28 / 05 / 2024

reis filmi platosu

reis filmi platosu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hayatını anlatan “Reis” filminin çekimleri Kıbrıs’ta yapılacak. Bu nedenle Geçitkale kasabasında küçük bir “Kasımpaşa” oluşturmak için inşaat çalışmaları tüm hızıyla sürüyor.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 450 konut için imzalar atıldı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 450 adet konut için uzlaşma görüşmeleri tamamlandı. 

Kayseri Oruçreis kentsel dönüşüm için imzalar atılmaya başladı!

Kayseri Oruçreis Mahallesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinde hak sahipleri ve Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, arasında imzalar atılmaya başladı. 

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm görüşmeleri başladı!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Oruçreis kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde hak sahipleri ile uzlaşma görüşmeleri başladı.

Kayseri Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi 200 milyon TL'ye mal olacak!

Kayseri'ye bağlı Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç projenin 200 milyon TL'ye mal olacağını dile getirdi. 

Turgut Reis Evleri kura sonucu öğrenme!

Turgut Reis Evleri kura sonucu öğrenme detayları haberimizde yer alıyor. İşte Turgut Reis Evleri kura sonucu öğrenme detayları...

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm için uzlaşma görüşmeleri başlıyor!

Kayseri Oruçreis'te hayata geçecek olan kentsel dönüşüm projeleri için 18 Ekim'de uzlaşma görüşmeleri başlayacak.

Keremköy Yaşam Platosu Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keremköy Yaşam Platosu Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ataşehir’de  100 bin TL sermaye bedeli ile Faik Kaya, İsa Öksüz ve Levent Yılmazcan tarafından kuruldu.

Kayseri Oruçreis'te kentsel dönüşüm başlıyor!

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nde Oruçreis Kentsel Dönüşüm Projesi için hak sahipleri ile kentsel dönüşüm toplantısı gerçekleştirdi. 

Tevfik Göksu'dan Oruç Reis Mahallesi'ndeki dönüşüme ilişkin açıklama!

Esenler Belediye Başkanı ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Tevfik Göksu, Oruç Reis Mahallesi'nde yaklaşık 16 bin daire olduğunu, proje sonunda bu sayının 9 bin konut haline geleceğine dikkat çekti ve projeyle ilgili bilgi verdi.

Konya'da film platosu inşa ediliyor!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Karahüyük Mahallesi’nde  film platosu inşa çalışmalarına başladı.

Esenler Oruçreis 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıktı!

İstanbul İli Esenler İlçesi Oruçreis Mahallesi 777 ada 16 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP ve Oruçreis Mahallesi Riskli Alan ve Gecekondu Bölgesinin Bir Bölümüne İlişkin 1/5000 ölçekli NİP ve 1/1000 ölçekli UİP Değişikliği askıya çıktı.

İBB, Beykoz'daki inşaatı bitmeyen film platosu için 4 yıldır kira ödüyor!

Sayıştay, İBB’nin Beykoz’da inşaatı yarım kaldığı için hayata geçirilemeyen “Yeşilçam Film Platosu” projesi için 2016'dan beri kira ödediğini belirledi. 

Esenler, Oruçreis aile sağlığı merkezi için gün sayıyor!

Esenler Belediyesi tarafından Oruçreis Mahallesi'nde inşa edilen yeni aile sağlığı merkezi için inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 

reis filmi platosu Haberi

reis filmi platosu

Kıbrıs’ın Geçitkale kasabasında plato hazırlıkları sürüyor. Bir yandan kasaba meydanının parke taşları yenilenirken, bir yandan da o noktadaki işyerleri restore ediliyor.


Kıbrıs’ın Geçitkale kasabasının eski meydanı, çekimleri 22 Ocak’ta başlayacak “Reis” için 1950’li yılların Kasımpaşa’sı haline getiriliyor. Film ekibinin Kasımpaşa olarak Geçitkale’yi seçmesinin nedeninin, kasabanın eski ve orijinal hali olduğunu açıklandı. Meydanda yerlere parke taşı döşeme ve işyerlerinin restorasyonu sürerken, birçok sokak da filmin senaryosuna uygun hale getirilebilmesi için trafiğe kapatıldı.


KURULUM BÜTÇESİ 4 MİLYON DOLAR

“Reis” filminin yapımcısı Ali Avcı, Hürriyet’e yaptığı açıklamada Kıbrıs’ın uygun iklimi ve korunan yapısı ile “doğal bir plato” olduğuna dikkat çekerek “Filmin yüzde 70’i adada çekilecek. Lefkoşa’nın 50 kilometre doğusundaki Geçitkale kasabası başta olmak üzere çekimlerin yapılacağı yerlerin hazırlanması da dahil 4 milyon dolarlık kurulum bütçesi...