklemeye devam etmektedirler.

Çocuk başına ortalama 5 bin 330 TL hesaplara yattı! Bakan Göktaş: Bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldı!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla bu ay 872,4 milyon TL'lik SED ödemesi yapıldığını açıkladı. İşte SED ödemesi ile ilgili merak edilenler...

SED ödemeleri zamlı olarak güncellendi! SED yardımları ne zaman yatacak? 

2024 Şubat ayına yönelik olarak gerçekleştirilecek olan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) yardımı ödeme detayları, vatandaşlar tarafından merakla takip ediliyor. Sosyal ve Ekonomik Destek yardımı, ailelere çocuklarının bakımı ve desteklenmesi amacı ile belli tarihlerde hesaplara yatırılmaktadır.

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteğine yüzde 50'ye yakın zam! Şimdi 2024 zamlı yeni maaşlarınıza bakın!

65 yaş aylığı, evde bakım, engelli maaşı, SED desteği ödemelerine yapılan zam açıklandı. Peki 2024 Ocak zamlı maaşlar kaç lira oldu? İşte merakla beklenen o rakamlar...

65 yaş maaşı, SED ödemesi, engelli aylığı zamları baştan aşağı değişti: Hemen yeni maaşlarınıza göz atın! SON DAKİKA!

Son dakika yeni rakamlarla 65 yaş maaşı, SED ödemesi, engelli aylığı maaş zamları tek tek hesaplandı. Peki 65 yaş maaşı, SED ödemesi, engelli aylığı Ocak zammıyla kaç TL olacak? İşte merak edilenler... 

SED Yardımı Ekim 2023 ödemelerinde son dakika! Düşük gelirli aileler acil bakın!

SED Yardımı Ekim 2023 ödemelerinde son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Düşük gelirli aileler çok acil bu açıklamaya bakın...

Sosyal ve ekonomik destek (SED) ekim ayı ödeme takvimi: Zamlı SED ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına destek sağlıyor. Peki, Zamlı SED ödemeleri hesaplara ne zaman yatacak? İşte detaylar...

Çocuk desteği ve SED ödemesi alan hemen baksın! Kimin hesabına kaç TL yatıyor? Çocuk desteği, SED ödemesinde son dakika!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca ihtiyaç sahibi aileler için yapılan çocuk desteği ve SED ödemesi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki çocuk desteği ve SED ödemesi 2023 Eylül ne kadar? 

Sosyal destek ödemelerine yüzde 17,55 zam! 2023 Ağustos e-Devlet SED yardım ödemeleri ayın kaçında yatacak?

Ağustos ayının ikinci haftasının gelmesiyle birlikte sosyal destekleri hesaplara yatmaya başladı. Bu kapsamda yüzde 17,55 oranında zamlanan Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödeme takvimi merak ediyor.

Sosyal ekonomik destek ödemelerine yüzde 34 zam mı geliyor? SED ödemesi hesaplara zamlı mı yatacak?

Milyonların beklediği asgari ücret zammı belli oldu. Bu kapsamda sosyal destekten faydalanan vatandaşlar ödemelere zam yapılıp yapılmayacağını sorguluyor. Peki, SED ödemelerine zam geldi mi? İşte detaylar...

Mayıs ayında 561 milyon 123 bin TL SED ödemesi yapıldı

İhtiyaç sahibi hanelere çocuklarının masraflarının karşılanmaları için mayıs ayında 561 milyon 123 bin 454 lira Sosyal ve Ekonomik Destek yani SED ödemesinde bulunuldu. İşte detaylar!

SED ödemesi alanlara son dakika müjdesi! Mayıs ayı SED ödemesi yattı! Tam 561 milyon 123 bin 454 TL! 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, SED ödemesi ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Mayıs ayı SED ödemesi hesaplara yattı. İşte ayrıntılar...

SED yardımından yararlanmak isteyenler koşun! SED yardımı başvuru sayfası açıldı!

SED yardımı, çocuklu ailelere yine çocuk sayısına göre aylık olarak ödenen yardımdır. SED yardımına başvuracak kişilere duyuru yapıldı. İşte detaylar!

REIDIN SED Haberi

REIDIN SED

Türkiye'de yaşanabilirlik, refah düzeyi ve eğitim seviyesi bakımından en iyi illerin İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla, mahallelerin ise İstanbul'un Etiler, Bebek, Arnavutköy ve İstinye mahalleleri olduğu belirlendi. 


REIDIN Kıdemli Analisti Orhan Vatandaş, AA muhabirine, il, ilçe ve mahallelerin yaşanabilirlik düzeylerini ortaya koymak amacıyla hazırladıkları Sosyoekonomik Derecelendirme (SED) raporuna ilişkin bilgi verdi. 


Türkiye'nin 62 ilinde gerçekleştirdikleri çalışmayla, inceledikleri değerler üzerinden üretilen SED skorlarının kümelenerek her bir bölgeye ait derecelerin elde edildiğini belirten Vatandaş, bu derecelerle bölgelerin, sosyoekonomik açıdan sıralanmalarının belirlendiğini bildirdi.


İstanbul dışında 'A+' dereceye sahip mahalle yok


 SED raporuna göre, 62 ilde gerçekleştirilen çalışmada, ilçe ve mahalleler "A+", "A", "A-", "B+", "B", "B-", "C+", "C", "C-" olarak derecelendirildi.


Çalışmada İstanbul, Ankara, İzmir ve Muğla "A+" iller olarak öne çıkarken, Antalya, Sinop, Eskişehir, Edirne, Balıkesir...