06 / 05 / 2024

reşit olmayan çocuğa kalan mirasın vergisi

reşit olmayan çocuğa kalan mirasın vergisi

Ölüm halinde reşit olmayan çocuğa intikal eden gayrimenkulün vergilendirmesi nasıl yapılır? Ölüm halinde reşit olmayan çocuğa intikal eden gayrimenkulle ilgili kira geliri beyanı ve emlak vergisi yükümlülüğü usul ve esasları nelerdir?

Borsada çocuğa vasi hesap nasıl açılır?

​​​​​​​Borsada çocukları için yatırım yapmak isteyenler, “Çocuğa borsa hesabı açılır mı? sorusunun cevabını arıyor. 18 yaş altındaki çocukların borsada yatırımcı olması için yapılması gerekenleri finans danışmanı Tugay Tarakçı anlattı.

İsviçre Sismoloji Servisi'nden açıklama: İstanbul depremi önceden bilinebilir mi? Deprem etkileri neden farklı?

Eşit derecede güçlü depremlerin etkilerinin farklı olmasının sebepleri merak ediliyor. İsviçre Sismoloji Servisi'nin müdür yardımcısı Florian Haslinger, depremlerle ilgili konuştu ve açıklamasında İstanbul depremine de değindi. 

Altının ulaşacağı o rakam resmen açıklandı! Altını olan da olmayan da şaşkına döndü! Bu rakama hemen bakın!

Altın yatırımcıları ve altını olan vatandaşlar, altın fiyatlarının yükselip yükselmeyeceğini merakla araştırıyor. Altının ulaşacağı o rakam resmen açıklandı! Altını olan olmayan herkes şaşkına döndü! Bu rakama hemen bakın!

Çocuk sahibi ailelere uçuran haber! Aile Bakanlığı'ndan son dakika müjdesi! 1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık! 

1-2 çocuğa 350, 3 çocuğa 450 lira harçlık verilecek! Çocuğunuz varsa Aile Bakanlığı ödeme yapıyor! Siz başvurun paralar tık diye çocuklara bağlansın! Anasınıfı, ilkokul öğrencileri bu fırsattan yararlanabilecek. İşte bütün ayrıntılar...

BES'te reşit olmayan katılımcılar arttı!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) uygulamasında 18 yaş altı katılımcı sayısı 552 bin kişiyi aştığını açıkladı.

Çocuğa miras kalan gayrimenkuller nasıl yönetilir?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde çocuğa miras kalan malların nasıl yönetilmesi gerektiğini kaleme aldı. 

Rize'de yöre mimarisine uygun evler inşa edilecek!

Rize Valisi Kemal Çeber, "Kırsal Alan Yapılaşması" çalışması kapsamında kentte yöre mimarisine uygun inşa edileceğini dile getirdi.

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi açıldı!

Hastoprak İnşaat Turizm Hay.Gıda Dayanıklı Tüketim Mal.Temiz.Oyuncak San.Ve Tic.Ltd.Şti.İstanbul Şubesi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Reşit Toprak tarafından açıldı.

Gökhan Sağnaklar'ın acı günü! Babası Mehmet Reşit Sağnaklar vefat etti!

ENKA İnşaat İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Gökhan Sağnaklar'ın babası Mehmet Reşit Sağnaklar hayatını kaybetti. 

Rönesans'ın Duygu Paylaşım Evi depremzede 416 çocuğa destek verdi!

İzmir'de depremden etkilenen çocuklara yardımcı olmak için kurulan Duygu Paylaşım Evi, depremzede 416 çocuğa psikolojik destek verdi.

Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacak!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Afet riskini azaltmak, önümüzdeki süreçte en çok ağırlık vereceğimiz konu olacaktır. Şu anda 6 vilayette arkadaşlarımız çalışmalarını hemen hemen tamamladılar. " diye konuştu.

Sivas'ta 112 yıllık jandarma binası restore ediliyor!

Sivas'ta 1908 yılında Vali Reşit Akif Paşa zamanında "Jandarma Dairesi" olarak yaptırılan tarihi bina restore ediliyor.

Yering Group Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Yering Group Ag Merkezi İsviçre İstanbul Merkez Şubesi bugün Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile açıldı.

reşit olmayan çocuğa kalan mirasın vergisi Haberi

reşit olmayan çocuğa kalan mirasın vergisi

Ölüm halinde reşit olmayan çocuğa kalan miras!

Ölüm halinde reşit olmayan çocuğa intikal eden gayrimenkulle ilgili kira geliri beyanı ve emlak vergisi yükümlülüğü usul ve esasları Gelir İdaresi Başkanlığının resmi internet sayfasında açıklanıyor:


1.Konunun Gelir Vergisi Yönünden Değerlendirilmesi 

Bilindiği üzere, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanununun 70. maddesinin 1. fıkrasında; mal ve hakların sahipleri mutasarrıfları, zilyedleri, irtifak ve intifa hakkı sahipleri veya kiracıları tarafından kiraya verilmesinden elde edilen iratların gayrimenkul sermaye iradı sayılacağı hükme bağlanmıştır.


Diğer taraftan, anılan Kanunun 94 üncü maddesinde de, “Kamu idare ve müesseseleri, iktisadi kamu müesseseleri, sair kurumlar, ticaret şirketleri, iş ortaklıkları, dernekler, vakıflar, dernek ve vakıfların iktisadi işletmeleri, kooperatifler, yatırım fonu yönetenler, gerçek gelirlerini beyan etmeye mecbur olan ticaret ve serbest meslek mensupları zirai kazançlarını bilanço veya zirai işletme...