25 / 05 / 2024

Renzo Piano eserleri

Renzo Piano eserleri

Habertürk Gazetesi yazarlarından Serfinaz Ergün bugünkü köşesinde ''İstanbul Modern'in mimarı Renzo Piano'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte Serfinaz Ergün'ün yazısı...

Prata Riverside Village 2. Etap satışa çıktı!

Mimar Renzo Piano'nun tasarladığı Prata Riverside Village gayrimenkul projesinde 2. etap satışa çıkarıldı. 

İşyurtları Kurumu mimari eserleri ihya edecek! 

Pek çok iş kolunda faaliyet gösteren Adalet Bakanlığı Cezaevleri İşyurtları Kurumu, mimari eserleri ihya etmeye hazırlanıyor. Kurum, Edirne Kapalı Ceza İnfaz Kurumu olarak kullanılan kışlanın içerisindeki talim avlusu girişini ve Piyade Kışla-ı Hümayun Camii’ni restore edecek. 

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, kira gelirleriyle eski eserleri onarıyor!

Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü, vakıf mülklerinden aldığı kira gelirleriyle hem eski eserleri onarıyor hem de bazı sosyal yardımlar yapıyor.

Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi'nin inşaatı durdu mu?

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in 200 milyon liralık maliyetli dev projesi 30 bin kişilik Antalya Camii ve İslam Eserleri Müzesi inşaatı durdu mu?

İstanbul Modern'i mimar Renzo Piano yapacak!

Habertürk Gazetesi yazarlarından Serfinaz Ergün bugünkü köşesinde ''İstanbul Modern'in mimarı Renzo Piano'' başlıklı yazısını yayınladı. İşte Serfinaz Ergün'ün yazısı...

İşte yeni İstanbul Modern!

Renzo Piano tarafından tasarlanacağı konuşulan yeni İstanbul Modern projesiyle ilgili görseller Instagram’da yayımlandı..

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Piano Grup Yapı Malzemeleri Metal Nakliyat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Piano Grup Yapı Malzemeleri Metal Nakliyat Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi Murat Ahi tarafından 100 bin TL sermaye ile bugün kuruldu.

Makedonya'daki Osmanlı eserleri restore edilecek!

Makedonya'nın güneydoğusundaki Ustrumca şehrindeki Osmanlı eserleri restore edilmeyi bekliyor. Şehrin adının, içinden geçen Struma Nehri'nden ya da "Üstü Rumca" ifadesinden geldiğine ilişkin iki rivayet bulunuyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Konya Alaaddin Camii'nin restorasyonu ne zaman bitecek?

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Konya Alaaddin Camii'nin restorasyonu 2016'da bitecek!

Kitabesi bulunan en eski Selçuklu eserleri arasında gösterilen ve bahçesinde Selçuklu sultanlarının mezarı bulunan Konya'daki Alaaddin Camisi'nde, Vakıflar Genel Müdürlüğünce yürütülen restorasyon çalışmasının 2016 sonunda tamamlanması planlanıyor.

Amasya Üniversitesi Amasya'nın mimari değerlerini koruyor!

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim üyeleri, Amasya'nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında çeşitli mimari eserleri inceledi.

Renzo Piano eserleri Haberi

Renzo Piano eserleri

2019’da Galata Port projesi kapsamında, ‘projesi hazır’ denilen 81 yaşındaki ünlü Italyan mimar Renzo Piano’nun yapacağı İstanbul Modern binası dört gözle bekleniyor. 

Şu canım İstanbul’u beton yığınına çevirdik, bari çağdaş dünya mimarlarının imzasıyla birkaç ikonik binamız olsaydı... Laf böyle başlayınca hemen ikinci cümle şöyle geliyor; “Bilbao’yu kim bilirdi Frank Gehry’nin yaptığı Guggenheim Müzesi olmasaydı.” Aslında olacaktı, olacaktı da bir fırsat kaçtı. İnan Kıraç, Tepebaşı’nda Pera Müzesi’nin karşısında bir kompleks yaptıracaktı şu anda 89 yaşında olan Kanada’lı mimar Frank Gehry’ye. Avan projesi bile hazırdı. Hepimize göstermişti. Ama Büyükşehir Belediyesi’yle düştüğü anlaşmazlık bu projenin gerçekleşmesini önledi.

İSTANBUL’DA İKİ BİNA

İstanbul’da çağdaş dünya mimarlarına ait iki bina olduğu iddia ediliyor. İlki, Çinli-Amerikalı mimar I.M.Pei’nin Finansbank’ın Gayrettepe’deki Genel Müdürlük binası (QNB Bank), diğeri ise...